My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Uruchomienie Garmina na GC
Autor Wiadomość
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1011
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-01-08, 23:53   

Napoleonik, SDMMC\Garmin\RunGMXT\Garmin.exe taka mam scieżke bo mój GC5055+ SD widzi jako SDMMC i jest na WinCE6 wiesz co tego nie rozumie moze cos jasniej GMAPSUPP.UNL i SW.UNL. co to mam z tym zrobić ? czy uzyc keygena. W tych plikach na obecna chwile są jakies wartości co z nimi zrobić wpisać do keygena ? skad wziąść ID urzadzenia skoro nie mogę odpalic nawet programu i co z nimi pózniej zrobić jak keygen wygeneruje nowe wartości .
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-09, 17:12   

Cześć.
bomba63, To że masz WindowsCE6 na pokładzie swojej navi nie znaczy ze wszystko gładko pójdzie, czasem brak jakiejś biblioteki powoduje niemożność uruchomienia programu. na początek przenieś gdzieś pliki *.unl i próbuj uruchomić program, czasem program działa po uruchomieniu przez Garmin\Apps\Que.exe. Jeśli program Ci się uruchomi wołając o kluczyki to sprawa prosta (akcja z keygenem), jeśli nie to gdzieś na my-navia czytałem o programiku który wyświetla jakich brak bibliotek i trzeba go użyć. Ja próbowałem wszystkich sposobów i dopiero edycja plików konfiguracyjnych programu o których pisałem ci na PW pomogła, a już miałem sobie dać spokój.
Pozdrawiam ;-)
_________________
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1011
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-01-09, 17:49   

Napoleonik napisał/a:
Cześć.
bomba63, jeśli nie to gdzieś na my-navia czytałem o programiku który wyświetla jakich brak bibliotek i trzeba go użyć.
Pozdrawiam ;-)
Myślę że bez tego się nie obejdzie program dalej nie startuje może wiesz co to za program ( nazwa) bo jak znasz nazwe to szukanie to juz pikus a tak za bardzo nie wiem czego szukać dzieki za rady Pozdr
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-09, 18:06   

Cześć.
Znalazłem coś takiego http://chomikuj.pl/tipgol...2,111393008.zip

Cytat:
Jest taki program na PC - "Dependency Walker". Odpalasz go na PC, wskazujesz mu plik EXE danej gry/programu, i po chwili masz podane na tacy z jakich bibliotek soft korzysta, które już masz a których nie masz. Dokopiowujesz DLL-le i tyle
_________________
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1011
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-01-09, 18:14   

pobrałem ten plik Depends sprawdza brakujace dll i mam rozumieć ze wgrywam go do folderu Garmin ( w nawi i go odpalamz poziomu Windowsa ) i go odpalam tak
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-09, 18:37   

Nigdy nie używałem, ale wydaje mi się ze tak.
Pozdro i powodzenia ;-)
_________________
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1011
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-01-09, 18:52   

Napoleonik, Dzięki za wszystko ale.................... Kapituluje walcze z tym od wczoraj i nic z tego nie lubię się poddawać , ale MUSZĘ moja wiedza dot. navi tak daleko nie sięga ,trzeba się pogodzić z tym .Jeżeli coś gdzies znajde na ten temat to napewno wróce do tego ale dzisiaj................
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-09, 19:14   

bomba63, nie załamuj się, odpoczniesz, poczytasz o garminie i podołasz wyzwaniu.
Ja poległem z Garminem na Lark50.2 , ale na Modecomie dałem radę. Być może poszukaj innego "czystego" programu i testuj na emulatorze windows ce6 (pojawi się na chomiku) jest łatwiej i szybciej. Ale z tym też rożnie bywa bo np: TomTom działa na wince6 a nie działa na emulatorze wince6. Walczysz z nim kilka dni ja wytrwałem dłużej. Przenieś gdzieś mapy, pliki *.unl wyczyść z zawartości i spróbuj jeszcze raz. :->
Powodzenia
_________________
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1011
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-01-09, 19:45   

Napoleonik, tak jak pisałem ha ha pliki sa w kompie jak mnie zbierze z powrotem to napewno wróce do tego z TT na WinCE6 walczyłem ze 2-mc i zrobiłem to mysle że i temu dam albo nie dam rade moze ktos na forum sie odezwie cos dopowie i juz bedzie ok a to potraktowałem tylko jako wyzwanie bo na moim GC5055+ mam AM,TT.MM.MIREO,SYGIC,NAVIGON,iGO8 i wszystko smiga bez zastrzezeń
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-09, 19:53   

Dla chcącego nic trudnego jak mawiają. Jeśli chcesz jeszcze raz to właśnie chomikuję czystego Garmina, bez map - około15mb
Pozdro
_________________
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1011
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-01-09, 20:53   

Napoleonik, wrzuc na chomika to sobie pobiorę
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-09, 21:19   

bomba63, już jest. Miłej i owocnej zabawy. Na emulatorze Wince6 i WinCE5 Garmin działa tylko wywal z folderu RunGMXT\Settings wszystkie pliki poza GarminDevice.xml
_________________
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1011
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-01-09, 21:58   

Napoleonik, hasło bo na wierzchu sa tylko emulatory które tez pobrałem
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-09, 22:07   

bomba63, hasło bardzo proste jak Chomik.
Na moim emulatorze ten z WinCE6 zadziałał po wywaleniu plików z wcześniej wspomnianego folderu. Strasznie muli na Win7 ten emulator, ale udało się. Uruchom w wersji próbnej wygeneruj kod i może zaskoczy, potem przerzuć na navi, znowu kod bo urządzenie inne i tak do skutku.
pozdrawiam
_________________
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1011
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-01-10, 09:41   

wydaje mi się że znalazłem problem czemu nie mogę wejsc do programu ( czytajac stare wątki o garminie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046 i ten wątek niby o MIO ale...... http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5412 ) mój GC 5055+ odblokowany jest za pomocą panelu Panel_AnnA_ SDMMC i to jest na 99% przyczyną problemu że nie odpala ani z panelu ani z poziomu windowsa tego garmina . A ja odpalam ten panel z fabrycznego menu GC ustawiam sciezke do panelu i to wszystko reszta konfiguracji to juz przez panel.Nie chce rezygnować z tego panelu bo przystosowałem sobie go do własnych potrzeb poza tym garmina potraktowałem jako dodatek do zupy bo korzystam z TT lub iGO8 .Jeżeli jest jakiś sposób na ominięcie tego aby garmina odpalać z tego panelu to bardzo proszę o jakieś wskazówki

[ Dodano: 2012-01-10, 09:55 ]
wiec dzięki Napoleonik, za pomoc ale..siła wyższa a nie chce rezygnować z panelu na rzecz garmina . Z emulatora uruchomiłem wszystkie wersje garmina łącznie z ta co masz w linku z mapami ale to tylko z emulatora na dzień dzisiejszy koncze przygode z garminem chyba ze ktos podsunie mi pomysł jak uzdrowic ten panel aby odpalał tez garmina ha ha ha Pozdr
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9