Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyznaczaniem trasy...
Autor Wiadomość
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 814
Wysłany: 2017-10-22, 20:11   

A dlaczego zaczyna brakować pamięci operacyjnej? Czy naprawdę problemem jest zarządzanie użyciem RAM?
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
MaxEd
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2016
Posty: 146
Wysłany: 2017-10-22, 21:44   

Mnie pytasz, czy tak sobie filozofujesz? Może Wyrocznia Delficka zna odpowiedź?
_________________
Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna.
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 268
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2017-10-23, 09:48   

Ten brak Ramu to ściema, miałem starego Goclovera i AM smigała aż było miło. Później kupiłem trochę lepszego (bez HD) i zaczęły się jaja (po którejś aktualizacji) z AM, no dobra kupiłem urządzenie z jeszcze wyższej półki (w podpisie) i dalej są jaja, więc co muszę wozić zamiast nawigacji laptopa że AM dawała radę i Ramu jej starczało :!: :?:
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 349
Wysłany: 2017-10-23, 16:26   

marek_39 napisał/a:
zauważyłem w tej nowej "25tce"

A skąd masz 6.25??? Oficjalnie wydano dopiero 6.24. Podejrzana sprawa... :-D
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 45
Wysłany: 2017-12-22, 15:35   GoClever 5066 - automapa EUROPE - działa tylko Polska

Witam dostałem znajomego navi.
GoClever 5066
Po zainstalowaniu automapy europe,
wszystko niby działa, ale tylko, kiedy wybrany jest kraj POLSKA.

Kiedy wybiorę jakikolwiek inny kraj, to nie mogę wybrać żadnego adresu. Klikam literki, ale nie wyszukuje żadnych miast ani nic i literki się " wygaszają".

Dzieje się tak praktycznie przy każdym kraju innym niż POLSKA.
Szczególnie dzieje się tak, kiedy wybiorę Francje, a na Francji najbardziej mi zależy żeby działała.

Linki z forum, instalowałem najnowszą wersje FINAL, czy to gotowiec czy wersja oryginalna, ciągle to samo.

Co jest grane? Czy to wina automapy czy nawigacji ?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-12-22, 19:31 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin, punkt 3.
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 553
Wysłany: 2017-12-22, 17:01   

Zobacz w ustawieniach ogólnych jaką mapę masz wczytaną. W folderze map mozesz mieć Polskę i Europę. pozdr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18519

Wysłany: 2017-12-23, 12:29   

Jaka wersja AM i wydania map?
_________________

 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 45
Wysłany: 2018-01-04, 21:01   

hipeck napisał/a:
Zobacz w ustawieniach ogólnych jaką mapę masz wczytaną.

Po wybraniu wczytaj mapę, ukazuje mi się wizualne przedstawienie europy



hipeck napisał/a:

W folderze map mozesz mieć Polskę i Europę. pozdr


nie mam folderu "map" jest "maps" a tam folder "EUROPE"

jacekp1313 napisał/a:
Jaka wersja AM i wydania map?


AutoMapa 6.24 mapa 1710 FINAL (Problem występuje)

AutoMapa 6.24_1712_Europa Final (Problem występuje)

Na każdej powyższej na gotowcu (także ten sam problem)




Nie działa żaden kraj poza POLSKĄ
Po wybraniu jakiegokolwiek kraju poza Polską nie wyświetlają się podpowiedzi miast i ulic. Następnie dany kraj się "wygasza" z listy krajów przy ponownym wyszukiwaniu z listy krajów
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 122
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-01-04, 21:57   

Program z mapami zarówno 1710 i 1712 działa, przynajmniej u mnie, na 100%. Twój problem jest znany i był wielokrotnie opisywany. Trzeba czytać, czytać , czytać. Podpowiem że ten przypadek występuje wtedy kiedy zostały zainstalowane mapy wybrane nie wszystkie, wówczas mapy nie wgrane nie mają adresów. Drugim przypadkiem jest to że Twój "dostawca" programu i map jest co najmniej nie wiarygodny. Sprawdź od kogo pobierałeś i skąd pobierałeś. Można również same mapy, pobrać legalnie ze strony producenta AM bez opłat. Jak? możesz zapytać na priva. Pozdrawiam
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 45
Wysłany: 2018-01-04, 22:07   

Mapy zostały zainstalowane wszystkie, nie "wybrane fragmenty" lub tylko wybrane kraje. Instalowane z wyborem "Instalacja całego obszaru mapy"
Wersje z kilku źródeł i z forum także z kilku postów (linki oznaczone jako sprawdzone). Oczywiście za każdym razem instalowane na świeżo. Na innej navi automapa z tych źródeł działała. Tutaj nie działa. Brakuje mi pomysłów.
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3318
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2018-01-04, 23:32   

xhamerx napisał/a:
Bezsensowna porada. Chcę się dowiedzieć co jest przyczyną problemu.

Przyczyną problemu jest to, że pobrałeś jakiś szajs i teraz kombinujesz jak łysy pod górę z różnymi instalkami, gotowcami etc. I tak prawdę mówiąc, nie wierzę, że korzystałeś z instalatora EU i masz takie jajca jak opisujesz. Obstawiam, że pobrałeś gotowca, w którym ktoś korzystając z instalatora EU, zaznaczył do instalacji tylko obszar PL. Dlatego w folderze Maps masz "Europe", a realnie obszar PL, lub coś tam jeszcze.
Proszę wyjąć kartę, przełożyć do czytnika w PC-cie i podać ile waży Twój folder mapy "Europe" i będzie wszystko jasne.
Upewnij się też, czy po jakiejś starej instalacji nie została Ci gdzieś jakaś mapa PL, i czy akurat tej PL-ki nie masz wczytanej przez program.
Wyczyść dokładnie urządzenie ze wszystkich śmieci związanych z AM, pobierz od nas instalator od kol. Bomba, najlepiej wersję Cracked, żebyś się tym razem nie "potknął" w innym elemencie, zainstaluj ... a musi działać.
Tyle
_________________
Nie podejmuję dyskusji z bugibu i MaxEd'em, bo na tak niski poziom nie sięga moja drabina
https://www.facebook.com/NissanKlubPolska/
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 122
Skąd: Pionki
Wysłany: 2018-01-05, 16:52   

trochę się uspokójmy. Sam jednak muszę przyznać że trochę swoimi wpisami namieszałeś. Piszesz że 1710 nie działa 1712 nie działa a w końcu piszesz że gdzie indziej działa. Oczekujesz porady ale Twoje wypowiedzi jedne wykluczają drugie. Przyczyna tego że źle działa program może leżeć w 3 miejscach,1) Pobrałeś zły program, dalej tak uważam, 2)Coś skopałeś w instalacji. 3) Nawaliło Ci urządzenie ale z powodu "namieszania" w czasie instalacji. Twierdzisz że na innych urządzeniach ten sam program działa bez zarzutu. Wywal wszystkie pliki AM z Goclewera, zainstaluj dobrze działający program AM na innym urządzeniu na karcie SD i przenieś ta kartę do Goclewera i zobacz czy działa. Jeśli nie, to masz dowód że są na urządzeniu pliki stare które " przeszkadzaja" programowi na karcie. Nie wiem jaki Win ma zainstalowany ten Goclewer. Nie oczekuj porady innej bo nikt nie siedzi przy Tobie i nie widzi co majstrujesz w czasie instalacji. I jeszcze jedno , była wersja kol. bomby uszkodzona ale ją poprawił i też tak właśnie reagował program , tylko nie pamietam czy to nie chodziło o Androida. Dla zapewnienia sobie spokoju pobierz od stifa45
_________________
Pozdrawiam wszystkich frustratów na tym forum! Wyznawcy kaszany Yanosikowej mają pierwszeństwo!
 
 
Vanter
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 14 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2018-01-05, 17:01   

Próbowałem wywołać dany problem przez podmianę plików licencji z PL do EU. Inne kraje można wybierać miejscowości są szarawe i brak ulic po wybraniu centrum miasta pojawia się informacja że dane miasto jest poza obszarem używanej mapy.

Ja bym spróbował wyczyścić nawigacje, czysty firmware. Jeśli w trzech różnych instalacjach mamy ten sam problem prawdopodobnie problem leży gdzie indziej.

Sprawdź jeszcze czy na emulatorze działa wszystko ok.
Kod:
https://www.dropbox.com/s/ex7llnujxcp3fuc/WinCE5_Emulator.7z?dl=0
https://drive.google.com/file/d/1so1XlkoiGi-gz7gs3TsRyveaPVQZoz8W/view?usp=sharing
https://1drv.ms/u/s!AsDDWW_156wZcLGDEYRyZV1yiD8
_________________
Ostatnio zmieniony przez Vanter 2018-01-05, 19:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4510
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-05, 17:03   

xhamerx napisał/a:
zajmijmy się rozwiązaniem problemu.
Bilunia napisał/a:
Wyczyść dokładnie urządzenie ze wszystkich śmieci związanych z AM, pobierz od nas instalator od kol. Bomba, najlepiej wersję Cracked, żebyś się tym razem nie "potknął" w innym elemencie, zainstaluj ... a musi działać.
Tyle
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xhamerx
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 45
Wysłany: 2018-01-05, 17:09   

januszpe napisał/a:
trochę się uspokójmy.
Może to dość chaotycznie wyszło z informacjami.

Mianowicie instalowałem wersję 1710, bo nie była wtenczas na forum wersja 1712. (Bete omijałem)
Zauważyłem problem, pogłówkowałem, skończyły mi się pomysły. Stwierdziłem że spróbuję innej wersji (może coś z instalką, pomyślałem). A sprawdziłem gotowca i sprawdziłem czystą wersje. Bete omijałem.

Pojawiła się wersja 1712, mówię sobie, że spróbuję z tą wersją, wykluczę w ten sposób instalke.
Problem ten sam, na czystej i na gotowcu.
Miałem pod ręka inną nawigacje, wgrałem wersje (wszystkie króre wcześniej próbowałem) do tej nawigacji którą miałem pod ręką i niestety tam błędu nie było żadnego. Napisałem na forum w celu uściślenia problemu. Mam nadzieję, że teraz będzie jaśniej.
Vanter napisał/a:
Ja bym spróbował wyczyścić nawigacje, czysty firmware.]
Masz może namiary na firmware do tej navi. Widziałem na innym forum, ale są tam różne wersje, stare, nowe, podobne. Nie wiem w którą wersje celować konkretnie.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2018-01-05, 17:18 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzedników.
Poprawiłam.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2018-01-05, 17:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12