Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:26
GC 5055+ WIN CE 6.0 i TomTom
Autor Wiadomość
Ostek
azymut


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-14, 18:50   Goclever 5055+ a Tom Tom

Witam serdecznie. Mam mały dylemat. Da się wogóle na tym urządzeniu zainstalować oprogramowanie TomTom? Na forum znalazłem poradnik i niby postępowałem zgodnie z nim. Bez map program się odpala, jak wrzuce nie aktywowane mapy to wyskakuje info, że wpisany kod mapy jest nieprawidłowy, ale z kolei po wgraniu map aktywowanych wyskakuje komunikat, że "Unable to start. Not enough memory is available" i program się wogóle nie odpala. Nie wiem co mam robić. może na ten model nie da się wgrać tych map. Proszę o pomoc. Navi ma Win CE 6.0.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-01-14, 19:27   

A próbowałeś tego gotowca jest pod twoje urządzenie :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14291 :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-14, 19:36   

To gotowiec po 66 czyli ce5. Nie było jeszcze tematu TT na 5055+.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Ostek
azymut


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-14, 19:42   

gustawox1 próbowałem...lipa...to pod CE 5.0
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-14, 19:52   

Ostek pobaw się tym, co instalowali użytkownicy Nv33. Podobno ruszył TT na Win CE6.0 http://www.my-navia.pl/vi...p=155369#155369
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
pcpiotr 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-01-17, 16:29   GC 5055+ WIN CE 6.0 i TomTom

jutu napisał/a:
TomTom 7 chodzi wreszcie na naszej navi nv33 (spokojnie nawet z mapa 840.2561).......i wreszcie nie ma "not memory".
...przekazuje sposób otrzymany do testów (oczywiście potem trzeba TT skasować:)
- oczywiście ustawienie suwaczkiem w win CE maksymalnej pamięci dla Programy,
- [ http://www.demonfatal.narod.ru/ ] i opis... [ http://www.demonfatal.narod.ru/tutorial.html ]...
i uwaga!...bardzo dokładnie trzeba zrobic to co opisane od zera (czysta karta) do końca..z MapSettings.cfg, ze zmianami w pliku TT7 Navigator.mscr włącznie (na nazwę "storage card" na "sdmmc" oraz nazwę mapy użytej (jak jej folderu-jest tam w turtorialu schemat zmian)
...życzę owocnych testów
PS. spreparowany plik MapSettings.cfg minimum powoduje ze nie pozostaje po wyjściu z TT historia celów - widzę w testach


No niestety, w navi GOCLEVER 5055+ WIN CE 6 nie działa. :-(
A szkoda

pozdro.
Piotr.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-01-20, 10:55 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Navia Nv33 i TomTom
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-20, 10:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jutu
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-17, 21:10   

pcpiotr...mnie dopiero za 3 razem sie udalo...trzeba naprawde od 0 robic to co opisane...od formatu karty...tylko rejestracje mapy robilem normalnym keygen 7.....bo latwiej...i poszlo..te manewry powoduja w efekcie ze w tym pliczku zapisanym w tym nowym katalogu jest krotka trasa zaisana...i przy otwieraniu na nowo TT wskakuje ona...i kasuja nawet stare cele...ale widac to wystarcza aby pamieci nie braklo..u mnie na dzis idzie spokojnie z Eastern Europe 840.2561.....tylko jeszcze trzeba pamietac o zmianie tych sciezek jak w schemacie podanym w tym Tutorialu - sdmmc oraz katalog i nazwa mapy.....
 
 
pcpiotr 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-01-20, 01:02   

Wiatm.
Po dwóch dniach odpaliłem TT na GOCLEWER 5055+ WIN CE 6.0 :mrgreen:

zobaczymy jak długo będzie działać.

pozdro
_________________
GOCLEVER 5055+ WIN CE 6.0
AM 6
TT 7.45
IGO 8
MIOMAP
AMIGO
karta 8GB Kingston SDHC
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9600
Wysłany: 2010-01-20, 07:01   

pcpiotr, masz GC, czy Nc33?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pcpiotr 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-01-20, 10:36   

Moja nawigacja to GOLEVER 5055+ WIN CE 6.0 (jak już wcześniej napisałem) śmiga TT 7.45 z mapą EE 840 2561 dziś potrenuje z mapą Western_and_Central_Europe_2GB_840_2561 . Minusem jest tylko niezapamiętywanie mojego adresu.

[ Dodano: 2010-01-20, 12:22 ]
Działa również na mapie Western_and_Central_Europe_2GB_840_2561 ale jak wyżej napisałem nie pamięta adresu ale też kasuje ulubione.

[ Dodano: 2010-01-21, 00:10 ]
Już poradziłem sobie z adresem początkowym i ulubionymi(TT już pamięta zapisane dane), a więc stosując się ze opisu ze strony http://www.demonfatal.narod.ru/tutorial.html dochodzimy do punktu 16 gdzie autor zaleca zacząć od zaplanowania trasy -ikona A-B- następnie -ADRES- i -CENTRUM MIASTA- , ja wybrałem nie CENTRUM MIASTA lecz punkt na mapie a ze użyłem mapy "Western_and_Central_Europe_2GB_840_2561" gdzie punktem startowym był Amsterdam (nie wiem dlaczego ale widocznie tak ma być), zaznaczyłem 2 przecznice dalej aby ta trasa była jak najkrótsza i navi nie pałowało z obliczaniem.

Po obliczniu trasy jak w punkcie 22 i 23 nie wychodzimy z programu tylko zapisujemy sobie wszystkie znane sobie ulubione.

W czasie wpisywania ulubionych pada pytanie czy "Czy chcesz ustawić .......... jako lokalizację domową" zaznaczałem -nie

Skopiowałem plik do jakiegoś katalogu Mapsettings.cgf i dopiero wtedy zaznaczyłem lokalizacje domową.
Cały czas należy pamiętać aby nie kasować wcześniej ustalonej trasy co bedzie widoczne na ekranie do czasu ustalenia lokalizacji domowej.

Po ustaleniu lokalizacji domowej kopiujemy plik Mapsettins.cgf do katalogu TT7.WCE.4.2\Mapsettins i dalej to już uruchamiamy mapę z katalogu TT7.WCE.4.2\TT7 Navigator.exe jak zaleca autor.

Można nie kasować katalogu navigator gdyż może się przydać do dalszej edycji tego mapsetting.cgf poprzez wpisywanie nowych ulubionych.

Należy pamiętać aby przed każdorazową edycją kopiować w bezpieczne miejsce ten plik bo szkoda stracić zapisane wcześniej dane. Po nowej edycji ponownie wklejamy nowy plik do katalogu TT7.WCE.4.2\Mapsettins.

Gdyby się coś nie udało zawsze mamy kopie zapasową.

W efekcie mamy ulubione i lokalizację domową a jak podczas przeglądania mapy pomniejszymy ją do 0% to gdzieś w oddali widać tą krótką zaplanowaną trasę można ją skasować i zaplanować swoją lecz po resecie TT ta trasa będzie się wpisywała, ale to już jest mały pikuś

U mnie działa mam nadzieje że u Was też będzię hulać.

Powodzenia
 
 
 
enbloc 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 61
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-02-06, 14:39   

pcpiotr napisał/a:
Moja nawigacja to GOLEVER 5055+ WIN CE 6.0


chciałem i ja sprawdzić tomtoma ale zaraz chyba szlag mnie trafi - nie mogę tego zainstalować. Z chomika ściągnąłem paczkę w której jest program, mapa i crack. Nie wiem jak zacząć instalowanie - trzeba połączyć pliki - niby łączę ale wychodzi plik 0000.data i co znim zrobić? Może podsuniecie jakiś serwer z TT bo może to co mam to lipa, tylko proszę nie na RS, proszę o jakieś instrukcje lub linki na forum z pomocą(nic konkretnego nie mogę znaleść). HELP!!!
 
 
shared
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 39
Wysłany: 2010-02-17, 20:34   

Koledzy są jakieś nowe wieści w tym temacie? Właśnie próbuję uruchomić TT na Goclever 5055+ i Not enough memory...
 
 
shared
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 39
Wysłany: 2010-02-18, 11:07   Re: GC 5055+ WIN CE 6.0 i TomTom

Koledzy instaluję tom toma według tutoriala na http://www.demonfatal.narod.ru/tutorial.html, mapę mam Western_and_Central_Europe_2GB_840_2561, dochodzę do punktu 4. Now put your SDCARD into your device and run "TTN7BOT.EXE" in "navigator" directory. i po uruchomieniu tego pliku wyskakuje blad po niemiecku, że jakiś kod się nie zgadza z tą mapę. Jak to obejść?
 
 
pcpiotr 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-02-18, 22:58   

enbloc napisał/a:
pcpiotr napisał/a:
Moja nawigacja to GOLEVER 5055+ WIN CE 6.0


chciałem i ja sprawdzić tomtoma ale zaraz chyba szlag mnie trafi - nie mogę tego zainstalować. Z chomika ściągnąłem paczkę w której jest program, mapa i crack. Nie wiem jak zacząć instalowanie - trzeba połączyć pliki - niby łączę ale wychodzi plik 0000.data i co znim zrobić? Może podsuniecie jakiś serwer z TT bo może to co mam to lipa, tylko proszę nie na RS, proszę o jakieś instrukcje lub linki na forum z pomocą(nic konkretnego nie mogę znaleść). HELP!!!


Po co ciągniesz z chomika ja wszystko jest podane na stronie http://www.demonfatal.narod.ru/ jest sprawdzone i działa.

[ Dodano: 2010-02-18, 23:09 ]
shared napisał/a:
Koledzy instaluję tom toma według tutoriala na http://www.demonfatal.narod.ru/tutorial.html, mapę mam Western_and_Central_Europe_2GB_840_2561, dochodzę do punktu 4. Now put your SDCARD into your device and run "TTN7BOT.EXE" in "navigator" directory. i po uruchomieniu tego pliku wyskakuje blad po niemiecku, że jakiś kod się nie zgadza z tą mapę. Jak to obejść?


Masz złą mapę albo plik meta.txt jest nie właściwy.
_________________
GOCLEVER 5055+ WIN CE 6.0
AM 6
TT 7.45
IGO 8
MIOMAP
AMIGO
karta 8GB Kingston SDHC
 
 
 
shared
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 39
Wysłany: 2010-02-19, 14:59   

Cytat:
Masz złą mapę albo plik meta.txt jest nie właściwy.


Z instalacją już sobie poradziłem, wszystko jest ok, tylko po jakimś czasie zamraża mi ekran, wystarczy kliknąć na ekran i wraca do normy, po chwili znowu to samo. Miałeś podobny problem?

EDIT:

Sam sobie odpowiem, może ktoś skorzysta :)

Otóż w przypadku zamrażania ekranu należy skorzystać z tego skryptu . Rozpakowujemy, pliki MortScript.exe, TT-Run.exe, TT-Run.mscr kopiujemy do TT7.WCE.4.2. W pliku TT-Run.mscr zmieniamy ścieżkę na Run("\SDMMC\TT7.WCE.4.2\TomTom Navigator.exe"). TomToma uruchamiamy z pliku TT-Run.exe.

Można też skopiować zawartość pliku TT7 Navigator.mscr do pliku TT-Run.mscr, wtedy należy skasować linijkę Run("\SDMMC\TT7.WCE.4.2\TomTom Navigator.exe"), ma zostać RunWait ("\SDMMC\TT7.WCE.4.2\TomTom Navigator.exe").
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi: zasilacz
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12