Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 20:28
Poradnik 5055 i 5055+
Autor Wiadomość
Albert35
azymut


Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-05, 09:34   

Dzakus napisał/a:
Albert35, jest w pierwszym poście tego tematu. Nazywa się Firmware

Witam, przeczytałem ten temat w gc-5055, którą posiada mój znajomy zaświecił niebieski ekran z treścią: "recover the hive partition", ściągnąłem firmware z podanej strony wgrałem do navi i teraz navi się uruchamia ale przycisk "nawigacja" nie działa. Po połączeniu się z navi jest tam siedem plików ale brak map. Znalazłem w sieci backup ale do 5055+. Po wgraniu na kartę pamięci Automapy sprzęt działa, ale znajomy chce doprowadzić do orginału stąd ta prośba, pozdrawiam.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-08-05, 18:53   

Albert35, program jest przypisany do urządzenia. Skontaktuj się z serwisem.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Krzysztofb
azymut


Dołączył: 17 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-17, 16:47   

2 dni siedzenia czytania i tak nie działa
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-17, 17:33   

Moze by tak konkretniej.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
hybik
azymut


Dołączył: 17 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-18, 23:05   

Witam posiadam GC-5055+ robiłem tak jak wszystko w pierwszym poście i smiga ładnie mam też wgraną AutoMape i też gitara działa ale mam problem bo chciałem wrzucić jakiś programik do odtwarzania filmów i wrzuciłem tcpmp081pl i jakikolwiek film otwieram to wyskakuje mi błąd Crash w którym pisze "Niespodziewany błąd programu proszę prześlij "crasch.txt" do twórców.Nastapi zamkniecie programu. i nie wiem co z tym zrobić a może znacie jakiś inny programik ?? znalazłem jeszcze jakis Corel Player ale nie moge do zainstalować ani odtworzyć prosze o pomoc !!!
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-11-20, 19:04   

Poczytaj o filmach na ce6
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
oskarosi
Waypoint


Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 26
Wysłany: 2011-01-17, 01:37   

Witam!
Wpadła mi w ręce nawigacja Goclever 5055+, borykam się z następującym problemem...
zainstalowałem sobie na karcie pamięci 4GB SDHC z Sandiska i iGO Primo i Automape 6.7 EU, niestety ani jeden ani drugi program nie zapisuje mi żadnych ustawień ... (nie tworzy katalogów z settingami)... specjalnie dlatego zaktualizowałem firmware... ale bezskutecznie... dalej jest to samo.
Nawigację odblokowałem sposobem: explorer.exe , gdy chcę utworzyć w karcie pamięci SDMMC skrót do Igo8 czy automapy również wyświetla mi że jest to operacja niedozwolona czy coś w tym stylu...

O co chodzi w tym urządzeniu ? Automapa i Igo są niekompatybilne z nim ?? :/
--
Przetestowałem na karcie 2GB Integrala chodzi OK - zapisuje ustawienia, jutro sprawdzę na 4gb sdhc goodram.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-02-18, 13:37   

tommy7070 napisał/a:
Po wielogodzinnym czytaniu owego forum oraz wielokrotnych prób zainstalowania w/w oprogramowania ,mój cały wysiłek "psu na budę".

Dokładniej opisz w czym masz problem.

[ Dodano: 2011-02-18, 13:43 ]
Może to w czymś Ci pomoże :arrow: http://www.automapa.pl/?P...lng=PL&ch=1_4_1
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2011-02-18, 13:47   

tommy7070 napisał/a:
Zapewne coś źle robię
Zapewne.
tommy7070 napisał/a:
stąd moja prośba o pomoc
Doceniamy pokładane w nas zaufanie, ale niestety, forumowa wróżka zmarła z przepracowania - m.in dzięki takim postom jak Twój ("Ratunku. Coś zrobiłem i się wyświetla dziwne)

Na początek dokładnie opisz, co robiłeś i jakie były efekty - ale bez cytowania instrukcji, bo gdybyś się do niej ściśle stosował, na pewno wszystko by grało.

P.S. Masz GC5055, czy 5055+ ?

P.S. 2
Kod:
Dołączył:      Dzisiaj 7:54
Ostatnia wizyta:      Dzisiaj 13:18 (Minut: 19)
Wizyt: 4  Łączny czas wizyt Minut: 23
_________________

 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-02-18, 13:57   

tommy7070 napisał/a:
Potrzebuję pomocy z GC-5055 a dokładnie pomocy w zainstalowaniu AutoMapy.

Masz zresztą już temat AutoMapa i GoClever :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...tomapa+goclever
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2011-02-18, 14:18   

Na pomoc przez PW jest raczej mało chetnych...
GG również - musiałby być naprawdę ciekawy problem - a kłopoty z instalacją AM do takich nie należą (vide wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25283 )
_________________

 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-11-26, 22:27   Apteczka

Witam.Gdzie powinna być zainstalowana apteczka na sd czy w urządzeniu .W jakim przypadku nie musimy wgrywać apteczki?Dziękuję
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-11-26, 22:43   

Nigdzie sie nie instaluje. Używasz tylko tego z niej co potrzebujesz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9555
Wysłany: 2011-11-26, 22:44   

Gdziekolwiek
I wgrywamy nie apteczke, tylko program, który jest potrzebny
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-11-26, 22:52   

To gdy eksperymentujemy i nawigacja zaczyna ''szwankować '' apteczka nam się nie przyda.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11