My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:31
Jak odzyskac orginalny program Mireo
Autor Wiadomość
smokcmok 
młodszy inspektor GPS
Goclever Navio 515


Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2013-10-17, 13:28   

A jak mam sprawdzić wersję programu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2013-10-17, 13:28   

Podmieniłeś sam plik exe, czy razem z Dontpanic.mpc ?
A próbowałeś uruchomić całość z tego chomika? Oczywiście program na SD, żeby się nie gryzło z tym co w urządzeniu
_________________

 
 
smokcmok 
młodszy inspektor GPS
Goclever Navio 515


Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2013-10-17, 13:31   

podmieniłem tylko mobilenavigator.exe , spróbuję także Dontpanic.mpc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2013-10-17, 13:31   

smokcmok napisał/a:
jak mam sprawdzić wersję
Teraz tylko z opisu na pudełku. Takie rzeczy robi się przed grzebaniem

A najprościej pisz do serwisu GC. Chyba, że Dasior zna sztuczkę z wydłubaniem danych z któregoś pliku
_________________

 
 
smokcmok 
młodszy inspektor GPS
Goclever Navio 515


Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2013-10-17, 13:41   

Próbowałem całość uruchomić z SD. Efekt czarny ekran.

Chyba zostaje mi serwis.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-10-17, 18:56   

Dontpanic.mcp nie ruszaj. Skasuj wszystko poza tym plikiem i folderem maps. Potem wystarczy dograć dowolną wersje doptnapnica (oczywiscie nie słodzoną). Jak nie znajdziesz to napisz na maila na serwis goclevera z prośbą o program DopntPanic. Najnowszy to 4.7.3. Napisz ze licencje (dontPanic.mcp) oraz mapy (Folder Maps) masz i ze sama program Ci wystarczy. Jak w ciagu 2 dni nie odpiszą to sie odezwij tu w temacie :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
smokcmok 
młodszy inspektor GPS
Goclever Navio 515


Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2013-10-17, 23:30   

Dziękuję za pomoc i wskazówki. Nie poddaję się.

Mam wersję DontPanic 4.7.0.

Tak jak napisałeś. Skasowałem wszystko oprócz tych dwóch plików. Wrzuciłem resztę z http://chomikuj.pl/mrc100...,3027390246.rar Odpaliłem z Windowsa. Udało się, ale na 10 prób 6 razy pokazał się komunikat: "Application mobilenavigator.exe encountered a serious error and must shut down". Muszę to jakoś naprawić.

Udało mi się wrzucić AM na SD i także odpaliłem ją z Windowsa. Działa. Nie wiem jak mogę odpalić z przycisku "Nawigacja"? W "Ustawieniach" wciskam "Ścieżka do mapy", pokazują się dwie linijki, na obu wskazuję \SDMM\AutoMapa EU\wceAm.exe, próbuję odpalić i nic. Co robię nie tak?
Próbowałem wskazać w obu linijkach także \SDMM\AutoMapa EU\AutoMapaEU.exe i także nic.

Czy jest jakaś różnica między wceAm.exe , a AutoMapaEU.exe ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2013-10-18, 05:55   

Pytanie o AM przeniosłem do wątku http://www.my-navia.pl/vi...p=415375#415375
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-10-18, 06:39   

Napisz do serwisu to CI wyślą program.
1. ścieżka jest do 1 ikonki a 2 ścieżka do 2 ikonki.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jerzy3311 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 134
Wysłany: 2013-10-18, 07:00   

smokcmok
Jak Twoja kartę SD widzi urządzenie - jako SDMM czy SDMMC.
Wskazując ścieżkę podałeś: na obu wskazuję \SDMM\AutoMapa EU\wceAm.exe - czy tu nie ma błędu?
_________________
Był Lark 43.1, jest Modecom MX2 i MX3
 
 
smokcmok 
młodszy inspektor GPS
Goclever Navio 515


Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2013-10-18, 08:48   

Oczywiście SDMMC. Późno pisałem.
 
 
twmas
azymut


Dołączył: 06 Gru 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-12-06, 15:54   Goclever 505, "zniknal program do nawigacji"

Witam,

probowalem wgrac do nawigacji GoClever 505 automape. Poniewaz nie mialem karty SD, a na urzadzeniu bylo sporo miejsca, wiec probowalem instalowac na urzadzeniu. Zajelo to strasznie duzo czasu, a na koniec wyskoczyl blad zwiazany z rejestracja (pozniej sie okazalo, ze net w laptopie sie rozlaczyl). Podlaczylem nawigacje raz jeszcze do laptopa (jako urzadzenie pamieci USB) i usunalem pliki, ktore moim zdaniem byly niepotrzebne: katalog automapy i plik z katalogu glownego, ktory tez mial w nazwie 'automapa'. Po tych zabiegach okazalo sie, ze w momencie kiedy probuje otworzyc orginalny program do nawigacji wgrany na urzadzenie (pod ikonka nawigacja) probuje uruchomic sie automapa, wyskakuje blad: nie powiodla sie proba uruchomiania modulu: Dane Rozdzielczosc ekranu (CXxCY): 480x720. W tle bialy ekran, z ktorym nie da sie nic zrobic. Trzeba wylaczyc i wlaczyc urzadzenie.
Wszystkie inne programy dzialaja (test GPS, gierki, mozna wejsc do systemu), stad rozumiem, ze AM podmienila sciezke ze skrotu nawigacja. Ale pojecia nie mam jak ja edytowac i gdzie znalezc ten orginalnie wgrany program. Jezeli ktos mial taki problem, albo ma to urzadzenie przed soba i moze sprawdzic bede wdzieczny.
Dodam, ze automapa wgrana na karte (o ile karta jest wsadzona do urzadzenia) uruchamia sie normalnie (ale tez spod ikonki 'Nawigacja'). Niemniej chcialbym w zapasie miec tez ten program orginalnie dostarczony z urzadzeniem.

z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2013-12-06, 16:53   

Odzyskanie programu Mireo - przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post.
Błąd AM - usun z karty i nawi i zainstaluj ponownie, oczywiście na SD. Więcej o AM we właściwym dziale
_________________

 
 
wz2014 
azymut


Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-01-23, 23:39   GoClever 5080PL - skasowane pliki

Witam.
Tydzień temu w Biedronce zakupiłem nawigację GoClever GC-5080Pl. Nie wiem co mnie pokusiło, chciałem sprawdzić co ta nawigacja posiada (jakie programy). Wszedłem więc do menu nawigacji, następnie w ustawienia potem w ikonę windows. Otworzył się explorer z folderami. Wszedłem w ikonę ResidentFlash następnie w katalog MobileNavigator, otworzyłem go i chcąc sprawdzić wielkość katalogów i plików w explorerze wcisnąłem File a następnie myśląc, że wchodzę w zakładkę Detale a było to Delete i nacisnołem. Widząc że, dzieje się coś niedobrego szybko nacisnąłem Close. Pewna ilość plików a może i katalog poszło do nieba. Nawigacja obecnie posiada menu ale gdy wchodzą w ikonę nawigacja to ładuje się program pusty bez mapy i innych aplikacji. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-01-24, 06:53   

Skasowałeś sobie program nawigacyjny...
Pisz do serwisu GoClevera oraz przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post (proszę o poważniejsze traktowanie regulaminu forum - szczególnie p.3)
No i podaj listę plików i folderów które Ci pozostały - może nie skasowałeś tych najważniejszych (pliku exe i map z licencjami)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10