Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:31
Lark 43.2 i karty SD
Autor Wiadomość
danwis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-07, 09:50   

nawi nie czyta mi karyt chyba ?? :cry: bo robie jak instrukcji klikam na szczalke i nie wyswietla sie karta sd . czy musze cos pogrzebac w kompie w karcie ??? czy wystarczy na navi ??????? :cry:
 
 
aster1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-12-07, 23:36   

danwis napisał/a:
nawi nie czyta mi karyt chyba

Nie wiem jaki karty obsługuje i do jakiej wielkości .Ja mogę potwierdzić obsługę kart 4GB takeMS sdhc oraz 4GB transcend nie sdhc.Jeżeli masz 4 GB lub mniejsz powinien widzieć.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2009-12-09, 19:09   

tak potwierdzam 4-rogigówki obsługuje.. ja mam kingstona :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2009-12-12, 20:38   

i żeby już nie było wątpliwości ..w opisie danych producenta czytamy


- Wbudowana pamięć flash 1GB (plus rozszerzenie pamięci kartą SD z obsługą kart SDHC do pojemności 8 GB)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Paco75 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 22 Gru 2009
Posty: 39
Skąd: Tczew
Wysłany: 2009-12-22, 13:27   

witam kupiłem niedawno nawigacje lark 43.2 problem w tym ze nie czyta mi kartu SD mam 4GB jak ją wkładam do larka wyłącza mi calkowicie go ..Pomózcie co mam zrobić???
_________________



SmartGPS GS710 AM 6.11e/MM 7.3.2 2010Q3/
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-22, 13:51   

Sprawdź inną (nawet pożyczoną) kartą. Zacznij najlepiej od mniejszej np. 1GB (nie SDHC). Potem sprawdź swoją kartę w czytniku komputera Stacjonarnego. Przypuszczam, że masz uszkodzoną kartę, albo Twój Lark tylko źle współpracuje z tym modelem karty, albo z kartami tej firmy. Może nie odczytuje SDHC (Jeśli taką właśnie posiadasz)
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2009-12-22, 16:27   

Paco75 napisał/a:
jak ją wkładam do larka wyłącza mi calkowicie go ..Pomózcie co mam zrobić???


to wkładasz kartę do włączonego larka ? tak się nie robi :-(
jak już coś piszesz to staraj się podawać szczegóły :-)
co to za karta dokładnie,czy wcześniej działała(czy działa w innych urządzeniach) ?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Paco75 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 22 Gru 2009
Posty: 39
Skąd: Tczew
Wysłany: 2009-12-24, 10:22   

karta działa ... Poprostu blaszka była jedna zgięta i nie chciał sie połączyć z larkiem
 
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2010-01-03, 08:59   Lark 43.2 i karty SD

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak w końcu jest z odczytem kart SDHC w w tym modelu?
Na forum czytałem, że 8 Gb spoko.Natknąłem się na https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=6279 W jednym wierszu stoi, że urządzonko czyta do 4 Gb, a już w następnym że czwórki nie trawi ???
Uwielbiam takie opisy.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-05-11, 09:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-01-03, 09:20   

Jeśli na forum piszę, że czyta SDHC to powinna czytać. Niekiedy sami producenci nie wiedzą, czy ich urządzenie czyta SDHC
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2010-01-03, 18:46   

Ja mam Larka 43.1 ale nie wiem czy będzie on reprezentatywny bo już raz było małe zdziwienie.

Ja mam wbudowane 2 GB we flashu i bez problemu navi czyta mi katrty SDHC o pojemności 4GB, wiekszej nie testowałem bo nie mam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-03, 18:49   

W_opisie_jest_informacja:
Cytat:
rozszerzenie_pamięci_kartą_SD_do_4GB,_nie_czyta_kart_SDHC_4GB
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-03, 18:51, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2010-01-03, 20:10   

No właśnie. Jest napisane: "(rozszerzenie pamięci kartą SD do 4GB, nie czyta kart SDHC 4GB i wyższych)".
O ile wiem to chyba wszystkie karty powyżej 4GB są kartami SDHC.
Jeśli więc sprzęt posiada slot do rozszerzenia pamięci kartą do 4GB, to logicznym jest że powinien czytać SDHC 4 GB.
Gdzie tu jest więc sens?
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 68
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-01-03, 20:24   

Jest sens - są karty SD (nie SDHC) 4GB choć dość trudno je kupić, a ich "czytalność przez urządzenia" dostosowane wyłącznie do kart SD bywa tez różna.
Sam zaś sobie odpowiedziałeś, że
hudy1 napisał/a:
... wszystkie karty powyżej 4GB są kartami SDHC.
więc rozszerzenie pamięci kartą SD do 4GB mieści się w tej logice.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2010-01-04, 09:28   

Andrzej P napisał/a:
Jest sens - są karty SD (nie SDHC) 4GB choć dość trudno je kupić, a ich "czytalność przez urządzenia" dostosowane wyłącznie do kart SD bywa tez różna.
Sam zaś sobie odpowiedziałeś, że
hudy1 napisał/a:
... wszystkie karty powyżej 4GB są kartami SDHC.
więc rozszerzenie pamięci kartą SD do 4GB mieści się w tej logice.


Pierwszy raz słyszę o karcie SD 4GB, która nie jest SDHC :-/ . No, ale skoro tak twierdzisz... to może masz rację.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11