Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-11-26, 13:02
AM na HTC
Autor Wiadomość
waldo2005 
Waypoint



Wiek: 38
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 23
Wysłany: 2011-05-03, 15:15   

Chodzi mi o to że z karty to mogę usunąć ale co z urządzeniem htc hd2 żeby nie było tak że będzie się wieszać jak zainstaluję Automapę 6,8 Europa
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-05-03, 15:22   

Przeglądnij zawartość folderów w urządzeniu i też fizycznie usuń pliki związane/mające w nazwie AutoMapa, możesz też sprawdzić rejestr, jak znajdziesz klucz Aqurat to go usuń.

Tylko nie wiem dlaczego nie chcesz zainstalować na istniejącą wersję, zachowasz wszystkie ustawienia, pliki zostaną nadpisane przez nową wersję i nic nie będziesz musiał usuwać.

Pamiętaj że usunąć zawsze można, nawet jak Ci się nie spodoba instalacja nowej na starą.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
waldo2005 
Waypoint



Wiek: 38
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 23
Wysłany: 2011-05-03, 15:28   

Znaczy tak jak zainstaluję mapę na starszą wersję to nic się nie stanie nawet jak wybiorę inny obszar mapy bo mam tam kartę tylko 2gb poprzednio też wybierałem mniejszy obszar mapy
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-05-03, 15:39   

To w takim razie usuń folder Maps i instaluj.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
waldo2005 
Waypoint



Wiek: 38
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 23
Wysłany: 2011-05-03, 16:04   

ok usunę katalog maps i mogę instalować przez czytnik kart !
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-05-03, 16:13   

Tak możesz, będzie szybko i bezpiecznie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
cristof186 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-06-08, 08:39   Widercholung!!! HTC HD2 a automapa 6.X.X

Witam prosze o pomoc bo sam juz nie daje rady

opisze problem : zainstalowalem na htc hd2 ( karcie sd) automape 6.8 Europa z mapa ktora sam wybralem kawalek niemiec ( dokladnie zagłebie Ruhry) spaczowalem AM patcherem 2,4 od Pawła i wszystko chodziło ...otuz jak chce zainstalowac wiekszy obszar polske i niemcy całe wyskakuje mi koment ,, Problem z odczytaniem pliku definicji mapy, storage card/....

Pytanie czym to jest spowodowane robie dokladnir tak samo wszystko a tu jednak wieksza czesc mapy nie chodzi probowalem tez z pozycji czytnika kart sd i to samo

prose o pomoc z gory dziekuje
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-08, 08:58   

Spróbuj może posłodzić instalkę przed instalacją. Korzyści takiego działania podane w TYM poście.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
marcin w 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączyła: 13 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-31, 15:22   Automapa i HTC TOUCH HD - niestabilna praca

Witam

Ostatnio wgrałem sobie na smartfon HTC TOUCH HD posiadający sysytem op. WIN mobilny 5.0 najnowszą wówczas dostępną automapę - 6.8.1 Jednak w trasie wyszły jej niedoskonałości, wyjątkowo niestabilna praca, przed Grójcem pogubiła się, po zjechaniu na parking zatrzymałem się chwilę aby sprawdzić co się dzieje - już stałem a nawigacja pokazywała że cały czas jadę. W Warszawie to samo, trzy razy w ciągu 2 godz odmówiła posłuszeństwa.

Na starszych wersjach miałem też problemy, lecz nie w tak dużej skali, już miałem kilka wersji automapy i zauważyłem że im nowsza tym więcej problemów ze stabilnością. Chyba najlepiej wspominam wersję 5.3 automapy, o ile dobrze pamiętam na niej nie było jakiś większych problemów, potem każda kolejna coraz gorsza w użytkowaniu.

Czy jest to problem mojego sprzętu (HTC TOUCH HD) czy to może wina oprogramowania - każda nowsza wersja automapy jest bardziej "skopana" niż jej poprzedniczka ? Zamierzam zakupić normalną nawigację bo telefon nie najlepiej się sprawuje w słoneczne dni ze względu na błyszczący wyświetlacz, czy na typowej nawigacji automapa zacznie normalnie funkcjonować ?
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2011-07-31, 17:43   

Hmm... Nie wiem nawet jak się do Ciebie zwracać, mylący jest ten różowy znaczek przy Twoim nicku
Ten smartfon ma windows 6.1, a nie 5.0, możesz go podnieść do 6.5.
Też miałem Blackstone'a i AM zawsze jeździła po rowie, gubiła sygnał po kilku kilometrach.
Później już zrezygnowałem z tego oprogramowania na rzecz iGO gdzie wszystko grało ok.
Więc to nie wina odbiornika GPS w Blackstonie.
 
 
hck
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2011-08-03, 19:43   

Chyba nie do końca. Ja też mam HTC Touch hd i zainstalowałem najnowszą AM na karcie i naprawdę hula.. jedyną rzeczą którą zauważyłem na nowej wersji AM to to że długo szuka satelit. Trochę to wkurza, ale włączam wcześniej i jest OK. Czuję że nowe wersje na HTC są po prostu dla nich za "twarde" mówiąc kolokwialnie.. ale jeśli z pamięci wurzuci się wszystko i zostawi tylko AM to da się jechać i przynajmniej dla mnie nigdy nie zawiesiła się w trasie. Wkurza tylko że przechodząc na 2D i przybliżeniu trasy za jakiś czas sam wychodzi na 3d i przybliża na maxa.. a czasami zostawia tak jak chcę.. nie wiem dlaczego ale idzie się przyzwyczaić..

Pozdrawiam
 
 
 
waldo2005 
Waypoint



Wiek: 38
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 23
Wysłany: 2011-11-02, 15:19   

Witam mam zamiar sobie wgrać na HTC HD2 Automape EUROPA 6.9 teraz mam Automape 8.1 EUROPA czy ktoś miał problemy z tym
 
 
treker 
Navi Expert
Samsung S4



Wiek: 51
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 374
Skąd: z kosmosu
Wysłany: 2011-11-02, 16:57   

waldo2005 napisał/a:
Witam mam zamiar sobie wgrać na HTC HD2 Automape EUROPA 6.9 teraz mam Automape 8.1 EUROPA czy ktoś miał problemy z tym


:shock: co to jest ? A wracając do pytania, to chyba nikt nie zgłaszał problemów, więc chyba jest okey
 
 
waldo2005 
Waypoint



Wiek: 38
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 23
Wysłany: 2011-11-02, 17:24   

treker masz zainstalowaną AM 6.9
 
 
P405 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 101
Wysłany: 2011-11-02, 17:42   

Na htc hd mini działa prawidłowo. Żadnych problemów
_________________
Bomba63
Nie pomagam na PW !!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10