My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 20:50
GoClever 5055+ i problem z AutoMapa
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-04, 12:05   

musisz na chwile odblokować i poszukać w panelu sterowania Windowsa. No chyba ze znajdziesz ustawienia w nakładce ale jakoś nie wydaje mi się.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Maxbil 
azymut


Wiek: 54
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-04, 12:19   

dasior591 napisał/a:
musisz na chwile odblokować i poszukać w panelu sterowania Windowsa. No chyba ze znajdziesz ustawienia w nakładce ale jakoś nie wydaje mi się.


udało mi się w ten sposób bez odblokowywania wgrałem na kartę pamięci pusty folder Explorer.exe i dostałem się do Control Panel i co mam ustawić....? i czy to wystarczy czy muszę odblokować bo tu wysiadam
_________________
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Tadzio_26
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-04, 20:48   

Maxbil napisał/a:
wgrałem na kartę pamięci pusty folder Explorer.exe

Co to jest jak nie odblokowanie??
A w panelu musisz sam poszukać bo tam nigdy nie zaglądałem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Maxbil 
azymut


Wiek: 54
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-04, 20:51   

ok będę szukał myśle że nic mi się nie uda spi........ dzięki :-/ :-/
_________________
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Tadzio_26
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-04, 20:52   

Jakieś ustawienia czasu pewnie w ustawieniach podświetlenia tak na chłopski rozum.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
damianmu
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 39
Wysłany: 2010-03-15, 10:04   

dasior591 napisał/a:
Jakieś ustawienia czasu pewnie w ustawieniach podświetlenia tak na chłopski rozum.


W ustawieniach podświetlania powinno być ale ja u siebie zmieniałem jeszcze w profilach zasilania idle coś tam.
 
 
Mniwoj 
Waypoint


Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 31
Wysłany: 2010-06-04, 16:22   

U mnie pomogło usunięcie plików gpsparaX.bin z głównej pamięci. Nie wiem o co chodzi i na co to wpływa, ale z pewnością pomaga.
_________________
5055+ WIN6.0 iGO8 AM6.6
 
 
miszczo1414 
Waypoint


Wiek: 26
Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 29
Skąd: Polska
Wysłany: 2010-11-17, 20:32   GoClever 5055+ AutoMapa 6.6.1 problem .

Witam
Mam problem z AutoMapą ... Posiadam nawigacje jak w tytule ... pobrałem zainstalowałem a na koniec scrakowałem mapę patcherem z tego forum w najnowszej wersji ...
Problem polega na tym ze gdy włączę mapę to zamiast dróg mam albo białe albo czarne tło ... a gdy wejdę do menu a potem chce wyjść z menu krzyżykiem to wyskakuje komunikat "The parameter is incorrect."
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-11-18, 20:41 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8828
Wysłany: 2010-11-17, 20:35   

miszczo1414, użyj tego drugiego patchera, tylko patchuj oryginalne pliki, a nie już uzdrawiane, jeżeli nie masz ich kopii to format karty i ponowna instalacja.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
miszczo1414 
Waypoint


Wiek: 26
Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 29
Skąd: Polska
Wysłany: 2010-11-17, 21:55   

renron napisał/a:
, użyj tego drugiego patchera, tylko patchuj oryginalne pliki, a nie już uzdrawiane, jeżeli nie masz ich kopii to format karty i ponowna instalacja.

a mógłby ktoś podać nazwę tego innego patchera bo nie kojarzę .... ja używałem AutoMapa 2.0.0.0
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8828
Wysłany: 2010-11-17, 22:19   

gpam2.3.1, znajdziesz go w podpisie diyman-a
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
miszczo1414 
Waypoint


Wiek: 26
Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 29
Skąd: Polska
Wysłany: 2010-11-18, 20:33   

Niestety zmiana patchera nie rozwiązała problemu, jest tak samo jak wcześniej
Ma może ktoś jeszcze jakiś pomysł co mogłoby być nie tak ??
 
 
new24 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Wiek: 37
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 407
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-11-18, 22:46   

miszczo1414 napisał/a:
Ma może ktoś jeszcze jakiś pomysł co mogłoby być nie tak ??

Jesteś pewny, że masz pobrany dobry plik instalacyjny Automapy? Porównaj sumy kontrolne (link w podpisie). Jeśli nie będą się zgadzały pobierz z innego linku dobrą wersję. Jeśli się będą zgadzały postępuj dokładnie według poradnika.
_________________
Nawigacja: Blow GPS43YBT + MapaMap | AutoMapa | Navigo | OziExplorer
Automapa: sumy kontrolne SHA1 i MD5
 
 
lysyarnold
azymut


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-09, 16:06   

Dołączyć się pragnę do tematu.
GC-5055+ am 6.7 czysta patch 2.1.0.0 oraz gpam2.5 robione zgodnie z instrukcją i nadal biały albo ciemny ekran zamiast mapy. Wydaje mi się że jest to problem z wince6 i brakiem testowania na takim systemie am bo nawet czysta bez patcha ma problemy z wyłączeniem się.
Wszelkie sugestie mile widziane (rozsądne)
 
 
grom22222 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-03-09, 08:31   

Witam. Mam taki problem z moją navi goclewer 5055+. Wcześniejsze wersje automapy chodziły bez problemów. Od wersji 6 zaczeły się problemy z zawieszaniem navi po złapaniu fixa. Czasami pomaga tylko reset ,czasami zwiechy są krótkie. Dodam, że posiadam karty 4 gb kingstona jak i toshiba. Na obu jest ten sam problem.Czy ktoś miał ten problem i czy jest możliwość temu zaradzić. Z góry dziękuje za odpowiedź.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11