My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 20:50
GoClever 5055+ i problem z AutoMapa
Autor Wiadomość
zgi
azymut


Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-09-24, 08:40   Goclever 5055 + Automapa 5.5.2 czasami zwis

witam wszystkich.
Mam Goclevera 5055 do tego automapa 5.5.2 i czasami sie zawiesza podczas wyliczania trasy, ale glownie gdy zjade z trasy i musi przekalkulowac od nowa. Zauwazylem ze jak do celu zostanie niewielka odleglosc to jest ok, natomiats jak jest pare km to juz wisi i trzeba resetowac. Ma ktos jakis pomysl ??
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-24, 14:41   

W ustawieniach daj mu 75% pamięci. Przy 100 lub jak ma za mało właśnie takie są objawy.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
zgi
azymut


Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-09-24, 15:10   

zobacze, moze to TO :)

A opcja "czytaj port GPS w oddzielnym watki" ?


EDIT:

Niby jest ok ale natomiast czasami sie zdarza tak ze podczas uruchamiania programu wywala blad ze za malo pamieci. :shock:
 
 
Till 
młodszy inspektor GPS
coolforum.pl


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-12-12, 10:55   GoClever 5055+ i problem z AutoMapa

Witam,
Posiadam Automapę która chodzi mi na Larku 43,1 i chciałem ją też przenieść na kartę SD do GoClever 5055+ (wersja bezinstalacyjna)
Niestety, po zmianie nazw folderu i pliku .exe AM nie uruchamia się spod przycisku Nawigacja. Gdy folder z oryg. mapą z GoClever zmienie na inna nazwe a mobilnavigator dam na AM również nie działa, wówczas nie włącza sie żadna mapa.
Karte SD widzi tylko jest problem z tą mapą.

Teraz mam pytanie, co może być przyczyną ? Lark i GoClever to chyba to samo, więc powinno chodzić. GoClever Posiada Win CE 6

Ew. jaką dobrą mapę polecacie do tego urządzenia ?
Kartę mam 2gb i chodzi mi o Europę.
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-12, 22:56   

1) Obstawiam zwykłą literówkę. Zmień nazwę folderu z oryginalną mapą na dowolną. Natomiast folder z Automapą nazwij Mobilenavigator, a plik uruchamiający program - czyli wceAm.exe nazwij Mobilenavigator.exe nie Mobilnavigator.exe Zwróć szczególną uwagę na właściwą pisownię - najmniejszy błąd w pisowni skutkuje tym, że nie uruchamiania się program nawigacyjny :!:
Till napisał/a:
GoClever Posiada Win CE 6
2) Może jestem niedoinformowany, bo nie posiadam GC5055, ale z tego co wiem to ten model ma Win CE5.0
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2009-12-12, 22:57   

Upewnij się, czy podczas zmiany nazwy pliku nie zgubiło Ci się rozszerzenie - powinieneś miec na karcie folder Mobilenavigator (dawniej Automapa EU) z plikiem Mobilenavigator.exe (dawniej Automapa EU.exe)
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-12, 23:02   

imar42 napisał/a:
Może jestem niedoinformowany, bo nie posiadam GC5055, ale z tego co wiem to ten model ma Win CE5.0

Ma 5.0
Tez obstawiam literówkę.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Till 
młodszy inspektor GPS
coolforum.pl


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-12-12, 23:33   

Literówka nie wchodzi w gre, niestety 100% sprawdzałem i jest wszystko napisane jak powinno.

Natomiast z tyłu na nalepce jest dokładnie: Windows Embedded CE 6.0 Core
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-12, 23:43   

5055 z 6.0 to dziwne, 1przypadek na forum. Napisz co ma w pameci i w ogole jak najwiecej, napisz tez do GC czy dostaniesz osobny firmware do niego.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-12, 23:48   

Till napisał/a:
Natomiast z tyłu na nalepce jest dokładnie: Windows Embedded CE 6.0 Core
:!: :?: :!: :roll: :shock:
dasior591, i co Ty na to? wszak ekspertem od GoClever jesteś? Chociaż znając historię choćby modelu 5065FMBT - wiemy, że sprzedawcy nie zawsze wiedzieli co mają, natomiast jeszcze lepsze kwiatki wychodziły w przypadku Larka 50.1 i 50.2 napisane na obudowie to jedno, napisane na opakowaniu to drugie, a w środku stoi trzecie...
Till Sprawdź najpierw w menu Głównym > Ustawienia> System, a potem programem Tools Resinfo - w zakładce System
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Till 
młodszy inspektor GPS
coolforum.pl


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-12-13, 00:01   

To jest dokładnie 5055+ tak pisze, kupiony był w NeoNet
Procesor SIRM ATLAS IV 500mhz, 64mb flash
Wgrana ma mape ViaGPS Map 3.0 Polska

[ Dodano: 2009-12-13, 00:03 ]
Wiecie co, wchodząc w ustawienia, klikając w ikonę "i" doszukałem się opcji "ścieżka navi" i tutaj był strzał w dziesiątkę ! Wybrałem ścieżkę z karty SD i teraz po naciśnięciu nawigacja, wczytuje mi się AutoMapa :)

Dziękuje serdecznie za pomoc.
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-13, 00:08   

Till napisał/a:
wchodząc w ustawienia, klikając w ikonę "i" doszukałem się opcji "ścieżka navi" i tutaj był strzał w dziesiątkę
W poprzednich modelach ta opcja była zablokowana - więc może jednak coś nowego?

[ Dodano: 2009-12-13, 00:12 ]
Dobra, mykam spatulki bye, bye
see yea tomorrow :mrgreen:
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Till 
młodszy inspektor GPS
coolforum.pl


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-12-13, 00:25   

hmmmm to chyba jeszcze nie koniec ... bo navi nie chce mi się odpalić teraz. AM chodziła ok, punkty POI wgrane. Wyłączylem navi, wyciągnąłem karte, włączyłem ja i niestety nic, włożyłem karte i także nic. Czarny ekran, podłączam USB i tylko kontrolka mi się swieci czerwona :-/
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-13, 00:35   

Naładuj akumulator do pełna, potem jeśli nie zadziała - reset rysikiem. Jesli i to nie zadziała... pomyślimy po porannej kawie - Dobranoc :->
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-13, 09:51   

Uderz do GC po Firmware. Będziemy wtedy mieli pliki jakie masz na navi i będzie łatwiej.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,37 sekundy. Zapytań do SQL: 10