Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie SmartGps SG650BT
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-01-03, 11:39   

Wrzucałeś na czystą kartę?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-09, 10:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Madik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-11-09, 09:00   

Witam, nie wiem czy jeszcze żyje ten temat ale też chce odblokować SmartGPS SG650 BT,
Jak to zainstalować by działało jest to gotowe menu, ale nie uruchamia mi się
http://chomikuj.pl/jajacekpl?fid=172218736 SG650.zip
Prosze o pomoc. Bo ogólnie to menu odpaliłem na nawigacji poprzez explorera tylko o to chodzi aby automatycznie startowało i wyłaczało orginalne.....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-11-09, 10:58   

Na dole poprzedniej strony opisałem instalację. Uruchamia sie spod klawisza NAWIGACJA w menu
Co masz w shell.ini?
_________________

 
 
Madik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-11-09, 13:22   

Tzn obecnie w Shell mam \Windows\Explorer.exe bo tak jedynie obecnie moge się dostać do plików które mnie interesują, a razem z menu jest \SDMMC\startx.exe ale kopiowałem te wszystkie pliki na karte pamięci do głównego katalogu razem z startx.mscr , KILLPROC ,
MortScript , startx , TOOLHELP.DLL i ten shell. A w starttx.mscr mam takie linijki


Kill("JBShello.exe")
Kill("shell.exe")
Kill("launch.exe")
RunWait("\SDMMC\Adja\AdJa.exe")
Run("\Windows\JBShello.exe")

jeszcze mam drugie menu gdzie jest:

AutoMapa EU.mscr

Kill ("JBSHello.exe")
Kill ("launch.exe")
RunWait("\SDMMC\AutoMapa\VC.exe")
Run("\Windows\JBSHello.exe")
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-11-09, 13:35   

jacekp1313 napisał/a:
Skopiuj z oryginalnej karty na drugą folder Mobilenavigator (z zawartości) oraz plik shell.ini. Utwórz folder Automapa EU i wrzuć do niego pliki z paczki: KLIK tak, aby w folderze AutoMapa Eu znajdowało się 8 plików (m.in. automapa eu.exe i automapa eu.mscr oraz 3 foldery)
Spod przycisku NAWIGACJA powinien pojawić sie paneL
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Madik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 6
  Wysłany: 2010-11-09, 13:55   

Zrobiłem tak Uruchamia mi się Automapa,
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-11-09, 14:58   

Ćwiczymy dalej:

1. Wyczyśc wszystko z karty,

2. Ściągnij tamten pulpit. rozpakuj na SD tak, aby były 3 foldery i kilka plików luzem (w folderze głównym karty)

3. Zmień nazwy plików automapa eu.exe oraz automapa eu.mscr na start.exe oraz start.mscr
4. Utwórz shell.ini o treści
\SDMMC\start.exe
_________________

 
 
Madik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-11-12, 23:35   

HA poradziłem temu działa mi i jest OK SG650BT odblokowany!!!

[ Dodano: 2010-11-12, 23:36 ]
Dzięki za pomoc!!!
 
 
mariusz30
azymut


Dołączył: 25 Maj 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-05-25, 09:34   odblokowanie smart gps 650bt

Witam szanownych forumowiczów!
Jak odblokowac smart a sg650 bt, już o tym troszke czytałem, zanalazłem cos takiego:
Ćwiczymy dalej:

1. Wyczyśc wszystko z karty,

2. Ściągnij tamten pulpit. rozpakuj na SD tak, aby były 3 foldery i kilka plików luzem (w folderze głównym karty)

3. Zmień nazwy plików automapa eu.exe oraz automapa eu.mscr na start.exe oraz start.mscr
4. Utwórz shell.ini o treści
\SDMMC\start.exe

niestety nie tryubie prosze o wyrozumiałosc i pomoc

pozdrawiam misiek

[ Dodano: 2011-05-25, 10:42 ]
Czekam na jakiegoś dobroczyńce.....
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-25, 10:13   

Utwórz na karcie folder explorer
exe i poczytaj o odblokowaniu Navii nv45/47 i Manty 060. To prawie te same nawigacje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mariusz30
azymut


Dołączył: 25 Maj 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-05-25, 10:37   

dzieki poszukam moze dam radę;0]]

[ Dodano: 2011-05-25, 11:57 ]
No to jednak nie dpo końca to samo
;9

[ Dodano: 2011-05-25, 11:58 ]
czy kolega dzakus mógłby mi udzielić pomocy?
daj znać
sorki za zawracanie dupy

[ Dodano: 2011-05-25, 12:06 ]
z góry dzieki bedę za jakieś 15 min
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-25, 11:07   

Nie do końca to samo tzn.?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-05-25, 11:10   

Najprostsze odblokowanie (naukowa dyskusja o rodzajach odblokowań w wątku http://www.my-navia.pl/vi...ht=odblokowa%F1 ):
- ściągnij explorer2.exe http://chomikuj.pl/jajace...y,443725532.zip i rozpakuj
- wrzuć go na SD
- utwórz shell.ini o zawartości \SDMMC\explorer.exe (stwórz plik tekstowy, wpisz treść, zapisz i zmień nazwę przy włączonej opcji pokazywania rozszerzeń, abyś miał shell.ini, a nie shell.ini.txt)
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-18, 10:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
lionmen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-14, 16:42   

Panowie WIem że temat stary ale nikt do konca nie wyjasnil jak to odblokował tą nawigacje. Robie dokłądnie tak jak kolega 2 posty wyżej czyli sciagnalem to gotowe menu itd, ale po odpaleniu nawigacji dalej pojawia mi sie standardowe menu Co jest nie tak. Dzisiaj w nocy wyjeżdzam do niemiec i bardzo potrzebuje mape prosze pomóżcie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-06-14, 22:06   

Masz włączone pokazywanie rozszerzeń? Masz plik shell.ini, czy shell.ini.txt?
Wpis w shell.ini odpowiada ścieżce dostępu do pliku exe nowego menu?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9