My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 6.x radary - instalacja, ostrzeganie
Autor Wiadomość
ako81 
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-25, 03:10   JAK WGRAĆ FOTORADARY DO aUTOMAPY 5.0.5

MAM PLIKI UAM I NIE ZA BARDZO WIEM CO Z NIMI ZROBIC,ZEBY WGRAC DO AUTOMAPY FOTORADARY.Początkuje wiec jest troszke lipa..........
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2777
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 04:19   

Fakt, troszkę lipa... Nie pisz na forum wersalikami.
Polecam uwadze dział forum o POI a szczególnie "POI - Automapa" oraz podstawy czyli "O POI - czyli co i jak"
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
kuleszag 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 267
Wysłany: 2008-09-25, 07:19   

ako81, Menu->POI ->Zarządzanie - Należy wybrać kategorię POI (np. Fotoradar) Usuń->Zaznacz wszystkie->Usuń->Zaznaczone (usuwa poprzednie POI) Potwierdzamy pytanie czy na pewno chcemy usunąć wszystkie elementy. Następnie klikamy “Kartka”->Importuj-> Wskazujemy lokalizację pliku *.uam(np. Fotoradar.uam). Odpowiadamy Nie(X) na pytanie o utworzenie osobnego pliku dla importowanych POI. AM wczytuje nowe POI. Czynności powtarzamy jeśli mamy do zimportowania więcej plików uam. Na zakończenie klikamy OK.
A na przyszłość podobnie jak Hukkle polecam "POI - Automapa" oraz podstawy czyli "O POI - czyli co i jak"
_________________
Po prostu... Navia
 
 
fubus84 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-26, 14:47   

a pochwal się z kiedy masz ten plik z fotoradarami ??
Mozesz go uploadowac ??
jakiś mod umieściłby linka w stosownym dziale dla innych :mrgreen:
_________________
fubus

www.KTK.pl
 
 
 
kuleszag 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 267
Wysłany: 2008-09-26, 14:53   

fubus84, pobierz choćby STĄD . Datowane na 13.09... a przecież fotoradary nie rosną jak grzyby po deszczu ;-)
_________________
Po prostu... Navia
 
 
Krzychuzzz
Waypoint


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-11-16, 20:55   Fotoradary - komunikaty głosowe

Witam
Jak to jest z komunikatami głosowymi w AM 5.2 beta odnośnie fotoradarów.
Dziś przejechałem trase Lublin - Puławy, praktycznie w każdej przejeżdzanej miejscowośći jest fotoradar, wszystkie były zaznaczone (wyświetlone) na mapie lecz nie do wszystkich pojawił się komunikat głosowy (baza radarów oczywiście aktualna) o co kaman?
 
 
bigrazor 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 84
Skąd: GLIWICE
Wysłany: 2008-11-16, 21:00   

bo pewnie nie skopiowałeś głosów do katalogu voices - o ile ściągnąłeś paczkę z http://poi4am.ovh.org/- tam masz paczkę a w niej wszystko wytłumaczone...
_________________
Live Long And Prosper.
 
 
 
Krzychuzzz
Waypoint


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-11-16, 21:35   

Nie chodzi o to. Nie instalowałem paczki z tej strony z komunikatami wizualnymi i głosowymi a sam plik Fotoradar.uam
Tak jak pisałem wczesniej przy większości fotosyfów było ostrzeżenie głosowe a przy dwóch nie, mimo pokazania na mapie.
 
 
Adam-T 
Waypoint



Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 90
Wysłany: 2008-11-17, 06:34   

Krzychuzzz napisał/a:
Tak jak pisałem wczesniej przy większości fotosyfów było ostrzeżenie głosowe a przy dwóch nie, mimo pokazania na mapie.

Na 99% brakuje Ci dźwięku w folderze Voices. Musisz tam wrzucić coś (co chcesz) o nazwie Fotoradar.wav

Pozdrawiam
Adam
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-11-17, 13:10   

Krzychuzzz napisał/a:
przy większości fotosyfów było ostrzeżenie głosowe a przy dwóch nie, mimo pokazania na mapie.


Z tego wynika, że masz w POI dwa rodzaje fotoradarów. Do jednych są przypisane dźwięki, do drugich nie. Jeżeli oba rodzaje mają taką samą ikonkę to na mapie ich nie odróżnisz wzrokowo tylko "słuchowo". Wejdź do Menu > POI > Zarządzanie i sprawdź czy nie masz dwóch kategorii z fotoradarami (uwaga: nazwy kategorii mogą być mylące ;-) )
 
 
MazikXxX
młodszy inspektor GPS
MAZIK LARK 43.0


Wiek: 29
Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 13
Skąd: Rbk
Wysłany: 2009-04-15, 23:49   Nie ostrzega o fotoradarach głosem!!!:/ a widzi je na mapie

Mam problem z wgraniem głosów ao Auto Mapy 5.3 :/ Wszedłem do głównego folderu automapa na karcie mapięci, następnie w nim utworzyłem folder Voices i do tego folderu dałem głosy jakie miałem w paczce z punktami poi o fotoradarach..... Punkty poi zaimportowałem i włączyłem dane dźwieki takie jakie chciałem MENU __ POI___OSTRZEGANIE___ i załączyłem to co chciałem.... po wyjściu sprawdzam jadąc drogą gdzie jest fotoradar... i nie mówi nic o fotoradarze, widzi go,, ostrzega o nim ale graficznie pokazuje 50 ale nie mówi :/ co robie źle? albo czy jest paczka gdzie są wszystkie fotoradary i głosy do mapy EU co wystarczy skopiować i importować i być pewnym ze mam dobre pliki?
_________________
LARK 43.0
Ostatnio zmieniony przez muzior 2009-04-16, 06:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-15, 23:50   

Nazwa plików w katalogu voice musi być identyczna jak nazwa POI czyli np fotoradar 50
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
MazikXxX
młodszy inspektor GPS
MAZIK LARK 43.0


Wiek: 29
Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 13
Skąd: Rbk
Wysłany: 2009-04-15, 23:57   

Skopiowałem Fotoradary z paczki do katalogu poi następujące: PL-FotoradarSuszarki_ZZ.poi oraz PL-FotoradarSuszarki_ZZ.poipts a głosów mam pełno.... np PL_Fotoradar_50 PL_Fotoradar_90 PL_Fotoradar_110 itd... więc jak to pozmieniać? albo złe poi wgrałem?
_________________
LARK 43.0
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-15, 23:59   

Gdzie wrzuciłeś katalog voice?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
MazikXxX
młodszy inspektor GPS
MAZIK LARK 43.0


Wiek: 29
Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 13
Skąd: Rbk
Wysłany: 2009-04-16, 00:00   

Wszedłem do katalogu AutoMapa EU i gdy go otworzyłem tam dałem folder z poi i obok niego dałem VOICES
_________________
LARK 43.0
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11