My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyznaczaniem trasy...
Autor Wiadomość
wolfzan
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-29, 09:53   Problem z AUTOMAPĄ.

Od niedawna używam Automapy. Wczoraj jechałem długą trasą. Znam ją doskonale, ale chciałem przetestować nawigację. Wyznaczyła mi najkrótszą trasę, ale ja chciałem jechać inną. Przez pierwsze 40 km jechałem tak, jak wyznaczyła nawigacja. Później jechałem już inaczej, ale Automapa przez następne 70 km cały czas trąbiła, żebym zawrócił do poprzedniej trasy. Teraz jak to ustawić, żeby szybko przestawiła się na trasę, którą chcę jechać?
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-12-29, 10:06   

wolfzan napisał/a:
Teraz jak to ustawić, żeby szybko przestawiła się na trasę, którą chcę jechać?

Przy wytyczaniu trasu spróbuj dodać punkt przez.
_________________

 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-12-29, 10:10   

wolfzan napisał/a:
przez następne 70 km cały czas trąbiła, żebym zawrócił do poprzedniej trasy
Włączyłeś Automatyczną korektę trasy?
_________________

 
 
wolfzan
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-29, 13:43   

harry napisał/a:
Włączyłeś Automatyczną korektę trasy?

Za chole** nie mogę tego znaleźć.... :-x

jacekp1313 napisał/a:
Sprawdź w AM ustawienia pomijania kategorii dróg

To właśnie ustawiłem.

jacekp1313 napisał/a:
ustawienia obliczania trasy (szybka-krótka-optymalna)

Która opcja w takim razie będzie najlepsza?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431
Wysłany: 2008-12-29, 14:16   

Zależy, jaką trasę chcesz uzyskać - przy najszybszej wyliczy trasę z najkrótszym czasem (np. po autostradzie), przy najkrótszej - minimalna ilość kilometrów (nawet po polnych drogach)

Do opcji, o których pisał harry dotrzesz tak:
- w menu AM wybierz USTAWIENIA
- wybierz TRASY
- na trzeciej zakładce będzie POMIJAJ DROGI O KLASIE
- na czwarte zakładce zaznacz AUTOMATYCZNA KOREKTA TRASY

I jeżeli chcesz jechać przez konkretne miejscowości, musisz je dodać jako punkty PRZEZ. Szczegóły w instrukcji AutoMapy (nawiasem mówiąc, to, o czym napisałem, też tam znajdziesz).
_________________

 
 
klex 
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-02-06, 12:22   AM nie wytycza długich tras

Witam
wszystko smiga AM uruchama sie łapie szybki syg GPS, ale jak wytyczasm trase Bytom-Ząbkowice Ślaskie to podczas przeliczania staje na 5% i wywale AM do głownego panelu
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 62
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-02-06, 12:59   

A u mnie ta sama trasa wytyczona błyskawicznie... bez problemów... w 100% w paręnaście sekund...

Trasa.png
Plik ściągnięto 18 raz(y) 47,29 KB

_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8836
Wysłany: 2009-02-06, 13:06   Re: AM nie wytycza długich tras

klex napisał/a:
Witam
wszystko smiga AM uruchama sie łapie szybki syg GPS, ale jak wytyczasm trase Bytom-Ząbkowice Ślaskie to podczas przeliczania staje na 5% i wywale AM do głownego panelu


Spróbuj na nowo zainstalować AutoMapę, oprogramowanie ma to do siebie że potrafi się posypać i tak naprawdę nie wiadomo dlaczego.

I dla tego uważam wyższość wersji instalacyjnej nad gotowcami.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2009-02-06, 13:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
klex 
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-02-06, 13:06   

Ok zrobione
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8836
Wysłany: 2009-02-06, 13:08   

klex napisał/a:
Ok zrobione


To może podziel się dla potomnych co było przyczyną ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 62
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-02-06, 13:33   Re: AM nie wytycza długich tras

renron napisał/a:
Spróbuj na nowo zainstalować AutoMapę, oprogramowanie ma to do siebie że potrafi się posypać i tak naprawdę nie wiadomo dlaczego.

I dla tego uważam wyższość wersji instalacyjnej nad gotowcami.

Tak jak napisałeś... to jest jedyne lekarstwo na fiksującą AM... i myślę że je zastosował...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
pawel1985 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 2
Skąd: RZESZOW
Wysłany: 2009-02-07, 09:07   

siemka wgralem sobie auto mape i niewiem jakto jest wpisuje trase i niechce mnie znalesc na mapie :"znaczy tam gdzie jestem i wogole mi niee pokazuje jak jechac jak to mozna ustawic ??" bo orginalna mape to mam mio a wgral mi znajomy na karte sd automape i niewiem pomuscie
 
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 62
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-02-07, 09:44   

pawel1985 napisał/a:
siemka wgralem sobie auto mape i niewiem jakto jest wpisuje trase i niechce mnie znalesc na mapie :"znaczy tam gdzie jestem i wogole mi niee pokazuje jak jechac jak to mozna ustawic ??" bo orginalna mape to mam mio a wgral mi znajomy na karte sd automape i niewiem pomuscie

Poczytaj spokojnie instrukcję http://automapa.pl/?PEI=5...ng=PL&cid=53321 i wszystko powinno być jasne...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1946
Wysłany: 2009-02-07, 14:01   

pawel1985 napisał/a:
siemka wgralem sobie auto mape i niewiem jakto jest wpisuje trase i niechce mnie znalesc na mapie :"znaczy tam gdzie jestem i wogole mi niee pokazuje jak jechac jak to mozna ustawic ??" bo orginalna mape to mam mio a wgral mi znajomy na karte sd automape i niewiem pomuscie


Być może ustawiasz trasę i dajesz koniec zamiast, np "Prowadź do...".
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
tomcio333 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-02-09, 10:03   

qwerter napisał/a:
pawel1985 napisał/a:
siemka wgralem sobie auto mape i niewiem jakto jest wpisuje trase i niechce mnie znalesc na mapie :"znaczy tam gdzie jestem i wogole mi niee pokazuje jak jechac jak to mozna ustawic ??" bo orginalna mape to mam mio a wgral mi znajomy na karte sd automape i niewiem pomuscie

Poczytaj spokojnie instrukcję http://automapa.pl/?PEI=5...ng=PL&cid=53321 i wszystko powinno być jasne...


... i weź do ręki słownik ortograficzny bo jest ci naprawdę bardzo potrzebny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12