Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Pliki POI
Autor Wiadomość
misza 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 2
Skąd: bedzin
Wysłany: 2008-02-10, 11:37   problem z ikonami POI w MapaMap

witam zaktualizowałem mape i po aktualizacji nie pokazuja mi sie ikonki z punktów poi tylko na mapie czarne kropki nawigacja jest firmy lark freebird 35.1 a mapa mapamap 4.0 ale sa te ikonki jak wejde w główne menu nawigacji w zkladce foto prosze o pomoc jak je przywrócic zeby sie pokazywały dzieki z gory i czekam na odpowiedz
Ostatnio zmieniony przez adas01 2008-02-11, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-10, 21:37   

jeśli problem nastąpił po aktualizacji MM4.0 to zwróć się o pomoc do producenta - czyli firmy Imagis. pewnie tylko oni wiedzą, co zepsuli

----
poprawiłem tytuł tematu adas01
Ostatnio zmieniony przez adas01 2008-02-11, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
misza 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 2
Skąd: bedzin
Wysłany: 2008-02-11, 13:17   

Witam
tak włąasnie zrobiłem zadzwoniłem do firmy Imagines chyba tak sie pisze od tej mamy czyli mapamap i powiedziano mi ze to oni cos maja spieprzone i pracuja nad poprawka to poco umieszczaja takie rzeczy skoro nie działaja poprawnie i jak mi tez powiedzieli nie jestem pierwszym z tym problemem pozostaje jedzic bez pontow jak narazie
pozdrawiam i dzieki
 
 
 
romcost
Waypoint


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-02-13, 17:49   

Miałem dokładnie to samo, więc wróciłem do poprzedniej wersji softu ...
 
 
Rybnik
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 25
Wysłany: 2008-03-08, 18:16   

Po aktualizacji miałem katalog poi w innym katalogu poi...- zagnieżdżony.
Przeniosłem pliki do pierwszego poi i wszystko gra.
 
 
dziunek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Wysłany: 2008-05-25, 07:33   

Możesz podać w jakim katalogu?? Bo ja w MM nie mogę tego znaleźć :)
 
 
geistchen 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-05-25, 12:11   

Po aktualizacji mapy 1260 na 1867 też wyświetlały mi się xzarne punkciki. Skopiowałem wówczas pliki z katalogu POI (były tam same pliki bmp). I teraz wyświetla się dobrze:)
_________________
Lark 35.3 + MM + AM 5.0.5
 
 
performer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-08-13, 15:16   MapaMap Easy v6.1.22

Podobno punktów POI, które są w mapie nie da się zaktualizować. Czy to prawda? Jeżeli jednak się da to proszę opisać co i jak.
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-13, 15:47   

Jest możliwość aktualizacji od wersji 6.2.2.

Poczytaj : http://www.my-navia.pl/vi...17cc9635#117942
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4533
Skąd: Wawa

Wysłany: 2009-12-22, 20:57   Pliki POI

Witam jak juz wgralam ten orginalnyplik POI to jak sie go pozbyc zeby wkleić z tej stronyhttp://poi4mm.freehost.pl/ic te ze strony


Pozdrawiam Olivka
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
Ostatnio zmieniony przez 2011-06-22, 16:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-22, 21:05   

Wystarczy podczas importu POI w MM 6.3 po wskazaniu pliku wyskoczy "okno czy dopisać do bazy"wybierz opcję NIE, wtedy całkowicie wykasowane zostaną wgrane punkty POI. Opis jest na www.poi4mm.pl.
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2010-01-05, 14:25   

Dla tych co mają problem z wgrywaniem POI załaczam link do POI użytkownika z mojej nawigacji.

www.poi4mm.freehost.pl/Files/MM63/POI_All.zip

Ściągamy, rozpakowujemy i kopiujemy do nawigacji do katalogu MapaMapAddins. Oczywiście profilaktycznie robimy kopię posiadanych plików poi.* bo zawsze do tej bazy można wrócić. Odpalamy MM i mamy POI dla wszystkich kategorii drogowych MM (Fotoradary, przejazdy, czarne punkty i niebezpieczeństwo drogowe)
 
 
marekamc 
GPS instruktor



Pomógł: 106 razy
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 832
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-01-05, 16:22   

W Twojej paczce są dwa pliki: usr oraz usr1.

Obydwa wrzucamy do navki ?

Czym się różnią ?
_________________
Pomogłem Ci Gość ? Kliknij proszę przycisk "pomógł " .

Pentagram GT 5220

 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2010-01-05, 18:27   

Tak kopiujesz do nawigacji oba pliki do MapaMapAddins. W tych dwóch plikach jest zaimportowana baza z pojedyńczych plików csv+jeden wpis mój (stacja paliw). Nie wiem czemu pliki są dwa. Tak było od początku czyli od wersji 6.2.
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 773
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2010-01-05, 18:59   

A co jak z katalogu MapaMapAddins usunę wszystko i zresetuje navigację?
Jakie poi będą wyświetlane ? A o jakich będzie ostrzegał ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11