Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio - problem z ładowaniem w samochodzie
Autor Wiadomość
lukas_ig 
azymut


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-14, 10:33   Problem z mio c250

Witam,
już jakiś czas wertuje różne tematy i nie natknąłem sie na odpowiedni , który mógłby mi pomóc. Mam następujący problem z moim mio c250. Odblokowałem urządzenie, wgrałem nowy panel, wgrałem AM5 i wszystko na baterii działa bez zarzutów. Problem pojawia się jak podłączam nawigacje do ładowarki samochodowej. Nawigacje wchodzi w tryb transferu i zachowuje się jak po podpięciu do komputera. Domyślam się że może być coś nie tak z ustawieniami USB ale nie mam pojęcia jak to ustawić.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-07-14, 11:12   

To powinieneś umieścić tutaj: http://www.my-navia.pl/index.php?c=53 . To wygląda raczej na problem z samym portem usb. Bo ja swojego różnymi sposobami odblokowywałem i nigdy podłaczenia do zapalniczki w samochodzie tak nie odbierał. Spróbuj na uśpieniu podłączyć go do ładowarki , jeżeli nic to nie da to może zmień odblokowanie i zobaczysz wtedy czy jest to samo.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
lukas_ig 
azymut


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-14, 12:39   

To przepraszam za złe umieszenie postu ale już go niestety chyba nie dam rady przenieść, moze admin się zlituje.
Jeśli chodzi o mój problem to spróbuje zrobić jak Bismar radzisz zobaczymy. Jak nie to spróbuje inaczej odblokować, natomiast myślałem że można jakoś samo USB odpowiednio ustawić :roll:
 
 
kwiatek12
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-01-02, 14:35   Dziwny problem z c520

Mianowicie tak.Podłączam nawigację do gniazdka zapalniczki w samochodzie, a navi reaguje jak bym ją do kompa podlączył.Navi jest odblokowana, wgrany Mio Pocket.Co trzeba zrobić by było ok?Z góry dzięki za pomoc.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-02, 15:21   

Podłączasz do gniazda zapalniczki włączoną nawigację czy wyłączoną(uśpiona).
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9750
Wysłany: 2010-01-02, 15:27   

Oryginalna ładowarka?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kwiatek12
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-01-02, 16:21   

podłączam włączoną a ładowarka nieoryginalna bo mi się zepsuła mam przejściówkę na kabel usb do zapalniczki + kabel usb
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-02, 16:29   

A jak wygląda sytuacja gdy podłączysz pod zapalniczkę wyłączoną nawigację i włączysz ją po podłączeniu? Ja podłączam wyłączoną, uruchamiam silnik i włączam nawigację a gdy wyłączam to najpierw nawigację potem silnik.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
sebazabrze1
azymut


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 1
  Wysłany: 2010-01-22, 16:41   Mio - problem z ładowaniem w samochodzie

Witam.To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :lol: Mam moją mio od 4 lat ale dopiero niedawno wziąłem się za jej tuning.Dodam że do tej pory nie miałem z nią kłopotów!
1.Aktualizacja ROM v2.00.0000 ver. r1.0.08.1210
ok
2.Odblokowanie
ok
2.Automapa+Igo8
ok
Nawigacja złapała mi sygnał w domu :mrgreen: Wielka była moja radość że nie będę musiał korzystać ze starych map(wiadomo jak mio dba o swoich klientów).
Wchodzę do auta podpinam ładowarkę odpalam navi i ..ZONK :cry:
Zamiast ładować pokazuje mi się ze nawigacja jest w trybie przesyłania danych(tak jakbym miał ją podłączoną do kompa)
HR nie pomaga!Ładowarka 100% sprawna i oryginalna z mio wiem to bo mam w ciężarówce również c250(nieodblokowana) i z nią nie ma problemu.Jaka może być przyczyna?Ma ktoś jakiś pomysł???????
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-02, 11:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-01-22, 21:10   

Może to być spowodowane odblokowaniem(spróbuj zmienić panel). Najwyżej przed podłączeniem nawi uśpij ją i dopiero podłacz kabel.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
makada
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-02-04, 13:14   

Witam serdecznie.Jestem tu nowy i mam taki sam problem jak wy.Moja nawi to c720b i także się załącza tak samo jak wasze tzn po wpięciu do zapalniczki i włączeniu nawi jest ok,a odwrotnie to od razu załącza się komunikacja z komputerem. Odkopałem temat bo może jest już jakieś lekarstwo na to.
 
 
pliers
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-07, 15:42   Mio C250 i ładowanie w samochodzie

Witam. Udało mi się wgrać AM 6.1.0 na Mio C250... problem w tym że gdy podłączę urządzenie w samochodzie do ładowania (ładowarka podłączana do gniazda zapalniczki) znika mi ekran z mapą a pojawia się standardowy ekran taki jaki się pojawia przy podłączeniu urządzenia do komputera czyli symbol USB itd... Czy ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną?

pozdrawiam
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-02-07, 15:56   

Ładujesz przez zwykłe gniazdo czy usb ?
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
pliers
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-07, 16:00   

przez USB...tam nie ma innego gniazda do ładowania

znalazłem identyczny problem:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16849

więc jeśli można to proszę scalić albo coś :-)

przy okazji dodam że ja nie odblokowywałem C250
 
 
pliers
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-07, 16:26   

założyłem przez nieuwagę bardzo podobny temat. mam ten sam problem tylko że ja nie odblokowywałem urządzenia. Wynika z tego że upgrade ROM'u to spowodował
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10