Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-29, 06:38
AutoMapa - błąd rozdzielczości ekranu (CXxCY)
Autor Wiadomość
mag17
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-30, 15:48   

Cybant napisał/a:
mag17 napisał/a:
Niestety nie pomogło.

A czy po usunięciu Folderu Settings Files z AutoMapy zrestartowałeś nawigacje?


Witam,

Tak, zrestartowałem, ale poradziłem sobie inaczej: Ściągnąłem wersję instalacyjną, zainstalowałem i działa.

Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-30, 17:21   

mag17 napisał/a:
Ściągnąłem wersję instalacyjną, zainstalowałem i działa.


Uroki gotowców wrzucanych byle gdzie przez ignorantów :]
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
jasiubogusz

Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-27, 20:41   Problem z rozdzielczośćią Akira Guepard 320x240

Witam. Posiadam Akirę Guepard. Win CE v.5.00 do tego karta SD 2 GB. Wgrałem AutoMapę 5.52 + witaminki. Wgranie mapy: włączam setup, instalacja, akceptacja, wybieram PC/Tablet PC, wybieram kartę SD wsadzoną do czytnika, odznaczam rejestrację i instalacja po godzinie czasu dobiegła końca, crackuje tj zamieniam plik na wceAm oraz w Europa oba pliki takie jakie są w folderze z witaminkami.
Wkładam kartę do nawigacji, wchodzę do Automapy i włączam plik wceAm. Niestety pojawia się taki oto komunikat:

Nie powiodła się próba uruchomienia modułu: Dane rozdzielczość ekranu (CXxCY): 320x240

Co w takiej sytuacji zrobić? Dla porównania zainstalowałem sobie MioMapę 3.3, ale tam też jest problem z rozdzielczością. Zmieniłem w pliku SYS rozdzielczość na poprawną, ale nadal coś jest nie tak.
Kończąc, AutoMapa nie chce działać i pojawia się w/w komunikat. Automapę instalowałem już 3x.
Proszę o odpowiedź. Dziękuję
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-27, 20:50   

jasiubogusz napisał/a:
wybieram PC/Tablet PC, wybieram kartę SD wsadzoną do czytnika


Tu masz błąd nie wybieraj PC/Tablet PC tylko czytnik kart , potem zaznacz że to WIN CE5 i będzie OK.
_________________

 
 
jasiubogusz

Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-27, 20:59   

Zapomniałem dodać, że czytnik kart jest niedostępny. dlaczego? nie wiem. czytnik mam w laptopie, nie posiadam zewnętrznego na usb.

Zaznaczę, że jak zakupiłem nawigację to była ona od razu odblokowana i była wgrana automapa(działała), zakup na jesieni 2008. 3 tyg temu nawigacja zawiesiła się i oddałem do serwisu. przyszła w tym tygodniu, ale "goła" dlatego chcę zainstalować automapę. dzięki za odpowiedzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2009-08-27, 21:02   

Musisz zainwestować w czytnik na USB, te wbudowane sie nie sprawdzają przy instalacji.
_________________

 
 
jasiubogusz

Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-27, 21:06   

Czyli nic nie zdziałam bez zewnętrznego czytnika na usb? Nie da się zainstalować jakiejś łatki itp? Nie można zmienić rozdzielczości w jakimś pliku? Dzięki za szybkie odpowiedzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2009-08-27, 21:09   

Spróbuj wykasować foldery DataFiles i SettingFiles.
_________________

 
 
jasiubogusz

Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-27, 21:12   

w którym miejscu znajdują się te foldery datafiles i setting files ?? dzięki za odpowiedz
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2009-08-27, 21:13   

Folder główny AutoMapy
_________________

 
 
jasiubogusz

Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-27, 21:17   

Nie mam takich plików
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2009-08-27, 21:29   

Czyli inwestycja w czytnik na USB
_________________

 
 
jasiubogusz

Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-27, 21:32   

Ok dzięki za odpowiedz. Jeśli uda mi się to zrobić to napiszę jak sobie z tym poradziłem.

ps. czyli błąd ekranu wyskoczył dlatego, że powinienem wybrać czytnik kart pamięci i win ce tak? powinno przypisać do konkretnego modelu i powinno działać? dziękuję jeszcze raz.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2009-08-27, 21:43   

Po prostu instalator zrozumiał, że chcesz wersje na PC i dopasował rozdzielczość.
_________________

 
 
jasiubogusz

Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-27, 22:05   

Coś pokombinowałem i chyba się udało.
Zainstalowałem sam program bez map (odhaczamy) na resident flash, czyli w pamięci nawigacji. Wcześniej zainstalowałem Automapę na SD i wyskakiwał błąd 320 x 240. Teraz program włącza się z Nawigacji a mapę pobiera z SD. Przynajmniej tak na tarasie wyskoczyło i trasę obliczyło. W najbliższym czasie spróbuję pojechać samochodem i przetestować. Dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10