My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyznaczaniem trasy...
Autor Wiadomość
softtel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 47
Skąd: Śrem
Wysłany: 2009-02-24, 15:56   

.... w sumie racja to racja z tym słownikiem....hmhmhm ale z drugiej strony nie tak ostro.... ale w sumie niech sie uczy ojczystego....
 
 
kbbejo
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-03-02, 21:38   

A ja nie moge wytyczać trasy między państwami (wyskakuje błąd przy kalkulacji trasy)
AM 5.3... Jakiś pomysł???
 
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 738
Wysłany: 2009-03-02, 21:43   

a masz mapki w jednym pliku..
 
 
kbbejo
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-03-03, 21:20   

Tak. (przy instalacji wybrałem kraje które chce zainstalować)
Jak wyznaczam trase w obrębie danego kraju jest ok a jak np z Krakowa do Pragi to liczy i wyskakuje błąd) ;/
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8836
Wysłany: 2009-03-03, 21:25   

kbbejo napisał/a:
Tak. (przy instalacji wybrałem kraje które chce zainstalować)
Jak wyznaczam trase w obrębie danego kraju jest ok a jak np z Krakowa do Pragi to liczy i wyskakuje błąd) ;/


A podmieniłeś najpierw witaminy, a dopiero później instalacja i wybór krajów ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
kbbejo
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-03-03, 22:11   

Nie ;p może tu błąd tkwi;p Dzięki!!! Spróbuje i napisze jak poszło

/więc tak: niestety nie dałem rady tego zrobić;/ ale zainstalowałem całą mapę Europy i skopiowałem witaminki do progsa i do mapy i śmiga OK/
 
 
 
dj.doc
Waypoint



Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 140
Wysłany: 2009-05-30, 08:44   Problem z wyznaczeniem trasy

Witam
Wgralem na karte do testow AM 5.5.1 EU
Mam na tej karcie -4GB SDHC- jeszcze kilka innych programow do nawigacji wolne miejsce na karcie to okolo 600 MB
W urzadzeniu mam orginala Mio Map
Problem polega na tym , ze podczas proby ustawienia trasy np. z Polski do Hiszpani program przy obliczaniu trasy sie zawiesza i nic nie dziala.
Czy ktos zna rozwiazanie tego tematu
Pozdro
_________________
Mio Moov 200
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-30, 08:47   

W AutoMapie wejdź w Menu----->Ustawienia---->Inne i na trzeciej podstronie spróbuj zwiększyć Max. pamięć na dane mapy i sprawdź czy poprawi problem.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 463
Wysłany: 2009-05-30, 10:36   Odwrotnie

Cybant napisał/a:
W AutoMapie wejdź w Menu----->Ustawienia---->Inne i na trzeciej podstronie spróbuj zwiększyć Max. pamięć na dane mapy i sprawdź czy poprawi problem.
U mnie, pomogło zmniejszenie tej pamięci, między 4 a 6 MB (zresztą, ustal to doświadczalnie, metodą prób i błędów)
 
 
marcin255 
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 170
Wysłany: 2009-06-21, 22:33   

Dzięki jesteście GENIALNI :-D
A jeszcze tylko czy przy każdym wyborze trasy trzeba wskazywać żeby omijał drogi gruntowe i mniejszej klasy?

I czy mozna zmienić system na win 5 ?
_________________


Lark 50.3-AM
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431
Wysłany: 2009-06-21, 22:36   

Ustawień dróg dokonujesz raz i AM je pamięta.
Zmiana na Win CE5 - niemożliwa - chyba, że producent softu do nawigacji coś stworzy...
_________________

 
 
marcin255 
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 170
Wysłany: 2009-06-21, 22:39   

u mnie przy każdym wył. urządzenia pamięta wszystko tylko te drogi są np. płatne-omijaj pamięta a pomijaj drogi o klasie ... już nie

i jak to jest z portami i predkością odczytu ?

Co " pójdzie ' na tym win jakie najlepsze mapy ?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-22, 07:40   

marcin255 napisał/a:
jak to jest z portami i predkością odczytu ?

W AutoMapie w ustawieniach gps musi być podany właściwy port i prędkość by łapała sygnał gps. Piszesz wyżej, że wsio(po za cofaniem czasu) ;-) działa ok więc masz dobrze ustawione ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
danield4444
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-27, 22:01   Automapa 3.9.3 nie wyznacza trasy

Witam!
Mam automape 3.9.3 i Mio p550 instalacja przebiega bez problemów, ale gdy wchodze w menu automapy i chce wyznaczyć trase nie idzie ponieważ pojawia się znak Windowsa i ciągle się kręci czyli ciągle ustala trase. Mio zostawiłem tak na godzine i nadal nic.
Może to wina map?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-27, 22:05   

Ściągnij nowszą AM5.3.0 i będzie po problemie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10