My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Uruchomienie Garmina na GC
Autor Wiadomość
plastek666
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 22
Wysłany: 2009-06-22, 14:05   GoClever - czy da sie zainstalować Garmina

Witam, mam pytanie. Czy da sie zaisnatlowac Garmina na tej navi?? Prosze o pomoc ;-)
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-22, 15:39   

Wypróbuj tą wersję powinna działać.:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5412
_________________

 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2009-10-06, 15:53   jak uruchomić garminxt na gc 4335?

witam. mam problem jak w temacie.
program bez pliku sw.unl uruchamia się, ale nie widzi gps-a, z plikiem sw.unl zawiesza się tuż po uruchomieniu (czarny ekran z logiem garminXT).
próbowałem zmieniać nazwy pliku z mapą, próbowałem uruchomić bez mapy i z mapą bazową. za każdym razem efekt ten sam.
podejrzewam że problemem są ustawienia w port splitterze (ew. jego wersja) niestety nie za bardzo wiem co należy pozmieniać aby program miał chęć zadziałać.
byłbym wdzięczny za pomoc
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-06, 15:55   

A inne wersje (ta sama ale z innych źródeł)??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2009-10-06, 15:59   

próbowałem 5.00.10, 5.00.20 i którejś 4 i dalej to samo :cry:
BTW: na pentagramie nomad 5.00.10 uruchomiłem bezproblemowo
linki zaczerpnąłem z http://www.ipmart-forum.com
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-10-06, 17:48   

Spróbuj tego http://torrenty.org/torrent/409183
Pozdrawiam ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-06, 18:20   

Ja na 5065 odpalałem TEGO bez większych problemów (tylko jeden wpis dodałem w sys.txt).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-10-06, 19:31   

dasior591 napisał/a:
Ja na 5065 odpalałem TEGO bez większych problemów


Ty o Igo a On o Garminie. :mrgreen:

Chyba o jeden Kubuś za dużo.
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-06, 19:34   

Faktycznie, nie ten wątek(tak to jest jak się czyta kilka na raz), tez miałem z ipmarta tylko nie pamiętam która wersje, na fonie już zaktualizowałem a na GC nie używam.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2009-10-07, 00:05   

Po kilku godzinach walki udało mi się uruchomić Garmina.
Do zabawy wykorzystałem program z tego linku. Niestety nie obyło się bez kombinowania.
Po pierwsze plik z mapą musi nazywać się gmapprom.img (wykorzystałem odblokowaną GPmapę 2009.1),
po drugie trzeba poprawić plik garmin.mscr z folderu RunGMXT - w 18 linii musi być:

RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Port", 7 )

Zostały jeszcze do zrobienia ucięte litery i cyfry na dole ekranu. Recepta z w/w linku nie działa :-/

I jeszcze jedno: regeditem wykasowałem z rejestru wpisy o GarminXT i PortSplitterze
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-10-07, 09:34   

może jeszcze tu znajdziesz coś pomocnego... http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 Nie jest to o Twoim sprzęcie, ale jakaś część informacji tam zawartych przydać się może.
Pozdrawiam ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2009-10-07, 22:05   

Dla zainteresowanych umieszczam gotowca GarminXT 5.00.20 dla GoClever 4335. Sprawdzona na 2 różnych GC 4335, trzeba tylko wygenerować SW.UNL
Keygen do Garmina http://rapidshare.com/files/148865225/Garmin.zip
Pogram uruchamiamy przez Garmin\RunGMXT\garmin.exe
 
 
milek 
Waypoint


Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-02-01, 20:18   Uruchomienie Garmina na GC

Witam, wiem, że zaraz bedzie zjebka, że nie chce mi sie szukać, ale naprawde mam oganiczoną mozliwosc korzystania z netu,a wiec:
Mam wgraną na kartę mapę garmina z mapą islandii, odpalam ją poprzez windowsa, wchodzę w nią ale nie moze znależć urzadzenia GPS i karze upewnic sie ze urzadzenie jest wlaczone i znajduje sie w zasiegu, normalnie ręce opadają!!!Bardzo proszę o pomoc doświadczonych kolegów bo mam ochotę o sciane to jeb...ć!!!!Mormalna mapa zainstalowana fabrycznie chodzi dobrze a Garmin nie!!!
Pozdrowienia!!!
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-31, 06:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2010-02-01, 20:30   

Spróbuj tak, uruchom aplikację z karty - \Garmin\RunGMXT\Garmin.exe i gdyby nie chciała zobaczyć odbiornika GPS ustawić w Opcje (kluczyk) -> Ustawienia -> System -> Zewnętrzny GPS port na (COM2): GPS_COM i uruchomić aplikację ponownie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-01, 20:31   

Oczywiście domyślamy sie jaki model posiadasz.
Co Ty Renron taki szybki dzisiaj??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10