Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie SmartGPS SG310
Autor Wiadomość
byziek3
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-03-31, 19:55   

Nie mam takiego kolegi ,ale może znajde taki kabel :mrgreen:
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-01, 07:06   

byziek3 napisał/a:
może znajde taki kabel

Może zamiana kabla, może zmiana portu USB, może próba kilkukrotnego (delikatnego) wsuwania i wysuwania wtyczki w Akirze, jak nie kolega - może jakiś serwis w okolicy...
Zobacz w AS plik/ustawienia połączenia
_________________

 
 
Mercel
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-06-20, 15:31   Problem z paskiem start i PPM

Witam
Mam problem z paskiem start, bawiłem się akirą, larkiem i nigdy nie było takich problemów jak z windowsem w SG310.
Otóż nie działa skrót ctrl+esc, gdy mam otwarte jakieś okienko to zamyka to okno, natomiast gdy w pupicie nacisnę ctrl+esc zupełnie nic się nie dzieje. Próbowałem czyms ostrym wyciągnąć ten pasek- bez skutku, tak jakby go zupełnie tam nie było. Reset tez nie pomaga.
Następną sprawą jest to że prawy przycisk "myszy" nie działa, po naciśnięciu i przytrzymaniu rysika pojawia się takie kułeczko wokół którego idą kropki(jak w akirze) i za chilę powinno wyskoczyć menu(usuń, zmień nazwę,właściwość itp), jednak w tym smartgps nie wyskakuje ono.
Może ktoś wie jak tym dwóm problemom zaradzić?
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-20, 16:30   

Mercel napisał/a:
Próbowałem czyms ostrym wyciągnąć ten pasek- bez skutku, tak jakby go zupełnie tam nie było.

Prawidłowe myślenie - w smarcie nie ma paska.
 
 
Mercel
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-06-27, 13:14   

a co z tym prawym przyciskiem myszy?
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-27, 13:40   

Mercel napisał/a:
a co z tym prawym przyciskiem myszy?
To myślenie jest jeszcze prawidłowsze niż to poprzednie, prawidłowe: w Smarcie nie ma myszki ;-)
Jeśli koniecznie ktoś chce PPM a jego nawigacja nie reaguje na dłuższe przytrzymanie rysika na ekranie, to można się posłużyć programem move.exe z Apteczki.
Jednak jeśli wersja windowsa CE jest tak uboga że nie ma paska menu ani nie obsługuje przytrzymania rysika na ekranie dotykowym to możliwe że ta funkcja z move niekoniecznie będzie działała. :-(
 
 
Mercel
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-06-27, 13:48   

jak ustawić tapetke na pulpicie, zrobiłem tak jak w instrukcji wrzuciłem plik jpg 320x240 do folderu desktop i nie zmieniła się tapeta
 
 
Mercel
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-06-27, 14:34   

ok dzięki

[ Dodano: 2008-06-30, 11:49 ]
wrzuciłem ten program move do nawigacji, odpaliłem go, wybrałem ikonke symbolizującą PPM i nic nie pomogło ma ktoś jeszcze jakieś inne pomysły jak zmienić ten pulpit??
 
 
byziek3
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-06-27, 15:54   

Udało mi sie problem rozwiązać(teoretycznie:)Podłączyłem GPS-a do innego kompa i udało się odrazu.Zastanawiam się tylko dlaczego u mnie sie nie udało robiłem nawet formata i nic
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-27, 18:25   

byziek3 napisał/a:
Udało mi sie problem rozwiązać(teoretycznie:)
No i teraz powolutku, aż do skutku... :mrgreen:
Jak dojdziesz co i jak to nie omieszkaj nas powiadomić...
Najważniejsze masz już za sobą.
_________________

 
 
hasiok123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-07-01, 21:53   

Mercel,

a zmiana nazwy na tapeta.jpg ??
rozumie że wpis w rejestrze zrobiony....
 
 
sygi1 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-15, 22:43   

Mam Smarta sg610 i kurcze myk ze zmiana nazwy katalogu smartgps lub plikow menu.exe lub menu.ini nie odblokowuje go. W przyapdku zmiany smartgps na smartgps1 wywala mi krytyczny blad ze nie moze znalezc pliku menu, a jak zmienie menu na menu 1 w katalogu smartgps to mam bialy ekran po restarcie...
Wiem ze temat dotyczyl sg310 ale moze macie jakies pomysly ??
dzieki
 
 
misio78
azymut


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-03, 01:37   Menu w smart gps sg310

Mam odblokowanego smarta wgraną mapemap,automape,iGO8,kilka programików i menu w którym są cztery skróty do map i windowsa.Działają poza tym do iGO8.Mapamap jest wgrana w pamięci GPS podobnie jak programy,a automapa i iGO8 na karcie.Pytanie to co i czym zmienić żeby ten skrót działał.I jeszcze jedno pytanko,co zrobić żeby menu odpalało przy starcie gps
W załączniku MENU

menu.zip
Pobierz Plik ściągnięto 274 raz(y) 104,6 KB

 
 
bravamw 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-11-10, 21:27   

WITAM ja robiłem te menu na gps 320 zamień nazwe katalogu smartgps na smartgps1
twoje menu nazwij smartgps i skopiuj do katalogu flashstorage i reset navigacji powinno odpalić tak jak mi a oryginalny plik niech sobie tam jest jakby co to wykasujesz ten twoj a tamtemu zmienisz nazwe na smartgps i wszystko powroci do pierwotnego stanu.
 
 
CRONNOX
Waypoint



Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 26
Wysłany: 2008-11-14, 23:09   Re: Menu w smart gps sg310

misio78 napisał/a:
Mam odblokowanego smarta wgraną mapemap,automape,iGO8,kilka programików i menu w którym są cztery skróty do map i windowsa.Działają poza tym do iGO8.Mapamap jest wgrana w pamięci GPS podobnie jak programy,a automapa i iGO8 na karcie.Pytanie to co i czym zmienić żeby ten skrót działał.I jeszcze jedno pytanko,co zrobić żeby menu odpalało przy starcie gps
W załączniku MENU


Witam czy mógłbys podać jakieś namiary jak się robi takie "menu", fajnie to działa
_________________
..::CRONNOX::..
****SG 310****
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11