My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 20:50
GoClever 5055+ i problem z AutoMapa
Autor Wiadomość
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-03-25, 16:16   system a automapa

Witam.Dzięki. Chcę wkleić auto mapę do gps,czy AM musi być pod dany system np.windows emb. CE 6.0 (GC-5055+)
Ostatnio zmieniony przez zbyszekr114 2011-03-25, 16:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-25, 16:20   

zbyszekr114 napisał/a:
czy AM musi być pod dany system np.windows emb. CE 6.0

Tak .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2011-03-25, 16:27   

zbyszekr114, Instalka zawiera pliki pod wszystkie systemy. A gotowce to zło samo w sobie i jest obiektem bardzo rzadko spotykanym, więc w zasadzie to AM nie jest "pod system", bo instalka sama wszystko wybiera.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-03-25, 20:12   

Kolego na co trzeba zwrócić uwagę wgrywając automape tak żeby nie narobić sobie kłopotu .Dzięki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18326
Wysłany: 2011-03-25, 20:47   

Na wykonanie wszystkich punktów poradnika - link w podpisie powyżej
_________________

 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-04-14, 20:37   instalacja AM -dodatki

Jak instalujemy setup wyskakują dodatki do zaznaczenia .Jakie trzeba zaznaczyć i czy nie trzeba zaznaczać np. Przy instalacji (6.8.0 )w golclever 5055+
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-14, 20:52   

Nie, możesz przecież sciezke zmienić.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-06-12, 11:47   automapa instalacyjna

Mam golclever5055plus wgrałem 6.7.0 jest idealnie ale z 6.8.1 lub inną są problemy przy starcie AM na navi ,na samym początku ok 1minuty jest ok ale następnie ok 2min staje i nie można nic przycisnąć po tym czasie chodzi bez problemu.Nie
wiem w czym problem .Dzięki
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-06-12, 12:05   

zbyszekr114, popróbuj tego :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...+p%B3ynno%B6%E6 :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...+p%B3ynno%B6%E6
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-06-12, 12:48   

W AM 6.8.1 w ustawieniach mam tak samo ,może chodzi o jakiś plik którego nie mam w drugiej am.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-06-12, 14:13   

zbyszekr114, jak prawidłowo zainstalowałeś to nie możliwe żeby czegoś brakowało.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-06-16, 21:00   

Witam .Już wiem dlaczego tak mozolnie mi startowała AM,w ustawieniach GPS-ogólne odznaczyłem synchronizuj czas GPS i synch.strefe czasową z GPS i teraz nawet w domu startuje bez problemu i szybko .Com ustawiłem na 7 prędkość odczytu z portu 14400.

[ Dodano: 2011-07-04, 12:35 ]
Jednak com.7 ,prędkość odczytu z portu lepsza będzie 57600 chodzi dobrze .
 
 
alfik16 
azymut
alfik16


Wiek: 40
Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-07-28, 15:22   ustawieni goclever GC 5055+

witam czy wie może ktoś jakie powinny byc ustawienia w gps chodzi mi o prędkość odczytu z portu. Mam do wyboru 4800 bps aż do 115200 bps. Ma znaczenie prędkość tych ustawień jeżeli chodzi o nawigację?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-07-28, 20:06   

alfik16, oczywiście ,że ma .Powinny być takie:
Kod:
5055+.............. COM7, 57600 {thx laskadan}
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Happybob
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2014
Posty: 10
Skąd: Polska
  Wysłany: 2014-01-20, 20:18   Instalacja Automapa Eu 6.14 na 5055+

Witam, od dłuższego czasu staram się zainstalować AM 6.14 EU na GC 5055+, wszystko jest ok, instaluje na karcie, odpalam navi wszystko się włącza, ale po chwili gdy wybieram trasę dostaję komunikat o błędzie pamięci, gdy wyłączam navi to ponownie już jej nie mogę włączyć. Pomożecie?

Oto komunikat:
"Program memory is very low. You must select one task to close, or increase the amount of program memory, if vaiable:
Automapa WCE (v6.14.0.2106) (\SDMMC\AUTOMAPA EU\MAPS\EUROPE\)

moge zaznaczyć jeszcze

"Convert some storage Memory to Program Memory. ( You can use the System control panel to adjust memory later )


Wiem, że chcodzi o zwiększenie pamięci ale jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony przez Happybob 2014-01-20, 20:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11