Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harry
2008-07-07, 13:48
Ustawienia portu w AM
Autor Wiadomość
jay_21 
azymut


Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-07, 13:34   Ustawienia portu w AM

Witam ponownie:)

W automapie w ustawieniach GPS-u są takie pozycje jak port oraz prędkość portu.
Jakie powinny być tam ustawione? Port mam w tej chwili COM7 a prędkość 115 kbps.

Czy takie mogą zostać? Czy taka wysoka prędkość nie ma jakiegoś negatywnego wpływu na nawigację? Jestem laikiem w tych sprawach.

Sprzęt to Navia 2008

Pozdrawiam!

EDIT: Przeleciałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie... pytałem także o to czy nie ma większa prędkość wpływu na sprzęt i działanie nawigacji w Navii 2008
 
 
Aissa 
SpecGrupa
navia2008


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 04 Lip 2008
Posty: 164
Wysłany: 2008-07-07, 19:53   

Navia2008 puszcza sygnał z GPS na com7. Inne nawigacje pewnie mogą go kierować gdzie indziej. Ustawienie maksymalnej przepustowości dla portu com nie powoduje że z taką prędkością program będzie dostawał dane. Dostanie tyle ile dostanie antenka. Nie wiem dokładnie ale dawno, dawno temu, gdy internet był przez modemik to choć com miałam ustawiony na 115kbs to net był i tak maksymalnie na 33kbs.
_________________
Zapraszam do FAQ ;-)
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-07, 20:05   

Baud Rate będzie raczej na 4800 - tak przynajmniej jest w większości Akir

Ale jak to jest w Twojej Navia/Akira na 100% tego nie wiem...

Tu by można sprawdzić jak jest standardowo w MM po wyjęciu z pudełka...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
jay_21 
azymut


Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-07, 22:13   

Ustawienie mam w tej chwili na 115200 i narazie działa bez problemu więc chyba tak już zostawie :)

Aissa dzięki bardzo za pomoc! :mrgreen:
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-07, 22:24   

jay_21, Przeczytaj sobie jeszcze tak dla uzupełnienia ten tekst:

http://www.my-navia.pl/search.php?mode=results
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
yunivers 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 28
Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2012-06-04, 20:23   

Koledzy mam goclever 3535 i wgraną automapę 6.10 więc jakie powinny byc ustawienia GPS do tego zestawu?
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-06-04, 21:26   

yunivers :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=125274#125274
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2012-06-04, 21:30   

Oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.9
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11