Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-29, 07:38
AutoMapa - błąd rozdzielczości ekranu (CXxCY)
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-30, 17:09   

To nie tablet. Wybierz instalacje na czytniku.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-30, 17:13   

qaz3 napisał/a:
Zainstalowałem najpierw na komputerze a następnie skopiowałem na karcie pamięci

I to błąd, ponieważ skopiowałeś z rozdzielczością z kompa i wyskoczył błąd Dane rozdzielczości ekranu (CXxCY):480x640"
Często pomaga wywalenie folderu Settings Files z AM i ponowne jej uruchomienie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
qaz3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-30, 17:21   

Oki wielkie dzięki wszystkim teraz pomogło jak zainstalowałem od razu na kartę pozdrawiam
 
 
Rasht 

Wiek: 28
Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 0
Wysłany: 2010-01-30, 19:28   Problem z AutoMapa

Witam!
Zainstalowałem sobie automape na sigmie st10 i wyskakuje mi błąd:
Nie powiodła się próba uruchomienia modułu: Dane Rozdzielczości Ekranu (CXxCY): 320x240 Jak to rozwiązać?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-30, 19:32   

Nie zainstalowałeś tylko użyłeś tzw. gotowca. Wywal z AM folder Settings Files i uruchom ją ponownie. Jeśli nie pomoże ściągnij wersję instalacyjną i zainstaluj prawidłowo.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bad
azymut


Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-02-08, 22:15   

kupiłem lerka 50.2 Po wgraniu AM i ustawieniu ścieżki na AM nie można ja uruchomić wyskakuje komunikat "Nie powiodła sie próba uruchomienia modułu: Dane Rozdzielczośc ekranu 480x272. czy ktos pomoże


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-02-08, 22:19 ]
-------------------------------------------------------------------------------------------
Wyrzuciłem z wątku " Lark 50.2 transmiter fm a inne menu"
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3 i 4
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-08, 22:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9740
Wysłany: 2010-02-08, 22:16   

bad, skorzystaj, kur**, z wersji instalacyjnej i nie pier***
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
murawiak
Waypoint


Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 24
Wysłany: 2010-05-06, 18:14   NAVIA II i AM 6.5 Problem

"Nie powiodła się próba uruchomienia modułu. Pliki użytkownika. Rozdzielczość ekranu (CXxCY); 320x240"

Taki komunikat pokazuje się przy wyborze profilu i Automapa wyłącza się.
Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem. To samo jest z mapą Polski i Europy. Ten sam program na innej nawigacji np. Lark działa prawidłowo.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9740
Wysłany: 2010-05-06, 18:19   

murawiak, to jest wersja beta. Na niektórych urządzeniach może nie działać prawidłowo
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
murawiak
Waypoint


Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 24
Wysłany: 2010-05-06, 18:25   

Bardzo dziękuję za odpowiedz
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-06, 18:33   

murawiak napisał/a:
"Nie powiodła się próba uruchomienia modułu. Pliki użytkownika. Rozdzielczość ekranu (CXxCY); 320x240"

Być może na nic się to zda ale spróbować można. Wywal z tej AM folder Settings Files i uruchom ja ponownie. Czasami pomaga.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-05-06, 18:34   

Usuń foldery Data Files, Settings Files, Profiles i sprawdź, bo taki komunikat często występuje, gdy AM jest skopiowana z inne urządzenia.
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
powolny 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 12
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2010-06-03, 18:06   

Dopiero przyjechałem ale na iGO8 - to chodzi bez problemu. Jako nakładkę do odblokowania Mio Moov Spirit S505 wykorzystuję panel System Information 1.6 - na karcie - bez wpisywania czegokolwiek w navi. Na innej karcie miałem kiedyś AM 5.3 i nie było problemu z uruchamianiem. Przy AM 6.5 PL po próbie uruchomienia ikony AM, wyskakuje okno w którym pisze na belce okienka: "AutoMapa EU WCE" i w okienku: "Nie powiodła się próba uruchomienia modułu: Dane Rozdzielczość ekranu (CXxCY): 480x272" Okienko to wyskakuje na panelu odblokowującym. Mogę tylko zamknąć to okienko i ewntualnie uruchomić iGO8 ale nie AM. Ścieżka do AM w pliku "navi.ini" panela odblokowującego:
>Command = \Storage Card\AutoMapa EU\wceAm.exe< - AM pocukrzona. W głównym katalogu AM są:
"AutoMapa.skin.240x240.consts" plus takie pliki ale 320x320, 480x480 i 800x480 - brak 480x272 - chyba że coś innego brakuje lub jakiś błąd z mojej strony. Wybywam na trzy godziny w pilnej sprawie ale problem jest dla mnie wciąż bardzo ważny i proszę o rady.
W AM 5.5.3 (gotowiec) nie ma pliku w/w z 480x272 a było OK.
 
 
szybki10

Dołączył: 13 Cze 2010
Posty: 0
Wysłany: 2010-06-13, 20:06   zła rozdzielczość AutoMapa.skin.320x240.consts błąd danych

Witam wszystkich,jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość.Początkujący to nie znaczy że nie zaglądam do tego co napisali inni.To czytam w pierwszej kolejności.

Mam nawigację :Blaupunkt Lucca 3,4 EEUWEU.
Nawigacja ta oparta jest na Windows CE CORE 5.0.

Odblokowałem ją jest OK.
Problem polega na tym że wyświetla mi się komunikat o następującej treści:
"Nie powiodła się próba uruchomienia modułu:
Dane
Rozdzielczość ekranu
(CXxCY): 240x320"

Auto mapę instaluje z wersji instalacyjnej poprzez czytnik kart po kolei idzie to tak:

1, Odpalam instalację
2.Wybieram "instalacja"
3.Akceptuje "postanowienia umowy licencyjnej"
4.Wybieram czytnik kart pamięci
5.Wybieram dysk gdzie mam kartę
6.Wybieram spośród czterech opcji "Windows CE 5,0,6,0
7.Potem język i głosy
8.Następnie nie wybieram żadnych dodatków
9.Wybieram mapę 1001 6.18 (tylko ta jest dostępna)
10.Klikam dalej,odznaczam rejestruj.
11.klikam dalej
12.zaznaczam installację całego obszaru danych.
13 Mapa prawidłowo instaluje się na karcie.

Przepraszam za napisanie rzeczy oczywistych ale chciałem żeby wszytko było jasne.
Po przełożeniu karty do urządzenia wyskakuje ten komunikat napisany powyżej.

Co próbowałem zrobić po przeczytaniu informacji na forum:

Likwidacja folderu "Settings Files z AM"- Nie mam takiego folderu po instalacji !

Ponowna instalacja-bez zmian.

Zmiana witaminki na witaminkę "patcher1.4.8.8" również nie pomogło

Po przejrzeniu plików na karcie doszedłem do wniosku że za taki stan rzeczy odpowiedzialny jest plik"AutoMapa.skin.consts z z tą rozdzielczością. Którego po prostu nie mam mam za to następujące:

AutoMapa.skin.240x240.consts
AutoMapa.skin.320x320.consts
AutoMapa.skin.480x480.consts
AutoMapa.skin.800x480.consts

Auto mapa którą chcę zainstalować to "auto mapa polski 6.02.pl"-wersja instalacyjna
System i urządzenie podałem powyżej.
Czy w związku z tym mógłbym liczyć na jakieś sugestie rozwiązania tego problemu ?.

Pozdrawiam
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-06-13, 20:19   

Sformatuj kartę i spróbuj jeszcze raz, jakaś nietypowa sprawa, nie raz pomaga użycie innej karty SD, trudno powiedzieć co było przyczyną instalacji z takim skutkiem.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11