Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-11-26, 13:02
AM na HTC
Autor Wiadomość
hummerh2back 
młodszy inspektor GPS
Kocham Chrysler 300C



Wiek: 30
Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 14
Skąd: Kirovohrad (UA)
Wysłany: 2011-01-28, 23:50   

Jaki nie miałemby ROM, na każdym dziłą AutoMapka u mnie na HTC Touch Pro T7272 Raphael korzystam z ROM-ów Polskich, Angielskich i najcienściej rosyjskich... AutoMapa nigdy nie zawjądła mnie przy instalowaniu (Jak i BETA tak i FINAL) :) Powiem tak, że dla Polski i Francji (bo tylko w tych państwach korzystam z AutoMapa) to jest najlepsza nawigacja, bo dla Ukrainy nie jest jeszcze ona porządną nawigacją, za mało dróg jest dla Ukrainy... Ałe AutoMapa jest ok na moim HTC Touch Pro T7272 Raphael i w waszym Państwie Panowie - w Polsce :)
_________________
Moje sprzedaży na Allegro! Wejdź, może coś zainteresuję cię!
 
 
zbisz41 
Waypoint



Wiek: 55
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 70
Wysłany: 2011-01-29, 08:19   

Moje spostrzeżenia z działania AM na PDA- PPC -smarfonach opartych na Windows Mobile 6,1 lub 6,5 pozwalają wyciągnąć takie wnioski dotyczące złego działania:
1) źle przeprowadzona instalacja
2) instalowanie źle scrakowanych aplikacji
3) instalowanie tzn gotowców przygotowanych pod inny sprzęt
4) odpalanie aplikacji w plików pod W CE
5) pozostałości po starszych wersjach AM
6) zawalony pamięć telefonu mało ram itp

Biorąc to pod uwagę aby zapobiec problemom przed instalacją należy:
1) wyczyścić telefon z pozostałości po starej AM -zawsze zostają pliki w pamięci a szczególnie w katalogu 2577 .
2) instalować najlepiej z oryginalnego instalatora i samemu spatchować.
:mrgreen:
_________________
HTC Hd2 WM 6,5 AM 6xx, Mapamap 6xx, , iGo8, NDrive, sygic.
CB:P. Harry III +sirio super 9 blue line
 
 
hummerh2back 
młodszy inspektor GPS
Kocham Chrysler 300C



Wiek: 30
Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 14
Skąd: Kirovohrad (UA)
Wysłany: 2011-01-29, 16:12   

zbisz41 napisał/a:
1) wyczyścić telefon z pozostałości po starej AM -zawsze zostają pliki w pamięci a szczególnie w katalogu 2577 .
2) instalować najlepiej z oryginalnego instalatora i samemu spatchować.

No ja biore i robie tak (tak zawsze)... Mam kertę pamieci na 2 Gb tylko i wyłącznie dla AutoMapa... Jak jest jakaś nowsza wersją AutoMapa, biore swoją kartę i formatuje ją, pużniej na zformatowaną kartę instaluję (jaką bąć - tzn. krakowaną, patchowaną, oryginalną AM) i wszystko instaluje bez żadnego problemu (z góry na kartę pamięci dorzucam iGo Amigo z 2 mapami Polski i Ukrainy)... Ja to tak robie, AutoMapa nie zabrudza rejestru PPC jak to robi iGo 8-)
_________________
Moje sprzedaży na Allegro! Wejdź, może coś zainteresuję cię!
 
 
hajskasa 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Wrz 2010
Posty: 7
Wysłany: 2011-01-29, 17:21   

Zna ktoś może jakieś sposoby, żeby AM łapała szybciej sygnał ? Bo u mnie na HTC Diamond przy gorszej pogodzie to strasznie długo trzeba czekać, nie wspomne o gubieniu sygnału podczas jazdy. Tylko prosze nie piszcie o A-GPS ;-)
 
 
hummerh2back 
młodszy inspektor GPS
Kocham Chrysler 300C



Wiek: 30
Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 14
Skąd: Kirovohrad (UA)
Wysłany: 2011-01-29, 23:19   

hajskasa napisał/a:
Zna ktoś może jakieś sposoby
Mam swój jeden sprawdzony sposób...
Otóż, ja wziąłem kawałek alumieniowej folii (1x1 cm.) i przyklejiwełem ją na antene GPS swojego Touch Pro... Tylko oklejawełm naokoło folii, żeby w całości antene nie zakleić...
Mi to pomogło!!
_________________
Moje sprzedaży na Allegro! Wejdź, może coś zainteresuję cię!
 
 
ycbo 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 225
Skąd: Ziemia
  Wysłany: 2011-01-30, 12:23   

Ja mam taką folią aluminiową wyłożoną od środka czapkę i kosmici nie mogą mi wymienić oprogramowania w głowie.
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2011-01-30, 12:29   

hajskasa napisał/a:
u mnie na HTC Diamond przy gorszej pogodzie to strasznie długo trzeba czekać

A jakie masz tam radio? Miałem kiedyś diamonda i najlepszy sygnał GPS był na radiu 1.17.25.09
 
 
hummerh2back 
młodszy inspektor GPS
Kocham Chrysler 300C



Wiek: 30
Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 14
Skąd: Kirovohrad (UA)
Wysłany: 2011-02-02, 19:33   

Bilunia napisał/a:
Chyba na ból zęba
Ałe działa pożądnie to u mnie + do tego zapomniałem dopisać ałe widze że Pan dagetto już to napisał że od Radio-Modułu to też zależy, potrzeba eksperementowaćz z każdym Radio-Modułem na rużnych oprogramowaniach... U mnie na najgorzym Radio-Modułu z foliąm sygnał GPS się nie gubił, jak oderwałem folie - sygnał zaczał się gubić... Nie wiem, to chyba zależy...

[ Dodano: 2011-02-03, 12:16 ]
dagetto napisał/a:
A jakie masz tam radio?

1.17.25.09
_________________
Moje sprzedaży na Allegro! Wejdź, może coś zainteresuję cię!
 
 
cornolio
azymut


Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-03-20, 13:40   Automapa nie uruchamia się

Witam

Mam problem, automapa nie uruchamia się, instaluje się poprawnie a potem tylko komunikat że program się ładuje i to wszystko....

Miałem 6.7 i w pewnym momencie "tak po prostu" zaczęło się dziać, reinstalacja nie pomogła, teraz kilka instalacji i reinstalacji 6.8 i to samo, w końcu formatowanie karty.... instalacja i nic.

Mam HTC touch pro i WM 6.1

Wersje zawsze słodzone....
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2011-03-21, 10:15   

Kolego najlepiej HR urzadzenia.
 
 
cornolio
azymut


Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-03-21, 10:36   

mateo1992 napisał/a:
Kolego najlepiej HR urzadzenia.


no chciałbym uniknąć :/
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2011-03-21, 12:07   

Ogólnie u mnie np. w Omnii AM się nie da odinstalować z poziomu tel.
Trzeba usunąć pliki skrótu oraz AutoMapa EU i wtedy wgrać.
Oczywiście skrót today zostawał ale to nie przeszkadzało.
Kolego albo HR lub też usunięcie wszystkich plików które zapamiętują program.
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2011-03-21, 22:46   

Dlaczego ja o tym nie pomyślałem? Faktycznie to jest bardzo dobre rozwiązanie ;-) ale w tym urządzeniu co kolega wyżej ma problem to już chyba za późno na backup :->
 
 
waldo2005 
Waypoint



Wiek: 38
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 23
Wysłany: 2011-05-03, 15:05   Odinstalowanie Automapy Europa 6,7 na HTC HD2

Witam mam pytanie jak najlepiej odinstalować Automape 6,7 Europa z HTC HD2 zrobić to przez instalkę tak jak jest na zdjęciach





proszę o pomoc nie chciał bym mieć kłopotów z wgraniem Automapy 6,8 Europa
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-05-03, 15:08   

Możesz przez instalator, a możesz też po prostu usunąć fizycznie folder AutoMapa EU i wszystko co związane z AutoMapą, możesz też nadpisać, zainstalować na starą wersję, nie utracisz wtedy ustawień.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 11