Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-15, 17:14
Lark 43.1 przywrócenie do stanu fabrycznego?
Autor Wiadomość
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 342
Skąd: WLKP
Wysłany: 2009-09-10, 22:06   Czy jest sposób na czystego larka 43.1?

czy istnieje takowa opcja? chciałbym do wrócić do czyściutkiego larka, jaki był zaraz po kupnie...
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-10, 22:12   

Trzeba przywrócić wszystkie kopie zapasowe.
Ludzie dzielą sie na tych co robią kopie zapasowe i na tych którzy będą rozbić kopie :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 342
Skąd: WLKP
Wysłany: 2009-09-10, 22:14   

próbowałem rejestr przywrócić i nic z tego... niby przywracam oryginalny ale i tak po ponownym odczytaniu jest namieszane... na razie próbuje z opisem harry'ego... tylko jak najszybciej wyładować baterie? mam załączonego TCPMP i AM, która szuka cały czas sygnału...

[ Dodano: 2009-09-11, 01:26 ]
Już sobie poradziłem... co się dało, to zmieniłem ceregedit a co się nie dało, to zmieniłem ręcznie (troche tego było)... i mam czyściutkiego Larka :)
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
DaVIDkbc
azymut


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-20, 00:44   Lark 43.1 przywrócenie do stanu fabrycznego?

Witam
Jestem posiadaczem larka 43.1 Od nowości nie działał mi przycisk uśpienia na górze obudowy do tej pory nie przeszkadzało mi to ale teraz postanowiłem oddać go na gwarancji. I tutaj pojawia się problem bo do pamięci urządzenia wrzucałem różnego rodzaju pliki, programy (nawigacje odblokowałem uruchamiając FileManCE2 odnajdując na pulpicie Settin i tam zmieniłem z GPS2 na explorer). Czy jest jakiś sposób aby przywrócić urządzenie do stanu "fabrycznego" tzn. żeby w rejestrze i pamięci nawigacji zostały pliki tylko te które były oryginalnie (m.in. MapaMap, jakiś Audio Book itd.).

Czytałem na forum o rożnych sposobach ale nie zrobiłem żadnych kopi zapasowych a partycji Nand Flash niestety w tym modelu nie ma.

I jeszcze jedno pytanie bo od początku (tzn. od momentu odblokowania nawigacji) nie działa Windows Media Player tzn. po próbie uruchomienia go pojawia się na ułamek sekundy "Media Player" ale od razu znika i dalej nic się nie dzieje. Czy to normalne w modelu 43.1?

Pozdrawiam
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-20, 10:30   

DaVIDkbc napisał/a:
Czy jest jakiś sposób aby przywrócić urządzenie do stanu "fabrycznego"
Nie znalazłem jeszcze informacji czy to zadziała z Twoim Larkiem 43.1 Jeśli nie boisz się ryzyka - spróbuj tego: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070
DaVIDkbc napisał/a:
a partycji Nand Flash niestety w tym modelu nie ma.
Jest, tylko w tym modelu nazywa się ResidentFlash Zacznij oczywiście od zrobienia kopii zapasowych wszystkiego co masz na tej partycji.
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
DaVIDkbc
azymut


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-20, 18:55   

Cytat:
Jest, tylko w tym modelu nazywa się ResidentFlash Zacznij oczywiście od zrobienia kopii zapasowych wszystkiego co masz na tej partycji.
Pozdrawiam :-)


Na tej partycji była i jest MapaMap będzie ona chodziła jeśli później wrzucę ją po prostu te pliki które teraz skopiuje czy będzie potrzebna jakaś instalacja?

A i mógłby wypowiedzieć się jeszcze jakiś użytkownik Larka 43.1 odnośnie tego niedziałającego Media Playera?
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-20, 19:00   

DaVIDkbc napisał/a:
będzie ona chodziła jeśli później wrzucę ją po prostu
Oczywiście, ze będzie chodziła - pod warunkiem, że przy kopiowaniu nic Ci nie umknie. Nie będzie potrzebna ponowna instalacja.
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 342
Skąd: WLKP
Wysłany: 2010-02-25, 23:09   Czysty Lark FreeBird 43.1

No więc z racji gwarancji 9 nóżka odpadała, więc postanowiłem dojść sam co i jak. Nagrzebałem trochę w rejestrze i nawi zaczęła mulić się...

Postanowiłem ją całkowicie sformatować... W tym celu wchodzimy w Panel sterowania (oczywiście na nawigacji), następnie "Storage manager"



i tu w rozwijalnej liście mamy 3 tak jakby dyski do wyboru (jeśli karta jest to 4 - radzę najpierw wyciągnąć kartę).



Każdą opcję wybieramy, klikamy najpierw "Dismount" a następnie "Format"...

Po wszystkim restart nawigacji i cieszymy się czystym larkiem :)

UWAGA!
Jeśli korzystasz z tego poradnika, robisz to na własną odpowiedzialność. Nie odpowiadam za ewentualne szkody.
KONIEC UWAGI!
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
jafo
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 155
Wysłany: 2010-03-03, 21:02   

Tak sobie teraz przeglądam.....
Czysty Lark... co to dokładnie oznacza?
Przecież nie ma chyba oryginalnego Menu. O istnienie MapyMap nie pytam, bo to jest oczywiste...
Czyżby był tylko sam WinCE?
_________________
___________________________________________________________________

Modecom MX3 + SDHC 8GB + Lic.AM :)
 
 
dealer
azymut


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-20, 21:00   

Próbował może ktoś jeszcze oczyścić Larka, tak jak to zrobił Miły? Czy sposób ten jest bezpieczny?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2010-03-28, 12:08   

czy moze mi ktos napisac jak przywrocic larka 43.1 do stanu fabrycznego otoz otrzymalem takiego larka w prezencie z wgranym windows 7 i sprzet sie zawiesil na ekranie glownym menu czy jest mozliwosc postawienia go na nogi activesync go widzi i ceregedit tez

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-03-28, 13:44 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku [FAQ] Skrypty Windows7.0 dla Lark 43.1 - pasek zadań
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt 3
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-03-28, 15:46   

czy mozesz za pomoca zctivesync exsplorowac katalogi w larku?
jesli msz donich dostep to z " ResidentFlasha "usun katalogi "Programy" i "Windows" i wyłacz i włacz larka gł. włacznikiem nieodłączją navi do pc. Owe katlogi odpowiadaja za scrypty windows 7.
Ale Pamietaj robisz wszystko na własna odpowiedzialnosć ,ja tylko podałem ewentualnosc co mozna zrobić
_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2010-03-28, 15:58   

katalogi z ResidentFlasha usunolem w pierwszej kolejnosci ale nie bardzo wiem oco chodzi z explorowaniem katalogow Activesync widzi sprzet i ceregedit tez ale navi zostaje na glownym menu i dalej nic

[ Dodano: 2010-03-28, 17:00 ]
http://www.fotosik.pl/sho...4ffbf047a3b832d tak to wyglada
http://www.fotosik.pl/sho...c09acbd4e4f4079

[ Dodano: 2010-03-28, 17:01 ]
sprzet jest zawieszony wiec nic nie mam do stracenia
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-03-28, 19:30   

jak klikniesz na ikone activesync na pc PPmyszki ,otwirzy się okienko z opcja open active sync ,otworzy sie okno z as i klikając na explorer otworzy sie okno z katalogmi .
jesli ceregeditor widzi i ma połaczenie z navi to spróbuj przywrucjic kopie rjestru z dziewiczego larka wkonane ceregditorem ,powinno byc na forum ,eventualnie active sync tez ma taką mozliwosc .do active sync mogę ci podzucic bekap navi ,który zrobiłem przed modyfikacją
_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2010-03-28, 20:34   

ok poprosze o kopie activesync mam jeszcze jedno pytanie udalo mi sie wejsc do larka za pomoco mymobiler moge wybierac rozne funkcje ale ekran dotykowy dalej nie dziala i nie moge wykonac kalibracji a czy mozesz napisac mi krok po kroku jak wykonac buckap przez actiwesync bo probowalem przez ceregeditor zmienic rejestr na dziewiczy ale nie idzie jest jakis blad
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 10