Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-11-26, 13:02
AM na HTC
Autor Wiadomość
treker 
Navi Expert
Samsung S4



Wiek: 51
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 374
Skąd: z kosmosu
Wysłany: 2011-11-02, 17:52   

waldo2005 napisał/a:
treker masz zainstalowaną AM 6.9

Tak 6.9b, z tym, że to wersja PL i w pełni legalna, co może mieć znaczenie w kwestii braku problemów instalacyjnych na moim sprzęcie.
 
 
lulek-tm 
Waypoint
z Polski



Wiek: 40
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2011-11-06, 14:30   

Poprzednio na oryginalnym Windowsie 6.1 od Orange na Touch HD (Blackstone) nie miałem najmniejszych problemów (AM Legal).
Zakupiłem HD2, przeniosłem licencję, Oryginalny HTC'kowy WM 6.5, również zero problemów.
FIX'a łapie (i łapało) w max 15 sekund. Oczywiście dane AGPS aktualizowane na bieżąco.
Instalacja na karcie SD 8GB Sandisk'a - class 10 (obydwa powyższe przypadki), przełożyłem z Blackstone'a do Leo :mrgreen:

Dodam że wcześniej miałem Wizarda (SPV M3000) oraz TyTn II (Kaiser)- również zero problemów z działaniem AM (na Wizard'zie zewnętrzny GPS po BT) - zaliczył trasę do Salzgitter i z powrotem bez zająknięcia.

Na ostatniej wersji AM również zero problemów.
Tak to wyglądało (i wygląda) u mnie. Kończę, bo się rozpisałem :-P
_________________
↓ I co o tym sądzisz Gość ?
 
 
gomez.pl 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 53
Wysłany: 2011-11-07, 11:18   

Na moim HD2 legal i nielegal działają bez problemów
 
 
HomeArmy
azymut


Dołączył: 10 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-11-18, 21:52   6.9_PL_b na TyTN - problem z wyświetlaniem

Witam,

Zainstalowałem 6.9_PL_b na TyTN (instalka oryginalna, spatchowana przed wgraniem), ale AM nie "przejmuje" całego ekranu - na górze pozostaje pasek tytułowy windozowego okna domowego, a na dole pasek klawiatury. Powoduje to przesunięcie okna AM w dół i niedostępność przycisków nawigacyjnych.

Czy ktoś już się spotkał z takim objawem i mógłby pomóc temu zaradzić, bo niestety nie mogę dać sobie z tym rady?

Z góry dziękuję za pomoc,
HA
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-11-18, 22:19   

Jaki system zaznaczyłeś przy instalacji ?, jeżeli Windows CE 5/6 to błąd, usuń całą AM i zainstaluj ponownie zaznaczając Windows Mobile.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
HomeArmy
azymut


Dołączył: 10 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-11-19, 00:09   

renron napisał/a:
zainstaluj ponownie zaznaczając Windows Mobile.

Dzięki za pomoc!

Wskazówka dla instalujących 'ręcznie' - należy zaznaczyć wyłącznie opcję "Wtyczka obudowy instalacji". Zaznaczenie pozostałych powoduje ogłupienie ekranu.

Jeszcze raz wielkie dzięki, renron.
HA
 
 
venom133 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 03 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-03, 21:45   

mam problem z automapa na htc hd2.Chodzi o to ze jak chce
wyznaczyć trasę z jakieś miejscowości to bardzo długo myśli (profil Ciężarowy) i nieraz wyskakuje błąd mapy?wyłączę AutoMapa Europa 6.10C 1204 i ja włączę +przejechane
paręnaście kilometrów dalej i spróbuje jeszcze raz wyznaczyć trasę to wyznaczy. Na dodatek jak chce zobaczyć którędy mnie poprowadziła ustawie 2D i odległość mapy np.30km i palcem będę leciał po mapie to AM musie trochę pomyśleć żeby wczytało widok trasy(mapy)Proszę o jakieś rady.na wcześniejszych wydaniach chodziła płynniej może za słaby procesor??
 
 
P405 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 101
Wysłany: 2012-06-03, 22:01   

Najprościej odinstaluj całą mapę, podłącz telefon pod kompa i usuń wszystko to co zostało po AM. Zawsze coś zostaje i na karcie i w pamięci urządzenia. Zainstaluj wszystko od nowa. NA moim HTC HD mini wszystko śmiga.
_________________
Bomba63
Nie pomagam na PW !!
 
 
 
Jacbelfer 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 206
Wysłany: 2012-06-03, 23:17   

Cytat:
No i najważniejsze - poświęć trochę czasu na lekturę forum


Przy tylu wpisach to już "trochę" czasu nie wystarczy...
Zanim to człowiek przeczyta przed ruszeniem w podróż, to czas wracać a i tak może być za późno :mrgreen:
_________________
IGO Primo Android 9.6.7.281004
Mapy HERE Q4
 
 
venom133 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 03 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-04, 08:20   

dzięki usunąłem wszystko z mmc i zainstalowałem od nowa śmiga aż miło:D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11