Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SMART sg 205 am
Autor Wiadomość
Vito1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 7
  Wysłany: 2010-01-18, 12:54   SMART sg 205 am

Witam,
to mój pierwszy post,
chciałem zapytać czy odblokowanie smarta 205 jest inne niż 320? Czytałem jak odblokować 320 i czy w przypadku 205 też wystarczy podmienić autorun.exe?

Druga sprawa to... Mam zainstalowany Active Sync 4.5 i jak podłączam nawigacje to świeci się ikonka na zielono (na pasku start) a w okienku jest cały czas napis łączenie, ale niestety nie łączy. Dlaczego?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-18, 13:14   

Jak na razie jestes pierwszym właścicielem tego modelu na forum.
Podaj więcej informacji według http://www.my-navia.pl/vi...p=132186#132186 punkty 2 do 5
Przy okazji - jeśli już, to autorun.inf, nie autorun.exe

Co do AS: spróbuj metod z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2
_________________

 
 
Vito1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-18, 15:27   

1. SmartGPS sg 205 am
2. połączenie USB
3. Automapa 5.3.0
4. jest łączenie ale nie ma polączenia całkowitego
5. co do uwag to jak już mówilem łączenie jest ale nie wyświetla katalogów
dodam iż po podłączeniu urządzenia komputer co chwila wykrywa nowe urządzenie, tzn jest dzwięk podłączenia i odłączenia
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-18, 18:04   

OK,ale dopóki nie będziesz miał połączenia z kompem,niewiele zrobimy - nawet nie wyedytujesz autorun.inf
Wypróbuj wszystkie metody z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1786
_________________

 
 
Vito1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-18, 18:16   

OK koledzy na drugim kompie sprzęt się połączył.
Teraz robię instalację/aktualizację do automapy 6.0.... wczesniej bylo 5.3.0 (kopie zaposową zrobilem)

czyli autorun.inf do wyedytowania jeśli chciałbym odblokowac?

szkoda ze jestem pierwszym ktory to zrobi na 205 ;/

gdyby jednak cos poszlo nie tak, to wczesniej mam zrobic w CeReg editor (Narzedzia>tworz obraz/kopie) tak?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-18, 19:12   

Otwórz notatnikiem autorun.inf i wklej w post, zobaczymy co tam siedzi.
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-01-18, 19:51   

jacekp1313, z moich informacji siedzi tam
Kod:
\flash_storage\smartgps\menu.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-18, 22:17   

Czyli wystarczy zmienić ten wpis i podać inny plik EXE, aby po włączeniu startował wybrany przez Ciebie pulpit (zapraszam do działu z pulpitami http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 )
_________________

 
 
Vito1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-18, 23:32   

no dobra,
a czytałem ze wystarczy zmienić flash_storage\smartgps na np. flash_storage\smartgps1

czyli ta opcja by nie zadziałała?

narazi nic nie chce zmieniac dopóki się nie upewnię
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-19, 07:10   

Możesz zrobić taka zmianę, ale przy starcie sprzęt nadal będzie szukał pliku menu.exe w folderze smartgps.
Prościej zmienić jeden autorun.inf i wskazać w nim ścieżkę dostępu do pliku uruchamiającego pulpit lub explorer.exe
_________________

 
 
Vito1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-19, 12:33   

jacekp1313 napisał/a:
Możesz zrobić taka zmianę, ale przy starcie sprzęt nadal będzie szukał pliku menu.exe w folderze smartgps.
Prościej zmienić jeden autorun.inf i wskazać w nim ścieżkę dostępu do pliku uruchamiającego pulpit lub explorer.exe


Jacek, właśnie chcę tą metodę zastosować z explorer.exe.
Czytałem dział z tymi pulpitami.exe ale nic nie było o smartgps tylko o lark i mio. Czy te pulpity będą pasowały na smarcie i czy musze wczesniej dlle wgrać?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-19, 12:47   

W Twoim przypadku (podobnie jak w mojej Nv35) nie trzeba "zabijać" fabrycznego pulpitu żadnym dodatkowym skryptem.
Pulpity/menu tworzone są pod konkretną rozdzielczość (głównie 320x240 i 480x272). Wybierz coś, skopiuj do folderu flash_storage i wskaż w autorun.inf ścieżkę dostępu do pliku uruchamiającego pulpit
Zacznij od sprawdzenia, czy w folderze Windows masz plik explorer.exe; jeśli tak, to wpisz do autorun.inf
\Windows\explorer.exe

Ale najpierw zrób kopie rejestru programem CeRegEditor (z poziomu PC przez ActiveSync), kopię zapasową programem ActiveSync
Jak już uruchomisz Windowsa, zrób - dla pewności - kopie rejestru jakimś programem działającym z karty SD (są w Apteczce w dziale Download)
_________________

 
 
Vito1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-19, 16:19   

Ok zadziałał sposób z explorer.exe :)

czyli rozumiem że teraz wystarczy wgra biblioteke umieścic skrót do automapy i mam już mini palmtop ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-19, 17:18   

Jeszcze utwórz w flash_storage folder Desktop, a w rejestrze zmień zapis analogicznie do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=5716#5716 punkt III - nie będą Ci znikały ikony z pulpitu
_________________

 
 
Vito1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-20, 16:11   

mam jeszcze pytanie odnośnie paska START, mianowicie wrzucilem explorer.exe do nawigacji ustawilem w launcher 50 ściezke dostepu i pasek jest ale ikonki skrótu automapy i playera się zmienily na biale kwadraciki z niebieskim paskiem, a jak zmienie z powrotem na launcher.exe to jest dobrze

jakies propozycje?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9