My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:10
Jak bezpieczne odblokować GPS BECKER Z101, Z102, Z201 itd.
Autor Wiadomość
SzaKii 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-18, 13:37   Becker Z201 Satellite

witam mam pytanko a mianowicie czy jest osoba ktora odblokowala ta nawigacje Becker Z201 Satellite ;] mialem kupic becker z101 ale niestety a angli bardzo ciezko o dostep i polecili mi zakupi tej nawigacji poniewaz ona jest dostepna ale na forum nie znalalzem nikogo kto by ja odblokowal .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2009-07-18, 13:44   

kliknij SZUKAJ i wpisz Z201 - kolega leotdi dał sobie radę: http://www.my-navia.pl/vi...?p=96689#96689.
_________________

 
 
SzaKii 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-18, 13:52   

dziekoweczka wielka to zamawiam hehe ;] jak cos to bede pytal ;] pozdrawiam

[ Dodano: 2009-07-22, 14:19 ]
A tutaj znalazlem jescze cos ;] jak uruchomic automapke w tym urzadzeniu z karty sd ;] moze sie komus przyda ;] ja mam jescze problem bo nie wykrywa mi sygnalu na tej AM ale mysle ze sobie z tym poradze pozdrawiam


mam Z201 TA od wczoraj. Becker (każdy!) posiada "otwarty" Windows 5.0 CE ... na szczęście !!! Nic nie trzeba odblokowywać.

Co należy zrobić ? Wejść w "Informacje o systemie" tak, aby wyswietlić wersję oprogramowania. Z prawej będą 3-liniki informacji. Z lewej ikonka Monitora.

I teraz najważniejsze :
----------------------
Kliknijcie szybko tą ikonkę Monitora 3-krotnie

Wyświetli się logo Beckera.

Kliknijcie teraz precyzyjnie na lewy dolny róg - np. rysikiem. Pokaże się menu Windows, w tym oczywiście Start.

Jesteście "w domu" Na kartę SD przegrać Auto Mapę. Wsadzić w slot MircoSD, zostanie rozpoznany Storage Card... odszukać katalog główny AM i odpalić .exe ... i cieszyć się "otwartym Windows"

Już zakochałem się w Beckerze

ps
w innym modelach nie będzie to lewy dolny róg a okolice dolnego ~środka (seria 7xxx).

[ Dodano: 2009-07-22, 16:07 ]
a najprosciej poprstu jest tak ;] podaje linka temat jest na forum ;]

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11975



a tutja podaje linka do chomika z am 5.5.2

http://chomikuj.pl/DJaZi/Nawigacje/MiniEU_5_5_2




wszystko ladnie smiga hehe ;] podczas instalacji zaznaczamy dodatek pod beckera pozdrawiam
 
 
triumwirat
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 17
Wysłany: 2010-01-23, 17:18   Jak bezpieczne odblokować GPS BECKER Z101, Z102, Z201 itd.

Przedstawiam poniżej wersję odblokowania Beckera w postaci gotowca do umieszczenia na kartę SD.

Co zyskujemy?
- Brak ingerencji w oryginalny soft - nie tracimy gwarancji !
- Nie trzeba zmieniać oryginalnej wersji firmware

Tutaj obrazek

1. Całość przekopiować na kartę SD
2. Włożyć kartę do odbiornika GPS
3. Po uruchomieniu odbiornika pojawi się nowe menu graficznie
4. W menu dostępne są przeglądarki plików multimedialnych m.in. .mp3, .mp4, .avi
5. Programy nawigacyjne należy umieścić na karcie SD w katalogach:
\AutoMapa EU
\iGO8
lub wyedytować ścieżki dostępu w pliku menu.ini

Po wyjęciu karty z odbiornika i ponownym uruchomieniu wszystko wraca do pierwotnego stanu :)
Odblokowanie bez utraty gwarancji !

Całość tutaj

P.S.
Oprawa graficzna znaleziona w internecie stworzone przez skórik :idea:
 
 
adamseg
azymut


Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-24, 22:12   

witam no akurat jestem posiadaczem z101 i do 2 punktu bylo wrzystko ok ale po wlozeniu i wlaczeniu z101 nie odpalilo wykrylo blad
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2010-01-25, 07:22   

Jaki błąd?
Dziśiaj mam dostać z101 do odblokowania i nie wiem, czy sciagać te menu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 389
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-25, 13:32   

Na pewno jest zły wpis w Menu / Ini / Nawigacja.ini dla przycisku uruchamiającego program Beckera. Akurat nie mam pod ręką urządzenia ale jak ktoś może to niech sprawdzi jaka jest ścieżka do pliku uruchamiającego program nawigacyjny Becker.
_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050 -> NavRoad Leeo S6 (soft Auro S6) (szykuję do zabudowy w Mazdzie 6)
 
 
triumwirat
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 17
Wysłany: 2010-01-26, 08:57   

varth napisał/a:
Na pewno jest zły wpis w Menu / Ini / Nawigacja.ini dla przycisku uruchamiającego program Beckera.


Tak może być. Wpis jest dla Z201 - trzeba zmieni ten wpis aby uruchamia oryginalną, wbudowana mapę na Z101.

Podajcie ścieżkę albo zawartość My Flash Disk a zmienię to i zrobię specjalnie dla Z101 :)

Menu jest uniwersalne bo startuje bez problemu na wymienionych przeze mnie nawigacjach a jego zawartość, tj. ścieżki do programów można dowolnie edytować.
 
 
krisss81
azymut


Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-01-26, 17:37   becker z102

witam,mam beckera z 102 czy ta opcja odblokowania bedzie działać a ak nie to czy mogł by ktoś napisac ak odblokowac bez utraty gwaranci.pozdrawiam
 
 
triumwirat
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 17
Wysłany: 2010-01-26, 23:30   Re: becker z102

Spróbuj, a sam zobaczysz :)

Przecież jest napisane ...
 
 
adamseg
azymut


Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-27, 00:38   

ok poradzilem sobie w prosty sposob mianowicie nie dzialalo bo jak wypakowywalem na sd to wypakowalo mi tylko autorun i nic wiecej dlatego wyskoczyl blad podczas wlanczania z101 apo sformatowaniu sd poprostu przekleilem wszystko z paczki na sd i poszlo normalnie tylko po wyciagnieciu karty trzeba reset wcisnac aby przywrocic mu orginalne menu
wlasnie wgralem automape i otwiera bez problemu tylko pech ze mapa tylko polski :D a przydala by sie calej eu albo chociaz panstw od hiszpani do polski bo zamiezam na urlop w czerwcu sie wybrac no ale do tego czasu powinienem miec :D

ps fajny program wyglad estetyczny
 
 
triumwirat
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 17
Wysłany: 2010-01-27, 23:09   

adamseg napisał/a:
...
wlasnie wgralem automape i otwiera bez problemu tylko pech ze mapa tylko polski :D a przydala by sie calej eu albo chociaz panstw od hiszpani do polski bo zamiezam na urlop w czerwcu sie wybrac no ale do tego czasu powinienem miec :D ...


Zapraszam na mojego chomika - pełna wersja AutoMapy na Europę w wersji 912a, nie wymagająca cracka :mrgreen:
 
 
czesiuhehe 
azymut


Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-01-28, 19:16   

Witam.
Chciałbym wgrać na mojego beckera z200 te menu ale boję się czy to będzie działać. Czy próbował ktoś wgrać na tą navi te menu?
Pozdrawiam.
 
 
triumwirat
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 17
Wysłany: 2010-01-28, 21:49   

czesiuhehe napisał/a:
... chciałbym wgrać na mojego beckera z200 te menu ale boję się ...


Czasami ręce opadają :roll:

Jest to w 100% bezpieczne bo pliki umieszczasz na karcie - więc nic nie może się stać . Spróbuj i nie bój się ...
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-28, 22:03   

Ja Cie podejrzewam ze nie masz tam skryptów ale np. miopocket jest na sd a pół rejestru zarzucić potrafi wiec to ze SD to nie zawsze bezpieczne.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10