My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:31
Jak odzyskac orginalny program Mireo
Autor Wiadomość
ha3n
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-02-26, 21:51   Jak odzyskac orginalny program Mireo

Zakupilem niedawno Goclevera 4330A BT , mialem tam oryginalnie wgrana mapa cardinale + 18 panstw czy cos takiego (frag. z allegro : Najnowsza wersja z nowymi mapami GoClever Map Mireo Cardinale )

Podczas szperania na karcie, dziwnym trafem cala karta mi sie skasowala ,wydaje mi sie ze wina czytnika , bo cos nei ten tegens byl.

Probowalem odzyskac pliki lecz wiekszosc programow nie odnajduje rozszerzen jakie maja pliki mapy ( bo np. mp3 odnajduje bez problemu ) , pozatym nieznam rozszerzen tych plikow.

Chcialbym sobei zachowac oryginalna karte i mape na niej, lecz neiwiem jak to przywrocic do poprzedniego stanu.
I o to pytanei do was czy moze ktos posiada z was takie pliki i moglby mi podeslac , zuploadowac na jakis serwer czy cos , lub ktos juz gdzies je wrzucil.
Albo gdzie moglbym znalesc takowe pliki ? Lub mapke do zainstalowania jak oryginalna ?

Z gory dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-18, 12:28, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 62
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-02-26, 21:57   Re: Oryginalna mapa z goclevera 4330A BT

ha3n napisał/a:
cala karta mi sie skasowala ,wydaje mi sie ze wina czytnika , bo cos nei ten tegens byl.

Przeczytaj ten temat... http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7497 tam znajdziesz wszystko... łacznie z instalką Goclevera i najnowszymi mapami...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-18, 12:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ha3n
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-03-02, 08:37   

Owszem znalazłem tam instalki cardinale.

Ale bardziej mialem na mysli pelna kopie z oryginalnej karty , by powrocic do oryginalnego stanu jaki mialem przy zakupie.
Szukam cale kopi wszystkich plikow i struktury fgolderow z oryginalnej karty , mozna tez stwierdzić ze szukam wersji bezinstalacyjnej :)
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2009-03-02, 11:52   

ha3n napisał/a:
Ale bardziej mialem na mysli pelna kopie z oryginalnej karty , by powrocic do oryginalnego stanu jaki mialem przy zakupie.


Tu może Ci pomóc tylko support GoClevera, bo na oryginalnej karcie oprócz programu znajdują się pliki .lix - licencja do softu - powiązana z konkretnym urządzeniem, oraz .lic - licencje do map - też sparowane z urządzeniem. Więc jeżeli zawartośc Twojej karty poszła do "krainy wiecznych łowów", to musisz napisac emila do GoClever, podać nr seryjne, dołączyć kopie faktury lub paragonu, opisać okoliczności utraty danych na karcie i poprosic o kopię softu dla Twojego urządzenia. Przy braku kopii bezpieczeństwa, to jest jedyna metoda by "powrocic do oryginalnego stanu jaki mialem przy zakupie"
Ale możesz też zrobić inaczej, w końcu zapłaciłes za soft, więc możesz uruchomić wersję zwitaminizowana, a na niej "pocukrowane" mapki w tej samej wersjii jakie miałeś.
Gotowiec - wersja bezinstalacyjna "zwitaminizowana" dla GoClevera:
http://rapidshare.com/fil...e_navigator.zip
 
 
ha3n
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-03-02, 16:29   

Na taka odpowiedz czekalem

Zrobie tak jak napisales , a narazie wystarcza mi pliki ktore podales :)

Dziekowa
 
 
rkdusiek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-07-11, 10:01   GoClever - orygnalmna mapa

Cześć wszystkim!

Czy ma ktoś z Was albo zna linka do oryginalnych map jakie są zainstalowane w GoCleverze (np. 4335) chodzi mi o Polskę i Europę.

Z góry dzięki!
_________________
GoClever 4335 - Automapa 5.5.2 i iGO 8.3
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-11, 11:31   

Na stronie GoCelevera (ich forum) jest gdzieś link do legalnej kopi tego co miałeś na karcie jak kupiłeś swoją nawigacje. Jeśli chcesz Europe a miałeś Polskę przy zakupie to musisz poszukać, nazywają się Mireo viaGPS 3.0 gdzieś są na pewno.
Pozdrawiam
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-11, 17:01   

dasior591 napisał/a:
Mireo viaGPS 3.0

Inną sprawą jest to że nawigacja ma bardzo kiepskie pokrycie ;)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
spiro 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 33
Wysłany: 2009-10-03, 21:46   Prosba o udostępnienie mapy do urządzenia GC 5065 BTFM

Bardzo prosze jakiegos uzytkwonika GC 5065 BTFM o wrzucenie na jakiś serwer plików mapy VIA GPS 3.0 Black edition, niestety tak się składa ze podczas updatu firmware nie zrobilem backupu i mapy sie skasowały a chcialbym jednak je miec, pomimo ze uzywam innych na codzien.
Z góry dzieki !!
Pozdrawiam!
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-04, 09:10   

Mapa w 5066 najprawdopodobniej jest ta sama wiec właściciele tego cuda tez mogą wrzucić :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-10-04, 13:10   

Kod:
http://rapidshare.com/files/288533787/mobilenavigator.rar.html


Proszę napisać, czy da sie odpalić na innym urządzeniu, czy będzie problem z licencjami.
 
 
spiro 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 33
Wysłany: 2009-10-04, 15:02   

dzieki piekne za wrzute !! oczywiście mapka działa, wrzuciłem ją na dysk nawigacji i uruchamia się bez zandych najmniejszych problemow. Mozna by dodać ten upload gdzies do stuffu na forum.
Pozdr.
Ps. Zauwazylem tez ze jak nie bylo oryginalnych map to trudniej lapal sygnal z GPS ale nie wiem od czego to bylo zalezne.
 
 
 
bobiwr 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 47
Wysłany: 2009-10-06, 21:37   

sebastan napisał/a:
...Proszę napisać, czy da sie odpalić na innym urządzeniu, czy będzie problem z licencjami.

GC5066btfm
- wrzuciłem mape i licencję z paczki do oryginalnej aplikacji i padaczka - aplikacja zaczyna się ładować się ale przy ładowaniu mapy wysypuje się.
- wrzuciłem całą paczkę na kartę i to samo... :-(
Szkoda bo tylko w tej paczce widziałem wersje mapy 200906.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-06, 21:51   

A wrzuć cała paczkę na pamięć wbudowaną.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bobiwr 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 47
Wysłany: 2009-10-06, 22:17   

dasior591 napisał/a:
A wrzuć cała paczkę na pamięć wbudowaną.

Zacznę od ponownego ściągnięcia. Ale mam net osiedlowy i dopchanie się do rapida to lekki wyczyn. Jeszcze spróbuje mój oryginalny soft z pamięci wyrzucić na kartę i sprawdzę czy tak pójdzie...
Sprawdziłem program z pamięci wewnętrznej wywalony na kartę uruchamia się normalnie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13