Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:45
Samsung Omnia i Garmin
Autor Wiadomość
kokosek1960 
azymut


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-02, 13:42   Garmin mobile xt 5.2 i GPMAPA 2008.3 PL

OPIS TAKZE W pliku txt

Odpalamy instalkę GarminMobileXT50020w.exe oczywiscie omnia podłączona do kompa
przez activ sinca.wybieramy moją pamięć i dajemy dalej,potem na omni dajemy dalej
i po zainstalowaniu włączamy garmina.
wchodzimy w ustawienia i znajdujemy ikonkę informacje odpalamy spisujemy sobie
Card ID czyli id karty,teraz odpalamy garmin_kgen.exe i enter your unit id here:
wpisujemy card id i dajemy generate i musi być wybrany garminmobilext.teraz
ten kod skopiuj i utwórz nowy plik textowy,wklej ten kod i zapisz teraz zmień nazwę
tego pliku textowego na SW.UNL pamiętając że to jest nazwa i rozszerzenie pliku!!!!
tak ma wyglądać plik jeżeli tak nie zrobisz crak nie zadziała!!
teraz kopiujemy plik i mapę do folderu garmin na omni i uruchamiamy garmin mobile xt.
jeżeli działa wyłącz go i wejdź:

Menu główne > Ustawienia > zakładka SYSTEM > Zewnętrzny GPS > zakładka programy
>port programu COM3 > zakładka sprzęt port sprzętu COM9 szybkość transmisji 4800 >zakładka Dostęp
> zaznacz automatycznie zarządzaj systemem GPS i powinno działać potem w GARMIN >narzędzia>Ustawienia>System>zewnętrzny GPS
>użyj szeregowego urządzenia COM3: COM3: i naciśnij włącz potem gotowe i powinno działać w budynku nie łapie sygnału musisz
wyjść poza budynek na otwarta przestrzeń
gotowe masz już działający garmin jeżeli nie powtórz punkt z robieniem craka;)

+DODATKI
GPMapa Topo 2008 - odblokowana
DZWIĘK DLA GARMINA!!

testowane na AUS 636 , i OMNIA I900
Kod:

http://rapidshare.com/files/204023765/GARMIN_WINMOBILE.part1.rar

http://rapidshare.com/files/203992070/GARMIN_WINMOBILE.part2.rar

http://rapidshare.com/files/203997839/GARMIN_WINMOBILE.part3.rar

http://rapidshare.com/files/204003034/GARMIN_WINMOBILE.part4.rar

http://rapidshare.com/files/204008757/GARMIN_WINMOBILE.part5.rar
 
 
sstefan1
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-03-25, 17:38   

GARMIN_WINMOBILE.part5.rar: Błąd CRC w GARMIN OMNIA\mapa polska\gmapsupp.IMG. Plik jest uszkodzony


pozdr
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-25, 17:46   

Sciągnij jeszcze raz.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sstefan1
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-03-27, 14:23   

trzy razy sciaglem dwoma roznymi programami - blad nadal na mape - plik 5

pozdr
 
 
Beecker
azymut


Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-16, 10:05   Samsung Omnia i Garmin

Witam.
Mam problem i nie wiem jak go ugryźć. Wcześniej mialem u siebie w Omni Garmina 500.10 i mape polski oraz mape Europy. Zawsze ładnie chodziło wszystko. Potem padł mi telefon i oddałem do serwisu wiec skasowali wszystko.
Kilka dni temu Zainstalowałem na nowo wszystko i wsadziłem nowego Garmina 500.20 i najnowszą mapę Polski, poprawiona bez krzaczków.

Zrobiłem test. I problem. O ile głos działa na bierząco to mapa ma opóźnienia. Czyli np:
mam 10 metow do zakrętu gdzie Garmin informuje mnie że już mam skręcać a na mapie jestem jeszcze daleko od tego zakrętu. Wcześniej tak nie miałem. Coś jest źle ale nie wiem co. Zawsze mialem detale map ustawione na najwyższe i było ok a teraz hmmm. zwiększyłem jeszcze ustawienia GPS i przesył danych z 4800 na 9600 i zobaczę czy to coś pomoże.

Moze ktoś cos poradzi bo to strasznie wnerwia. I nie wiem czy to wina mapy czy Garmina.
Co zrobić? co sprawdzić? itd
Poradzcie coś

Pozdrawiam serdecznie
Krzysiek

ps. Czy w Garminie jest jakas ukryta opcja gdzie można zwiększyc pamięć np na POI lub calkiem dla nawigacji?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-21, 21:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Shibuya 
Waypoint



Dołączyła: 17 Kwi 2009
Posty: 159
Wysłany: 2010-08-20, 18:49   Omnia HD i mapy Garmina

Do tej pory jeździłam na nawigacji MM i AM. Teraz chcę kupić sobie Omnie HD i dodatkowo zainstalować w niej mapy Garmina Europy oraz mapy topograficze. Mam pytanie czy takie mapy będą działać. Czy mogę skądś pobrać mapy,żeby przetestować jak to działa ? Gdzie zakupić potem oryginalne mapy ?
_________________
Lark FreeBird 43.1
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-20, 19:06   

Shibuya napisał/a:
Czy mogę skądś pobrać mapy,żeby przetestować jak to działa ? Gdzie zakupić potem oryginalne mapy ?
Zobacz w tym dziale http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=9 ,bo teraz piszesz w dziale o nawigacji marki Garmin, a nie programie nawigacyjnym Garmin.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11