Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak dźwięku w automapie
Autor Wiadomość
mavcioo
azymut


Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-24, 17:26   

Panowie pomocy...


Za tydzien jade na wakacje a w AM dalej nie mam glosu...


Probowalem wszystkich wymienionych tu sposobow i nic...


Wytlumaczcie mi ktos krok po kroku... blagam !
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2010-07-24, 18:12   

A masz pliki z głosem? Jak ustawiłeś komunikaty - według instrukcji? masz w ogóle dźwięki w urządzeniu?
_________________

 
 
matdi
azymut


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-27, 20:28   

Ja również mam problem nie mogę z żaden sposób wprowadzić tych zmian do rejestru. :oops: Jeśli może ktoś krok po kroku napisać jak to zrobić?
 
 
sylwa22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-09-22, 21:20   Navigon 1400 i Automapa - brak dzwięku

Witam!
Posiadam
nawigację Nawigon 1400
1 Zainstalujemy automapę na karcie(oczywiscie poprzez czytnik w kompie)
2Plik wykonawczy AutoMapaEu.exe z karty skopiujemy do urządzenia i zmieniamy jego nazwę na autorunce.exe
3 Wkładam kartę do urządzenia i od razu odpala się AUUTOMAPA !!

Jest tylko mały problem BRAK JEST DZWIĘKU!!!!
Ustawienia w automapie są ok, próbowałe też różene wersje automapy.

Wyczytałem że należy zmieni ustawienia w rejestrze:
RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Volume","Screen","5")
RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Volume","Key","2")
RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Volume","Mute","7")
RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Volume","Volume","99999999")

Tylko nie wiem jak to zrobic i jak sie dostac do rejestru tej nawigacji.

A może ma ktoś inny pomysł jak to zrobic?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-09-22, 22:05   

sylwa22, MortScript lub RegEdit z Apteczki. To co podałeś wyżej to jest już gotowy skrypt MortScripta.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sylwa22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-09-23, 14:52   

Ok. Tylko jak odpalic ten skrypt jesli nie mogę wejsc na pulpit windowsa, bo od razu odpala mi się automapa
HELP!!!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-09-23, 16:48   

sylwa22, Wyjdź z Automapy.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sylwa22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-09-23, 21:03   

W tym rzecz, że właśnie nie mogę wyjśc z automapy ( zawiesza się wtedy) oraz nie mogę zminimalizwac.
Może jest jakiś inny sposób odpalenia tego skryptu z innego poziomu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2010-09-23, 21:12   

Zmień w autorunce z automapy na explorer.exe lub cecommandera
_________________

 
 
sylwa22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-09-24, 15:26   

jacekp1313, jesli zmienie nazwe autorunce z automapy na explorer.exe lub cecommandera
to wyskauje mi napis po niemiecku , że nawigacja nie może wystartowac.
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-09-24, 15:35   

sylwa22 napisał/a:
jesli zmienie nazwe autorunce z automapy na explorer.exe lub cecommandera


Zmień nazwę explorera lub CECMD na autorunce.exe i będzie dobrze.
_________________

 
 
sylwa22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-09-24, 18:11   

Ok. Super!!
Wszedłem do rejestru i znowu zonk, nie mam klawiatury. Ra z apteczki nie działa.
Może ktoś mi podac linka do tego skrypu MortScript , bo nie mogę go znalęśc w apteczce.

[ Dodano: 2010-09-24, 19:37 ]
Poda mi ktoś linka do gotowego skryptu MortScript?

[ Dodano: 2010-09-25, 19:15 ]
Poda mi ktoś linka do gotowego skryptu MortScript?
Inaczej nie mogę zmienic ustawien w rejestrze.
 
 
files
azymut


Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-12-13, 18:46   

Mógłby ktoś wyjaśnić jak zmienić wartości w tym rejestrze?
 
 
files
azymut


Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-12-13, 18:48   

Mógłby ktoś uaktualnić link ?
 
 
lgolebio
Waypoint


Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 20
Wysłany: 2011-02-02, 14:36   

Widzę, że nikt nie odpowiada to sam napiszę co i jak należy zrobić bo sam przed chwilą uaktywniłem głos.

Samo uruchomienie automapy to pestka, wszystko jest juz opisane. Ja robiłem to tak jak wcześniej ktoś napisał. Wrzuciłem apteczkę sćgiągnięta z tego forum, w pliku pmcfg.ini zmieniłem ścieżkę na cecmd.exe, tak by po uruchomieniu nawigacji odpalał się Total commander.

Następnie otworzyłem notatnik wpisałem tą zawartość i zapisałem go jako volume.reg (czyli dokładnie tak jak to ktoś już wcześniej napisał).
Kod:

REGEDIT4



[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Volume]

"Volume"=dword:999999

"Screen"=dword:5

"Key"=dword:2

"Mute"=dword:7


Następnie wkleiłem utworzony plik volume.reg do katalogu o nazwie CECMD (w tym katalogu powinny znajdować się pliki, registry.tfx, Polski.lng, Lan.tfx, ftp.tfx, cecmd.tfx)

Odpaliłem nawigację, poprzez total commandera wszedłem w katalog CECMD i tam dwukrotnie nacisnąłem na plik volume.reg. I potwierdziłem zamiar wpisania wartości do rejestru. To tyle, po resecie dźwięk w nawigacji jest.

A dla tych, których te czynności w dalszym ciągu są nie zrozumiałe, przygotowałem gotowy folder do którego się wchodzi, klika dwa razy na volume.reg i po resecie urządzenia AM zacznie gadać. Wystarczy go ściągnąć, rozpakować i wrzucić na navigona. http://infobot.pl/r/1VjC
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10