Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2015-04-19, 09:09
TomTom na Win CE 6
Autor Wiadomość
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 321
Wysłany: 2009-11-09, 11:36   

Problem ten dotyczy zbyt małej pamięci ram. Spróbuj go wyłączyć i włączyć ponownie. Jeśli to nie pomoże to znaczy, że lark jest za słaby. Mi np: na traku zamrażało obraz i nic nie mogłem na to poradzić... Spróbuj jeszcze dodać do folderu z TT toolhelp.dll. Wątpię, że to pomoże, ale spróbuj. No i spróbuj przede wszystkim urządzenie wyłączyć i włączyć (nie mapę tylko nawigację)
_________________
Honda Connect+
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 66
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-11-09, 11:55   

Sprawdź wersję Windowsa w tym Larku. Jeśli ten Lark ma WinCE 6.0 - Tomtom na nim nie pójdzie.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 321
Wysłany: 2009-11-09, 14:20   

Andrzej P napisał/a:
Sprawdź wersję Windowsa w tym Larku. Jeśli ten Lark ma WinCE 6.0 - Tomtom na nim nie pójdzie.

Odpada opis urządzenia :-/
Niby nowy wypasiony sprzęt, a takie jaja...
_________________
Honda Connect+
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-09, 16:52   

pawcio203 napisał/a:
Mi np: na traku zamrażało obraz i nic nie mogłem na to poradzić..

A próbowałeś skryptu do odmrażania użyć lub samemu ustawiś w opcjach zasilania?
Cytat:
LARK 50.1 TOMTOM 7 IMAPA

A jakiej werji tomtoma używasz?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 321
Wysłany: 2009-11-09, 17:39   

Cytat:
A próbowałeś skryptu do odmrażania użyć lub samemu ustawiś w opcjach zasilania?

Próbowałem, ale trak był o tyle głupio skonstruowany, że nie dało się wejść w panel sterowania, nie wspominając już o pisaniu skryptów. Ten typ tak miał (ma) ;-)
_________________
Honda Connect+
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 66
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-11-09, 18:40   

12daro napisał/a:
jak w temacie posiadam larka 50.1
automapa działa
przetestowałem igo8 działa
a tomtom nie


pawcio203 napisał/a:

Odpada opis urządzenia :-/
Niby nowy wypasiony sprzęt, a takie jaja...
Opis opisem ... a życie życiem.
http://www.my-navia.pl/vi...=dwa+larki+50.1
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-09, 19:13   

Jeżeli jest faktycznie win ce 6.0 to o tomku zapomnij ale możesz najnowszego navigona 7.5 spróbować
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 321
Wysłany: 2009-11-09, 22:33   

Bismar napisał/a:
Jeżeli jest faktycznie win ce 6.0 to o tomku zapomnij ale możesz najnowszego navigona 7.5 spróbować

A ten pójdzie na 5.0 CE? bo mam 7
_________________
Honda Connect+
 
 
user1515 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-11-11, 21:13   

Czy jest już dostępna wersja TT7 na Larka 50.1 z WinCE 6.0?
 
 
cinolex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-11-12, 20:42   Gotowiec TT7.45 na Lark 50.1 wince 6.0

Witam.
Po całym dniu prób i błędów udało mi sie w końcu zainstalować Tomka na Lark'a 50.1 z Win ce 6.0

Tutaj macie linka do gotowca którego kopiujecie na kartę SD.

http://rapidshare.com/fil...om7.45.rar.html

Po przerobieniu mapy i wklejeniu jej do katalogu głównego należy uruchomić TomTom'a i ustawić GPS : Inny Odbiornik GPS NMEA>Szybkość 9600>PORT COM 7. Przy takiej konfiguracji u mnie działa . W tej chwili mam zainstalowaną mape 830.2306 . Inne mapy też powinny działać. Na tej wersji nie występuje problem z błędem "Not Enough memory" :D

Pozdrawiam i mam nadzieję że komuś się przyda ;]
 
 
mireq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-11-12, 23:45   

mi na tym larku tomtom chodzi wystarczy wcisnac reset kolo wejscia na karte pamieci i po ponownym uruchomieniu wszystko oki
_________________
Lark 43.3 + AM6.7pl + TT7.910 + LARKMAP
 
 
 
cinolex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-11-13, 00:03   

no widzisz tobie chodzi, a mi nie chodził poza tym to trochę uciążliwe co chwile resetowac urządzenie jak można zrobić tak żeby nie resetować to chyba lepiej ;p
 
 
mireq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-11-13, 00:10   

ale ja tylko raz musialem robic reset i od tamtej pory nie robie tylko raz
_________________
Lark 43.3 + AM6.7pl + TT7.910 + LARKMAP
 
 
 
ozarek 
Waypoint


Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 30
Skąd: Jaworzno/śląsk
Wysłany: 2009-11-13, 23:26   

po pierwsze 50.1 nie ma WinCE6 tylko 5, co prawda w nowej kompilacji, ale 5.
TT7.9 działa na nim zupełnie normalnie.
Tekst o niewystarczającej ilości pamięci to nic nowego, wchodzisz w panel sterowania i przeciągasz suwakiem. Poszukaj sobie w archiwum jest opisane razem ze screenami.
_________________
Think. Feel. Drive.

AntyRadio - Głupocie wstęp wzbroniony

(un)Lark 35.3 (MM6Top,TT7) - zakończył żywot swój
Lark 43.1 (TT7, Sygic10)
Android (Sygic10, Aura 2.0)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18600
Wysłany: 2009-11-13, 23:32   

ozarek napisał/a:
po pierwsze 50.1 nie ma WinCE6 tylko 5, co prawda w nowej kompilacji
A co to:
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10