Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywny pulpit spod przycisku NAWIGACJA
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-01-27, 20:29   

Dobra - pierwszy test.
Ściągnijcie i rozpakujcie pulpit testowy KLIK Jest specjalnie przycięty do rozmiaru nie wymagającego rejestracji, więc nie ma większości programów, ale do testów wystarczy
Powstały folder AdJa skopjujcie do Flash_Storage
Skopiujcie na PC-ta plik Mobilenavigator.ini,a temu w nawigacji zmiencie nazwe - np na 1mobilenavigator.ini
Otwórzcie ten z kompa notatnikiem i zamiast \NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe wpiszcie
\Flash_Storage\AdJa\prog\startx.exe
Wrzućcie plik do nawigacji i kliknijcie w NAWIGACJA - powinno pojawić się nowe menu
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 13:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 21:28   

U mnie wyskakuje błąd podczas pobrania ścieżki do aplikacji
_________________
NAVIA II + AM6.8.1+IGO 8.3.4
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-27, 21:31   

a wpisz \AdJa\prog\startx.exe
Bo o ma chyba zakodowane Flash_Storage\ bo przy navigo tej części niema.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 21:33   

Działa :-) wielkie dzięki
_________________
NAVIA II + AM6.8.1+IGO 8.3.4
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-01-27, 21:59   

Łącznie z włączaniem fabrycznego menu po zamknięciu AdJi?

Zaraz przygotuje pełną wersję. Potrzebuję jeszcze jednej informacji: jak Pantera widzi kartę SD. StorageCard, czy SDMMC?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 13:30, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 22:23   

Po nacisnięciu X zamyka się Adja i powracamy do fabrycznego menu, naciskajc przycisk nawigacji włacza się Adja :-) a karta MicroSD widoczna jest jako SDMMC.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-01-27, 22:28   

Serdeczne dzięki.
Pełna wersja pulpitu AdJa: KLIK
Skrypt startowy uruchamiający AdJę spod NAWIGACJA wraz z instrukcją: KLIK
Gdy jest karta SD w slocie, startuje AdJa, a bez karty - Navigo
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 13:34, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 22:33   

Ja też dziękuję :mrgreen: Wieeeelki browar dla ciebie!
Ostatnio zmieniony przez nixon7 2010-01-27, 22:45, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-01-27, 23:14   

nixon7 napisał/a:
Pobrałem AdJa35.zip i Skrypt_startowy_Pantera.zip - i wyskakuje mi znów bład podczas pobrania ścieżki do aplikacji


Fakt. Popraw w mobilenavigator.ini na
\AdJa\prog\startx.exe
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 12:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 23:19   

Ja juz tak mam a nadal wywala błąd
Plik startx.exe mam w folderze skrypt tak jak napisałeś w info, choc w wersji testowej był w prog
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-01-27, 23:20   

Sorki, miałem napisać
\AdJa\skrypt\startx.exe

Do testów szykowalem jak najmniejszy plik ZIP, więc troche upraszczałem
_________________

 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 23:23   

Zrobiłem tak jak napisałeś \AdJa\skrypt\startx.exe ale nic niedziała :-( narazie czekam na reakcje sprzętu bo chyba mam zwieche
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-01-27, 23:30   

nixon7 napisał/a:
Po wpisaniu do autorun.inf treści "\windows\explorer.exe" Pantera uruchamia się z pulpitem Windowsa

Żeby uniknąć problemów ze znikającymi z pulpitu skrótami i tapetą, trzeba zmienić wpisy w rejestrze według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=5716#5716
Pasek zadań - podłączyć nawigację do kompa, uruchomić na nawi program ITaskMgr i wyłączyć nim explorer.exe, następnie skopiować go na kompa (bezpieczeństwo!) a do Windows wrzucić explorer.exe z apteczki (dzial Download)

I jeszcze jedno. Zróbcie kopie bezpieczeństwa przez ActiveSync oraz CEREgEditor.
Instrukcje: KLIK
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-27, 23:36, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 23:34   

Mimo resetu pulpit AdJa nie uruchamia się spod przycisku nawigacja
Czekamy na korektę :-)
Ostatnio zmieniony przez nixon7 2010-01-27, 23:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-01-27, 23:36   

Znalazłem. W skrypcie jest
RunWait("\Adja\AdJa.exe")
Run("\DShell\DShell.exe")
a powinno być:
RunWait("\flash_storage\Adja\AdJa.exe")
Run("\flash_storage\DShell\DShell.exe")

Sprawdź też, w jakim folderze jest Adja.exe
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9