Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-29, 06:38
AutoMapa - błąd rozdzielczości ekranu (CXxCY)
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-10-03, 20:14   

izych napisał/a:
o co tutaj chodzi z tą mapą ?

Chodzi o to że nie ma odpowiedniej rozdzielczości, zapewne ściągnąłeś gotowca.
Pobierz gdzieś wersję instalacyjną i zainstaluj, a będzie OK.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2010-10-03, 20:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
diyman 
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 386
Wysłany: 2010-10-03, 20:15   

Hmm. Czyżby gotowiec?


izych, ściągnij kolego wersję czystą instalacyjną, ulecz jednym z dostępnych antybiotyków (gpam224, patcher2.0.0.0) i instaluj na jaki system chcesz.

A kolega renron jak zwykle szybszy ;-)
 
 
funek13 
Lark FB 50.2

Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 0
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2010-10-10, 11:53   jak zmienic rozdzielczosc na AutoMapie do Laka 35.7

witam koledzy jak zmienic rozdzielczosc na larka zeby czytał AutoMape a navi pokazuje mi taki oto komunikat "Nie znaleziono w systemie skórek o rozdzielczosci (CX-CY):320-240
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656

Wysłany: 2010-10-10, 11:57   

Na początek przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post.

Przypominam regulamin:
Cytat:
4.Przed założeniem wątku lub wysłaniem postu prosimy sprawdzić czy temat nie był poruszany wcześniej .(korzystajcie z opcji szukaj )
_________________

 
 
funek13 
Lark FB 50.2

Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 0
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2010-10-10, 12:27   Problem z rozdzielczością AutoMapy na Larku 35.7

Witam koledzy mam mały problem z wczytaniem AutoMapy na larku 35.7, tzn. po pierwszej instalacji i odpaleniu chodziło ładnie a po nastepnej próbieodpalenia AM wychodzi taki oto komunikat "nie znaleziono w systemie skórek dla rozdzielczości (CXxCY): 320x240: jak to obejsc lub ewentualnie poprwaić.
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-10-10, 12:49   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17078
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-10-10, 15:48   

funek13, po co używasz gotowców, ściągnij wersję instalacyjną i po kłopocie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Indiana92
azymut


Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2011-01-05, 16:44   Lark 50.2 - nie znaleziono skórek ...

Witam , zainstalowałem mapę na karcie i wybrałem w ustawieniach nawigacji ściężkę dostępu .Klikając w głównym menu w ikonkę "nawigacja" wyświetla mi się następujący tekst : " Nie znaleziono w systemie skórek dla rozdzielczości (CXxCY ) : 480x272 "
Bardzo proszę o pomoc.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2011-01-05, 16:55   

Indiana92, skorzystaj z wersji instalacyjnej, a nie gotowca.

PS. Zły dział.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Indiana92
azymut


Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2011-01-05, 19:15   

Dzięki , pomogło :)
ps. sory za wybranie złego działu.
 
 
adam1980
Waypoint


Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 23
Wysłany: 2011-04-04, 13:17   Nomad 5210 - błąd po aktualizacji AM do wersji 6.8

Po zaktualizowaniu AM do wspomnianej w temacie wersji, przy próbie uruchomienia nawigacji, pojawia się okienko błędu "Nie powiodła się próba uruchomienia modułu : Dane. Rozdzielczość ekranu (CXxCY): 480x272."
Miał ktoś podobny przypadek?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2011-04-04, 13:33   

adam1980, skasuj wszystko i zainstaluj ponownie. Znany problem z gotowcami, gdzie konfiguracja była dostosowana do innej nawigacji. A i zapomniałeś napisać z jakiej wersji aktualizujesz.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
adam1980
Waypoint


Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 23
Wysłany: 2011-04-04, 19:11   

Dzięki Dzakus, Twoja sugestia pomogła. Sformatowałem kartę i zainstalowałem aktualizację ponownie - teraz działa. Jeśli chodzi o wersję wcześniejszą , którą aktualizowałem to była to AM 6.6.2
 
 
adas696

Dołączył: 08 Cze 2011
Posty: 0
Wysłany: 2011-06-08, 11:39   Nawigacja i błąd rozdzielczości ekranu

Witam.

Mam problem z nawigacją i z Automapą.

Mam nawigacje Goclever 5055 i Automape 6.8.1 PL+EU (wersja instalacyjna nie gotowiec)
I po bezproblemowej instalacji przy próbie uruchomienia au6 wyskakuje komunikat:
"nie powiodła sie próba uruchomienia modułu: Dane rozdzielczości ekranu (CXxCY): 480x272"

Szukałem w Internecie to po pierwsze piszą żeby nie używać "gotowców" (kopiuj - wklej) tylko wersji instalacyjnej - ja mam wersje instalacyjną. Po drugie usunięcie folderu "Settings Files”, ale w tej AU takiego folderu nie ma.

Na drugiej karcie mam AU 5.5.1 PL+EU i uruchamia się bez problemowo (nie ma tego błędu)

W czym tkwi problem?

BTW. wiem ze na tym forum jest pelno takich tematow jak ten ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2011-06-08, 13:05   

Na jednej karcie jedna wersja AM, bo proram zapewnie czyta ustawienia z tej drugiej wersji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11