Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Trak 110 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
sebawo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-05, 23:03   Trak 110 i programy nawigacyjne

No więc zacząłem zabawe ze sprzętem jak w temacie, odblokowany Win bez problemu wg opisu dla larka, udało mi się wrzucić gotowca iGo8 i działa ok. Jednak mam problem z automapą....Na wstępie piszę, że nie korzystam w Wina na kompie, więc nie piszcie o Active sync.
Najpierw wrzuciłem na kartę instalkę z kompletem witamin z nadzieją, że uda się zainstalować bezpośrednio, jednak przy próbie odpalenia witaminy dla winCE wywala błąd "Nie udała się próba uruchomienia modułu..." i coś tam o rozdzielczości. Natomiast przy próbie uruchomienia instalki: "Automapa.....is not a valid Win CE app".

Potem postanowiłem skorzystać z gotowej navigacji już zainstalowanej.
I tu też problem, przy próbie odpalenia: "Cannot fint 'Automapa EU' (or one of.....)....."

Na koniec prosiłbym nie tyle o linka do softu, ile jakiś tutek łopatologiczny, bo to nie może być tak skomplikowane.....
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-10-25, 19:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-05, 23:08   

sebawo napisał/a:
jednak przy próbie odpalenia witaminy dla winCE wywala błąd "Nie udała się próba uruchomienia modułu..." i coś tam o rozdzielczości.

Przy próbie odpalenia witaminy? Rozumiem, że masz na myśli plik uruchamiający AutoMapę pod Win CE czyli wceAm.exe. W folderze głównym AutoMapy jest folder Settings Files, wywal go, uruchom ponownie AM a rozdzielczość powinna się dopasować do twojej nawigacji.
Instrukcja instalacji AM krok po kroku jest tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
sebawo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-06, 10:03   

sory za zaśmiecanie, jako informatyk wziąłem się do tego od du*y strony nie przypuszczając, że jest to takie proste. Wątek z instalacją oczywiście znalazłem zaraz po tym jak napisałem posta, więc można wywalić :)
 
 
buki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-07, 09:51   Trak GPS-110 win 5.0. CE 2 gb + tom tom

Witam,

jestem kompletnie zielony w temacie nawigacji, pda itp. Mam ogólne pojęcia na temat sprzętu, programowania itp, ale z navi nie robiłem jeszcze nic w życiu. Temat w sumie pewnie dla Was prosty, a ja potrzebuję pomocy, żeby nie siedzieć 3 dni i nie błądzić po forum. Gdzie znajdę kompletną informację na temat jaki soft, jakie mapy itp, jak się to wgrywa? Za miesiąc jadę do Cro i muszę zrobić aktualizcję mojego staruszka. Do tej pory używałem tomtoma i byłem zadowolony, w kom. mam Garmina jakąś nową mapę na plnowo i też jest ok, a poza tym miałem w rękach kilka innych wynalazków i map i powiem szczerze tomtom podoba mi się najbardziej, tym bardziej, że potrzebuję dobrą mapę Europy, plnowo mi niepotrzebne
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-07, 10:01   

Co chcesz zrobić odblokować WinCe i wrzucić jakiś inny program nawigacyjny :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
buki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-07, 10:11   

Generalnie winde wiem jak odblokować, chcę tylko nową wersję tom toma + nowe mapy.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-07, 10:16   

To jesteś w dobrym dziale. Podbierz co Cie interesuje i używaj. :-D
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
buki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-07, 10:20   

super, a mogę bardziej łopatologicznie prosić? :) Gdzie co i jak pobrać? Może linki jakieś itp? :)
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-07, 10:23   

Tu masz najnowsze mapy + tabele kompatybilności :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19135 map z narcone.Rozejrzyj się coś dopasujesz.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
buki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-07, 11:50   

TRAK GPS-110 jaki to typ urządzenia? Gdzie sprawdzić jaką wersję Tomtoma mam? Mam jakiś plik konfiguracyjny ttnavigator.bif, w którym jest napisane coś takiego:

DeviceName=GPS-110
DeviceVersionHW=Windows CE 5.0
DeviceSerialNumber=00BAA15120700AC65946504E44313743
DeviceUniqueID=AB4HWBAH9N
ApplicationVersion=7450
ApplicationBuildNumber=9028

Mam rozumieć, że wpis ApplicationVersion=7450 to wersja Tomtoma?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-07, 20:01   

buki, http://img101.imageshack....894/maps850.png w 2 tabelce w 6 kolumnie pisze:
Cytat:
PDA/WinCE
Nav:
7.4/7.9
Szukaj takich map, jak w tej kolumnie piszę.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
buki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-09, 17:20   

A więc mam na dysku:

TomTom_Navigator_7.910_for_Win_CE + Western_and_Central_Europe_2GB_840.2563.

Gdzie znajdę instr. jak wgrać i ,,uruchomić" to na PDA?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-09, 17:28   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819 :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
buki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-14, 12:42   

dzięki gustawox1 :) Właśnie o to mi chodziło. Działa ;)
 
 
sergeant 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-03-13, 20:23   Trak GPS-110

Witam Wszystkich.
Jako że jestem zielony w temacie nawigacji więc proszę o wyrozumiałość.
Dostałem w prezencie Trak GPS-110.Mapa zainstalowana to antyk z 2008 roku.Czy możliwa jest instalacja czegoś nowego np.AutoMapa 6.15 ?
Na karcie sd zainstalowałem zpatchowaną wersje jednak nie mogę jej uruchomić przyciskiem z menu głównego "nawigacja".Jak się do tego zabrać ? Czy może ktoś ,krok po kroku ,wyjaśnić tą sprawę.
I jeszcze raz proszę o wyrozumiałość.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11