Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-29, 07:38
AutoMapa - błąd rozdzielczości ekranu (CXxCY)
Autor Wiadomość
arron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-04-24, 17:49   problem z uruchomieniem Automapy EU

Mam problem z uruchomieniem, przekopiowałem całaAutoMape 5.3 final Polski i Europyna MaxCom na karte SD 4giga i przy uruchamianiu pojawia się okienko o treści - nie znaleziono w systemie skórek dla rozdzielczości (CXrazyCY): 320 razy 340?
Jestem zielony, kopiowało się baardzo długo na kartę, kilka godzin
Proszę o pomoc
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-24, 17:50   

Skasuj foldery data i settings
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-24, 17:52   Re: problem z uruchomieniem Automapy EU

arron napisał/a:
Mam problem z uruchomieniem, przekopiowałem całaAutoMape 5.3 final Polski i Europyna MaxCom na karte SD 4giga i przy uruchamianiu pojawia się okienko o treści - nie znaleziono w systemie skórek dla rozdzielczości (CXrazyCY): 320 razy 340?
Jestem zielony, kopiowało się baardzo długo na kartę, kilka godzin
Proszę o pomoc


To jest właśnie urok gotowców, trzeba było użyć wersji instalacyjnej, pewnie nie trwało by to dłużej, a nawet może szybciej i nie było by problemów.
Radzę ściągnąć instalkę AM i zainstalować.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
arron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-04-24, 18:51   

gdzie szukać tej instalki? jak to wygląda? mam plik autorun ale po kliknięciu nie działa. Skasowałem plili data i settings i nic - mam MaxCom odblokowany wersją z forum poprzez naciśnięcie przycisków POWER i pokręteł, działa u mnie bez problemu mapa Polski- Automapa5.5 na innej karcie. To, co chcę wgrać działa bez problemu na kompie
Ostatnio zmieniony przez arron 2009-04-24, 18:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-24, 18:53   

arron napisał/a:
gdzie szukać tej instalki? jak to wygląda? mam plik autorun ale po kliknięciu nie działa


Do wyboru:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9172
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-24, 18:55   

Tutaj masz http://www.my-navia.pl/vi...=automapa+5.3.0
Ściągnij "Polska (instalacyjna, słodzona) " lub "Europa (instalacyjna, słodzona) "
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-24, 19:01   

No tak, mowa była o 5.3.0, a ja dałem namiary na 5.5.1, ale Dzakus trzyma rękę na pulsie. :lol:

[ Dodano: 2009-04-24, 19:03 ]
arron napisał/a:
gdzie szukać tej instalki? jak to wygląda?

Instalka to jeden plik, AutoMapa.exe, zapewne do ściągnięcia AutoMapy EU będzie kilka do kilunastu archiwów RAR w zależności jak będą spakowane, klikasz na jednym z nich i rozpakuje Ci się właśnie plik instalacyjny, uruchom go dwuklikiem i zainstaluj wg instrukcji:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
arron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-04-25, 15:31   

dzięki)
 
 
angelus_84

Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-06-25, 11:05   Nie moge zainstalować żadnej mapy

WItam!

nie znalazlem nigdzie odpowiedzi na mój problem więc zakładam nowy wątek.

mój problem z Mio polega na tym, że po odblokowaniu nie moge zainstalować Auto Mapy. Pobrałem już wszystkie możliwe wersje i za kazdym razem pojawia się komunikiat "Nie powidła się próba uruchomienia modułu: Dane Rozdzielczość ekranu (CXxCY): 320x240"
nie bardzo się orientuje co moge zrobić żeby mapa działała na tym modelu, na innym gps działa bezproblemowo.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3467
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-06-25, 11:10   

Jakbys poszukał to byś znalazł , wykasuj katalogi program files i bodajże data files. A najlepiej jak stosuje sie wersje instalacyjną a nie gotowca.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-25, 11:14   

angelus_84 napisał/a:
Pobrałem już wszystkie możliwe wersje i za kazdym razem pojawia się komunikiat "Nie powidła się próba uruchomienia modułu: Dane Rozdzielczość ekranu (CXxCY): 320x240"

Pobrałeś już chyba wszystki możliwe gotowce bo przy wersji instalacyjnej nie miałbyś takich jaj.
Nie wiem jak szukałeś ale ja znalazłem odpowiedź w 1 min na forum.
http://www.my-navia.pl/vi...zo%B6%E6+ekranu
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
mag17
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-29, 10:12   Problem z AM 5.3

Witam,

Posiadam nawigację Navia Nv47. Odblokowana metodą Glasera. Pobrałem AM 5.3 z mapa Polski wersja bezinstalacyjna, słodzona przygotowana przez TxT. Skopiowiałem na kartę pamięci do folderu AutoMapa EU. Zmieniłem nazwę pliku wceAm na AutoMapa EU. Włożylem kartę do Navii klikam na AutoMapa i wyskakuje mi:

Kod:
Błąd ładowania modułu Dane Rozdzialczość ekranu CXxCY (tu nie pamietam dokladnych wartosci)


Jak to naprawić?

Pozrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18751
Wysłany: 2009-06-29, 10:19   

Skasuj folder SettingFiles

P.S,. Gdybyś użył opcji SZUKAJ, odpowiedź miałbyś dużo wcześniej - a użycie wersji instalacyjnej nie spowodowałoby takiego komunikatu.
_________________

 
 
mag17
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-29, 10:30   

Niestety nie pomogło.

Pozdrawiam
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-29, 14:32   

mag17 napisał/a:
Niestety nie pomogło.

A czy po usunięciu Folderu Settings Files z AutoMapy zrestartowałeś nawigacje?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10