My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyznaczaniem trasy...
Autor Wiadomość
danield4444
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-27, 22:24   

Cybant napisał/a:
Ściągnij nowszą AM5.3.0 i będzie po problemie.

Niestety, ale nie będe sciągał 5 ponieważ wole 3 :)
Chyba jest już OK! ale jutro zobacze gdy wsiąde do samochodu!
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8836
Wysłany: 2009-06-27, 22:27   

danield4444 napisał/a:
Niestety, ale nie będe sciągał 5 ponieważ wole 3 :)

No to masz bardzo stare, nie aktualne mapy.
nawigacja jest po to żeby prowadziła Cie do celu, a jak ma to zrobić na przestarzałych mapach ? :cry:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-27, 22:28   

No cóż Twój wybór :-)
Dla pewności usuń w AutoMapie folder Settings Files, gdy ją uruchomisz ponownie utworzy go sobie na nowo. Powinno polepszyć działanie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Hanys57
Waypoint


Dołączył: 09 Lis 2008
Posty: 26
Wysłany: 2009-06-28, 15:54   

Czy AM 3.9 była na glinianych tabliczkach.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-28, 15:58   

Hanys57 napisał/a:
Czy AM 3.9 była na glinianych tabliczkach.

Nie, w postaci hieroglifów egipskich.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
danield4444
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-28, 20:24   

Niestety ale nadal nic.
Gdy am wyznacza trase klikne na powiększenie lub pomniejszenie mapy automatycznie jest koniec ładowania i trasy niby jest wyznaczona, ale wtedy nie działa śledzenie GPS chociaż jest włączone ;C
Prosze o nie spamowanie tego topicu!!!
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2777
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-06-28, 20:31   

danield4444 napisał/a:
Gdy am wyznacza trase klikne na powiększenie lub pomniejszenie mapy automatycznie jest koniec ładowania i trasy niby jest wyznaczona, ale wtedy nie działa śledzenie GPS chociaż jest włączone

Kliknięcie na mapę oznacza przejście do trybu "przeglądania mapy" i wyłącza śledzenie GPS.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
danield4444
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-28, 20:39   

Hukkle napisał/a:
danield4444 napisał/a:
Gdy am wyznacza trase klikne na powiększenie lub pomniejszenie mapy automatycznie jest koniec ładowania i trasy niby jest wyznaczona, ale wtedy nie działa śledzenie GPS chociaż jest włączone

Kliknięcie na mapę oznacza przejście do trybu "przeglądania mapy" i wyłącza śledzenie GPS.

To może wie ktoś jak to zrobić bo zostawiłem dzisiaj automape na 2 godz. i po 2 godzinach wciąż się wyznaczała trasa
 
 
dodo11
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-06-28, 21:00   

Takie zostawienie ci nic nie da trasę wyznacza max. 20sek
więc nie zostawiaj dłużnej nic 2 minuty bo to i tak nic nie da
Ściągnij sobie jaką nowszą albo spróbuj zainstalować jeszcze raz (kasując wszystkie dane)
 
 
danield4444
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-28, 21:17   

dodo11 napisał/a:
Takie zostawienie ci nic nie da trasę wyznacza max. 20sek
więc nie zostawiaj dłużnej nic 2 minuty bo to i tak nic nie da
Ściągnij sobie jaką nowszą albo spróbuj zainstalować jeszcze raz (kasując wszystkie dane)

robiłem to już, a może jakieś ustawienia gps itd.

[ Dodano: 2009-06-28, 22:43 ]
Kiedyś robiłem hard reseta automapy na moim mio i teraz wgrywam na nowo.
Kiedyś śmigało jak cacko!!!
 
 
dodo11
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-06-29, 09:24   

To spróbuj wszystko od nowa zrobić tzn. zrób hard reseta i poinstaluj od nowa
A jaki masz model ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8836
Wysłany: 2009-06-29, 09:29   

dodo11 napisał/a:
A jaki masz model ?

Pisze. ;-)

danield4444 napisał/a:
Witam!
Mam ... i Mio p550
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
danield4444
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-29, 12:36   

Wgrałem Am 5 i działa wszystko OK!
Chciałbym też mieć Am 3, moim zdaniem zepsute są mapy lub coś chociaż am 3 wgrywam z płytki CD którą używałem tylko 2 razy.
Robiłem hard reseta.

[ Dodano: 2009-06-29, 19:44 ]
Nikt nie jest w stanie mi pomoc?

[ Dodano: 2009-06-30, 00:29 ]
up

[ Dodano: 2009-07-01, 16:35 ]
Ok ściągnełem z neta i śmiga :)
Dzięki wszystkim teraz mam 5 i 3 na mio :)
 
 
dml
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 9
  Wysłany: 2009-07-09, 03:01   AM 5.5.1 Problem z wyznaczeniem trasy w europie zachodniej

Witam
Posiadam urządzenie Blow GPS35R.
Zapakowałem AM 5.5.1 Europe, po odpaleniu wszystko pięknie chodzi.
Wyznaczam trase w Polsce, program przelicza trasy i zaczyna prowadzic.
Problem zaczyna się przy przeliczaniu tras w europie zachodniej na odcinkach oddalonych o ponad 1000 km. AM myśli i kończy się to zawiechą :(
Myślałem że może to coś z urządzeniem, więc sprawdziem w drugim i dzieje się to samo.
Próbowałem na AM 5.5.2 i też to samo :(

Jeśli ktoś przerabiał już taki temat prosze o rade.
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431
Wysłany: 2009-07-09, 06:04   

Ustaw w opcjach parametr przeliczania trasy na minimalną szybkość kosztem dokładności (instrukcja obsługi, punkt 3.3.2), oraz suwaki pamięci na max (punkt 3.3.6)
Z ciekawości: wersja instalacyjna, czy gotowiec?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9