Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Start z pulpitem Windowsa CE
Autor Wiadomość
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 22:52   Start z pulpitem Windowsa CE

jacekp1313 napisał/a:
I jeszcze jedna próba: czy da sie uruchamiać Panterę od razu z pulpitem Windowsa.
W pliku autorun.inf wpisać:
\SDMMC\Windows\explorer.exe
a na kartę SD skopiować plik explorer.exe z folderu Windows.


Po wpisaniu do autorun.inf treści "\windows\explorer.exe" Pantera uruchamia się z pulpitem Windowsa

[ Dodano: 2010-01-27, 22:59 ]
Pobrałem AdJa35.zip i Skrypt_startowy_Pantera.zip - i wyskakuje mi znów bład podczas pobrania ścieżki do aplikacji
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 12:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
TadzikKnox
azymut


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-28, 09:49   

Kupiłem wczoraj Akirę Pantera w biedronce.

Natychmiast podłączyłem ją do kompa żeby sprawdzić jak się rzeczy mają.

Żeby odblokować, postępowałem zgodnie z instrukcją zawartą tutaj:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=134

Punktu I.5 tej instrukcji nie da się zrealizować a to dla tego, że folder \flash_storage\AKIRA bądź tym podobny nie istnieje.
Żeby po uruchomieniu odpalił sie Windows a nie menu Akiry w którym mamy do wyboru Navigo albo prosty setup, stosujemy trick z podmianą ścieżki w pliku autorun. A dokładniej wpis do autorun.inf o treści \widows\explorer.exe. Ot całe odblokowywanie. Resztę robimy zgodnie z wyżej wspomniana instrukcją.
20 minut roboty i Akira śmiga jak marzenie. Ja zapodam na nią tomtoma. Polecam gorąco bo cena kusząca a możliwości ogromne.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2010-01-28, 11:52   

TadzikKnox, odblokowałeś panterę w/g opisu dotyczącego innego modelu i masz pretensje że opis nie pasuje idealnie? ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
TadzikKnox
azymut


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-28, 14:20   

Hukkle napisał/a:
TadzikKnox, odblokowałeś panterę w/g opisu dotyczącego innego modelu i masz pretensje że opis nie pasuje idealnie? ;-)


Pretensje, ależ skąd! Ktoś mnie źle zrozumiał. Napisałem tylko jak to u mnie poszło.
Jestem wdzięczny za to, że taką instrukcję krok po kroku tu znalazłem bo bez niej nie wiedział bym nawet jak zacząć.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-01-28, 14:29   

Jak się doczekamy działu o Panterze, to po posprzątaniu będzie łatwiej wszystko znaleźć.
A to, że sam sobie poradziłeś i poprawiłeś zapisy - to nas bardzo cieszy. Oby więcej takich użytkowników, którzy myślą przy odblokowywaniu sprzętu.
_________________

 
 
wampohl24 
Waypoint


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 46
Wysłany: 2010-02-02, 16:32   odblokowanie pantery

Pyt. jak otworzyć plik autorun? żeby wpisać "explorera" Łączy się z urządzonkiem, potem exploruj .....i w folderze flash-storage widze pliki ale ich nie otworze, czekam na pomoc, Dzięki!!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-02, 16:34   

1. Przekopiuj na komputer
2. Odtwórz
3. Zedytuj
4. Zapisz
5. Przekopiuj na nawigacje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wampohl24 
Waypoint


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 46
Wysłany: 2010-02-02, 17:34   

Dzięki , już zrobiłem.... a akirka włącza się z ekranem startowym i nic dalej. (klikam w ekran,dzwięk jest i nic) można zrobić coś jeszcze? pozdrowionka
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-02-02, 17:51   

Podaj zawartość pliku autorun.inf
Włącz te opcje: http://www.my-navia.pl/vi...p=132186#132186
_________________

 
 
wampohl24 
Waypoint


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 46
Wysłany: 2010-02-02, 18:57   

Włączyłem opcje zgodnie "z opisem" a zawartość pliku to \flash_storage\Windows\Explorer.exe , oczywiście to po zmianie , pozdr.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-02, 19:00   

Przecież Windowsa nie masz na dysku, zmień na \Windows\explorer.exe
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
wampohl24 
Waypoint


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 46
Wysłany: 2010-02-02, 19:07   

czyli windowsa wyrzucić? sam explorer?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-02, 19:09   

Przecież Ci napisałem jak masz napisać. Explorer jest w Windowsie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-02-02, 19:17   

nixon7 napisał/a:
Po wpisaniu do autorun.inf treści "\windows\explorer.exe" Pantera uruchamia się z pulpitem Windowsa
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-02, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wampohl24 
Waypoint


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 46
Wysłany: 2010-02-02, 19:28   

Już jest OK ale głupi błąd! to tak jak człowiek robi szybko i dwie rzeczy na raz, DZIĘKI Bardzo! opis włączenia opcji folderów i rozszerzeń z postu wyżej u jacekp1313
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10