Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 19:45
Jak wykonać hard reset Lark 35.1
Autor Wiadomość
PiegusPL
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 15
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-25, 13:15   Hard reset larka 35.1

Posiada ktos wiedze jak zrobic na tym cudenku? ale nie chodzi mi o zgadywanke! strony typu http://www.gsmhosting.com...p/t-406276.html juz przerylem i nic nie dziala...
 
 
bob_dg
Waypoint


Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-01-25, 13:26   

Przejrzyj mój temat Problem z AM4 po zwisie tam jest wszystko dokladnie opisane
 
 
PiegusPL
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 15
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-25, 15:48   

problem w tym ze nie mam dostepu do larka (zablokowane usb - password uruchmieniowy na windzie) zeby cos wgrywac :( ratuje mnie teraz tylko twardy reset ale hardwarowy
 
 
Pemek
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-06-05, 22:58   klark 35.1

witam dostalem klarka 35.1 i mam problem wlancza sie tylko ekran windowsa ce i dalej nic nie moge zrobic prosze o pomoc z gory dzieki
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-06-06, 08:44   

poszukaj sobie sposobu na hard reset - opisywane na przykładzie akiry. niestety, gwarancja pa-pa, bo musisz otworzyć obudowę
 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
  Wysłany: 2009-12-22, 14:21   Jak wykonać hard reset Lark 35.1

Witam.
Mam Larka 35.1 w którym odblokowałem windowsa po czym nie mam już połączenia z PC. Jedynie moge wrzucać pliki na karte pamięci. Ekran nie da się skalibrować już... Chciałbym mieć znów Larka dziewice:) Czy da się wykonąć hard reset za pomocą zwarcia czegoś na pytce?? Jeśli tak to w jaki sposób albo jakim innym sposobem można tego dokonać w moim przypadku...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-12-22, 14:27   

Straciłeś połączenie zaraz po odblokowaniu? Możesz uruchamiać programy z SD? Jeśli tak, to skopiuj CeCommandera na kartę i spróbuj skasować folder M$D$ - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9439

Przed robieniem zwarć możesz też spróbować http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070
_________________

 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-22, 15:06   

Odpalam CECMD z karty ale nie moge znaleźć tego folderu... Straciłem połaczenie zaraz po odblokowaniu windowsa...


Chciałbym spróbować tego zwarcia właśnie...
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-12-22, 23:09   

Lark 35.1 nie jest na mesadzie, więc katalogu $MSD$ nie będzie. Jest to klon GoClevera 3510A.
Nie wiem czy hardreset przez zwieranie 9 nóżki flasha w tym modelu zadziała.
Z tego co piszesz widze że lark przełączył Ci się w tryb MassStorage (ten model to posiada). Jeśli masz możliwość wejścia do oryginalnego menu, w ustawieniach wybierasz tryb połączenia usb.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-22, 23:53   

Już troche rozjaśniłeś sytuacje...:D nie jestem zbyt kumaty w tej sprawie ale wydaje mi się że nie mam takiej możliwości chyba że jes jakis sposób specjalny żeby odpalić to oryginalne menu o którym jeszcze nie wiem a dzięki waszej uprzejmości mam nadzieje że się dowiem....:D chciałbym spróbować z tą "9 nóżką" tylko nie wiem jak ją znaleźć i dokładnie jak to zrobić
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-12-23, 00:21   

Nie zwieraj 9 nóżki w tym larku bo możesz go całkiem uwalić. Temat zwierania dotyczy larków 35.0 na mesadzie, a to zupełnie inna konstrukcja systemu.
Włącz tego CECMD, wejdź do katalogu windows i tam powinien być plik YFLoader.exe (pisze z pamieci) uruchom go powinno odpalić org menu tego larka. Wtedy wejdziesz w ustawienia i zmienisz tryb usb. Żeby wyłaczyć to menu możliwe że będzie potrzeba wcisnąć reset na obudowei.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-23, 13:15   

Dzięki kolego jesteś wielki:) Znalazłem ten plik o którym pisałeś i udało się przełączyć tryb USB na ActiveSync.... teraz tylko problem jak skalibrować mojego larka bo proces kalibracji nie kończy się.... tzn w kółko jesto to samo... nie da się skalibrować
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-12-23, 14:39   

Po piątym krzyżyku kliknij w ekran
_________________

 
 
OdoilMC 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-12-23, 15:40   

Nic nie daje. można sobie tak klikać w nieskończoność ewentualnie az padnie bateria... a musze go skalibrować bo jest coraz gorzej z nim...


Jeszcze jedno pytanie. jak wgrać backupa programem CEREGEDIT
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-12-24, 19:42   

Kalibracje włączasz przez panel sterowania w windowsie czy z oryginalnego menu?
Jeśli z windowsa, spróbuj z oryginalnego menu.

Przywracanie w CeRegEditor właczasz wciskając F3, wczytujesz rejestr z larka i kopie z pliku, program wyświetli ci różnice w rejestrach i zaznaczasz co chcesz przywrócić.
Ostrzegam że jest to ryzykowne, poczytaj jeszcze na forum zanim zaczniesz. Musisz mieć też kopie rejestru z dokładnie tego modelu.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10