Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-07-19, 10:10
5055+ zawiesza sie
Autor Wiadomość
araa
azymut


Dołączył: 13 Mar 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-11-09, 19:26   

proszę o soft
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9564
Wysłany: 2011-11-09, 19:38   

Cytat:
probowałem wgrać nowy sof
araa napisał/a:
proszę o soft
Miales i zgubiłeś? Czy nie miałeś, i pisałeś co slina na klawiaturze wycisnęła?
I jaki soft? Gry, program nawigacyjny, firmware?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-12-19, 14:51   

Witam
Mam podobny problem. Zajechałem do klienta, navigację zostawiłem w schowku (było juz zimno). Przy próbie uruchomienia po kilku godzinach pokazał się ekran startowy i juz nic nie można zrobić. Reset nie momaga, a wyłaczyć przyciskiem się nie da. Z komputerem nie chce gadać. Po włożeniu karty pamięci znajduje urządzenie na kompie, ale krzyczy "Unknow device". Da się jakos uratować, czy trzeba sie pożegnać i kupić coś nowego.
Pomóżcie

Model Go Clever 5055+
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-20, 13:57   

Firmware
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-12-20, 14:10   

Wszystko pieknie tylko komputer wykrywa "unknow devices" po podłaczeniu usb.
Proszę o wskazówki jeżeli można.
pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-20, 14:13   

FW z karty sie przecież wgrywa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-12-20, 14:19   

Tylko ja mam ekran powitalny, który wyswielta sie normalnie kilka sekund po uruchomieniu. Nic nie da sie uruchomić odpalić itp. Nosiłem do serwisu, ale kolesie chyba nawet nie zajżeli. Poprosiłbym o jakąś podpowiedź jeżeli można bo trochę zielony jestem z tej dziedziny.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-20, 14:55   

3 raz pisze, poczytaj jak wgrać FirmWare.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
danthe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 6
Wysłany: 2012-01-06, 22:06   

LukaszekP napisał/a:
Poza tym nie wiem czy wiecie że ten soft dodaje obsługę Framework 3.5 :)


Odgrzeje kotleta, ale jak sie objawia ten dodatek?
Mam programik (Mem's GPSAuto) ktory wymaga .NET i niestety nie dziala z tym systemem, a sam .NET 3.5 nie chce sie zainstalować - probowalem na różne sposoby i bez powodzenia :(
Przez SctiveSync krzyczy że nie moze skopiować pliku a jak recznie CABa skopiuje to z kolei nie może go wywolac...
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2012-01-14, 11:34   

Dzięki za pomoc, wgranie softu pomogło.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wymiana panelu dotykowego jest trudna?
Czy trzeba zachować jakieś środki ostrożności typu odizolować wyswietlacz od panelu?
Pomiedzy moim pęknientym panelem, a wyświetlaczem jest takiś taki chyba klej silikonowy. Pytanie czy pełni funkcję izolatora czy poprostu skleja dwa elementy.
Może jest jakaś instrujcja jak to zrobić, żeby nic nie zepsuć. Bedę wdzięczny za każdą pomoc.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-14, 21:49   

byle było czysto, najlepiej nie brudź LCD bo bardzo trudno sie go czyści, ja wszystko przygotowuje zawsze szybko przekładam, chyba ze dotyk sie rozsypał to ciężko. To są 2 elementy, połączone po prostu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2012-01-15, 08:13   

Dzięki bardzo za pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy może ktoś się orientuje gdzie można nabyć taki panel?
Znalazłem jednego gościa na allegro, ale słaby jest z nim kontakt i się zastanawiam czy nie bedzie problemu z odbiarem.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-16, 11:51   

Tam jest chyba inny niz w reszcie, zobacz czy na LCD nie ma miejsca zeby przylutować standardowy.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2012-03-05, 11:19   

Udało się wymienić, dzieki za pomoc.
 
 
Argyle 
azymut


Wiek: 38
Dołączył: 29 Mar 2012
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-09-19, 01:00   

Nie mogę znaleźć softu do GC-5055+
HELP!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10