Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 19:45
Jak wykonać hard reset Lark 35.1
Autor Wiadomość
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-25, 11:33   

Próbowałem z panelu sterowania jak i z menu oryginalnego i to samo... Proces kalibracji po prostu się nie kończy. Backup mam swój (zrobiłem zanim odblokowałem windowsa).
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-12-25, 12:06   

Tak z ciekawości czym odblokowałeś windowsa że tak się wszystko posypało?

wpisz w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\TOUCH\CalibriationData:
te wartości 506,500 887,864 892,139 129,145 128,861 lub ze swojego backupu jeśli wtedy była ok kalibracja. Przed zastąpieniem, skopiuj gdzieś to co masz tam wpisane obecnie.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-25, 12:16   

Właśnie przywróciłem backup i dalej to samo. nie da się skalibrować. Już próbowałem w ten sposób i nic to nie daje.
Odblokowałem za pomocą lark_unlock011.cab


A jest jakiś program żeby podłączyć larka do kompa i żeby na monitorze PC wyświetlało to co w larku i myszką można było klikac:D??
 
 
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-12-25, 12:44   

Jest ActiveSync 4.5 się nazywa.
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-12-25, 12:49   

Program nazywa się MyMobiler, uruchamiasz na larki i pc, coś w stylu zdalnego pulpitu. http://www.mymobiler.com/

Wrzuciłem ci w załączniku rejestr w miare czysty z larka 35.1, ale jak coś będziesz z niego przywracać to robisz na własne ryzyko. Najpierw przede wszystkim porównaj go, może znajdziesz gdzie masz błąd.

Rejestr_lark351.rar
Pobierz Plik ściągnięto 153 raz(y) 31,43 KB

_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-25, 13:52   

Mam problem z połączeniem tym programem.


A możliwe że jest to wina ekranu?? jeśli tak to pasują do niego ekrany z całej serii 35??
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-12-26, 00:07   

OdoilMC napisał/a:
Mam problem z połączeniem tym programem.
Najpierw uruchom na nawi i w niej kliknij na connect, powinien wtedy sie połączyć.

OdoilMC napisał/a:
A możliwe że jest to wina ekranu?? jeśli tak to pasują do niego ekrany z całej serii 35??
Możliwe że to ekran dotykowy poleciał, w tych larkach chyba były z nim problemy czasem. Jak jest z kompatybilnością z innych modeli nie wiem.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-27, 00:18   

Też mi sie wydaje że to wina ekranu. mam zamiar kupic drugi taki sam, przełożyć ekran i sprawdzić czy działa. Dzięki
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-12-27, 15:39   

Tylko czy to jest opłacalne.
Cena ekranu to 2/3 ceny nowej nawi + ryzyko przy przekładaniu + nie wiadomo czy to pomoże, a kupując nową nawi masz nową z gwarancją i często też mocniejszy procek (np. navia nv33).
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-31, 11:26   

Tu chodzi o pieniądze bo w tej chwili jestem bezrobotny:( a jak zaczne prace bedzie mi potrzebna nawigacja. A jaką poleczasz do 200zł i żeby łatwo można było wrzucić na nią mape pirata:)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18661
Wysłany: 2009-12-31, 12:06   

Widziałem w jednym z marketów 35.7 i 35.0 poniżej 200 zł.
Sigma ST10 (3,5cala) http://www.allegro.pl/ite...ocja_149zl.html
_________________

 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-12-31, 16:32   

Sam musisz poszukać jaka nawi najbardziej ci odpowiada.
Larki 35.x mają jednak słabe procesory, w tym przedziale cenowym można dostać mocniejszy sprzęt.
Ta sigma st10 jest właśnie dość ciekawa i tania, u tego samego sprzedawcy można dostać również navie nv33 która ma już nowy procek i wince6. Jednak wydaje mi się że spokojnie wystarczy taka sigma st10.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2010-01-04, 22:41   

A co powiecie na to:
http://www.allegro.pl/ite...ps_za_99zl.html
Nie bedzie problemów z wgraniemm AM 5 na to??
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 63
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 601
Skąd: krak
Wysłany: 2010-01-04, 23:23   

W zestawie kompletna nawigacja z ładowarką samochodową, kablem USB, bez uchwytu do szyby, bez zainstalowanych map. :-/

to juz bym wolał kupić Navie w Biedronce za ok 180 zł..przynajmniej ma uchwyt i soft :lol:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2010-01-04, 23:53   

pionaj napisał/a:
to juz bym wolał kupić Navie w Biedronce za ok 180 zł..przynajmniej ma uchwyt i soft :lol:

I dwa lata gwarancji. Co przy tej jakości sprzęcie nie jest bez znaczenia.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12