Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navman F10 - problemy
Autor Wiadomość
jan46
azymut


Dołączył: 31 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-31, 20:37   NAVMAN F10

witam , potrzebuje pomocy , chcialem sobie zaktualizowac mapy przez net i podcza instalacji (chyba aktualizacji )wyskoczyl blad i utracilem wszystko teraz , po wlaczeniu mam tylko menu .zadnych map i zadnych jezykow. wyczytalem teraz zeby wgrac mapy potrzebny jest tez program navdesk , ktorego tez nie wiem czy mam czy utracilem.
 
 
slawek196812 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-12-08, 07:22   Navman F10 - problemy

Panowie I Panie na początku się przywitam ponieważ jestem tu nowy.
Tak więc jak w temacie jak to ustrojstwo połączyć z kompem ponieważ activesync tego nie widzi a ściślej mówiąc brak jakiejkolwiek komunikacji.
jakie mapy na tym chodzą,trochę sie bawiłem tym no i teraz przy uruchamianiu krzyczy brak map
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-05-19, 08:19, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2009-12-08, 07:32   

Witamy Cie na forum.
Jako, że jesteś nowy i niedawno były mikołajki, w prezencie kilka linków:
O modelu F10: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=6604
O problemach z łączeniem przez ActiveSync: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1786
A na codzień zalecam korzystanie z kopalni wiedzy ukrytej pod przyciskiem SZUKAJ
Cytat:
trochę sie bawiłem tym no i teraz przy uruchamianiu krzyczy brak map
Zacznij od kontaktu z producentem lub instrukcji obsługi - może masz możliwośc aktualizacji softu.
Jeśli nie, zdradź coś więcej: jak się bawiłeś? Jaki program nawigacyjny masz zainstalowany? Konkretna treść komunikatu?
Programy nawigacyjne (nie mapy) są pisane pod system operacyjny, nie urządzenie, więc wybór masz duży.
_________________

 
 
slawek196812 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-08, 07:43   

Navman jest oryginalny najgorsze że nie mam możliwosci aktualizacji bo sie nie łaczy z kompem wszystko było okej do chwili kiedy go odblokowałem i po tym BRAK MAP ,nic nie wgrywałem prócz zdjęcia tej blokady.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2009-12-08, 07:59   

Jaką metodą odblokowałeś?
 
 
slawek196812 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-08, 08:16   

z tej stronki to mam
http://navmanunlocked.wikispaces.com/Unlock

[ Dodano: 2009-12-08, 09:45 ]
Sprawa synchronizacji rozwiazana po przez TotalComandera
Druga sprawa ze stronki navmana pobrałem nowy soft (Polski) ale no własnie niby poszło gładko a tu brak opcji wyboru jezyka(tylko angielski) i dzwieków ,jakies pomysły?
 
 
slawek196812 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-12-13, 18:27   Potrzebny serwis.

JAK w temacie potrzebuje serwisu w Szczecinie.
Nawigacja(navman f10) sie nie włacza(awaria po podpięciu ładowarki samochodowej),ale po podpieciu do kompa lub pod sieciówke załacza ,tylko ze jest brak ładowania i synchronizacji z kompem.
Czy ktoś może coś polecic?
Dopisze jeszcze co nie co na temat ładowarki a mianowicie:Posiadam uniwersalną ładowarkę na usb ,Asusik na niej smigał inne navigacje ,a tu taki problem powstał z Navmanem moje pytanie czy może navman ma odwrotnie bieguny (+,-) napicie takie jak powinno być czyli 5v 1A nie chce popełnic drugi raz tego samego błedu.
Ostatnio zmieniony przez slawek196812 2009-12-15, 15:22, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2009-12-14, 07:54   

Prawdopodobnie uwalone układy ładowania.
Jak nie znajdziesz serwisu u siebie to klikaj mi w PW.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
perhydrol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-19, 21:45   System do Navman F10

Witam wszystkich,

mam problem z nawigacją Navman F10, poprzedni właściciel jak się dowiedziałem usunął jakieś pliki(prawdopodobnie systemowe) i teraz po włączeniu nawigacji, uruchamia się jednak po krótkiej chwili po prostu się wyłącza :/

Pomyślałem więc że wypadało by skompletować system, czyli wrzucić nowy czysty kopletny.

Tylko nie wiem skąd go wziąć, oraz w jaki dokładnie sposób zainstalować.
próbowałem na googlu, ale żadnych satysfakcjonujących odpowiedzi, może dlatego że nie wiem za bardzo jak sformułować pytanko.

Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi, linki(ciekawe które się przydadzą na pszyszlość)


-dziękuję, pozdrawiam.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-19, 22:29   

Ja bym spróbował TO ale wcześniej przeczytaj co tam pisze.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
perhydrol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-21, 10:13   

nie wiem co dalej, ponieważ zainstalowałem tak jak polecił "dasior591",
ale po włączeniu nawigacji widzę tylko tapete Navman F10 -Samsrt ST, z wizerunkiem uroczej Pani...

po czym nic więcej się nie dzieje
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-01-21, 11:43   

Nie znam zupełnie tego urządzenia i pewnie moja pomoc nie na wiele zda się, ale przydać się może polski manual http://www.navman.com/doc...0-manual-pl.pdf
Zastanawia mnie fakt, że na stronie dostępny jest tylko SP2, a brak jest wcześniejszego SP1.
perhydrol czy pobierałeś właśnie to co widać poniżej?
Cytat:
F10 Software Update (SP2) | F10 only (NOT F20, F30, F40 or F50).

Należy pamiętać, że jest potrzebny kabel USB (nie dołączony w zestawie z produktem) do podłączenia urządzenia do komputera w celu zastosowania tej aktualizacji.

Download Software Update (90MB)*
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
perhydrol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-21, 13:17   

tak, pobrałem i zainstalowałem dokładnie to co co podał "dasior591"

jako że miałem zupełnie pustą zawartość nawigacji, żadnych folderów żadnych plików poza jednym plikiem o nazwie "devise"

po zainstalowaniu "F10 Software Update (SP2)", w pamięci nawigacji pojawiły się foldery, Program Files, Navman, My documents, i pliczki setup....

tak jak już mówiłem, nawigacja po włączeniu wyświetla jedynie ten ekran(powitlany) i nic więcej się nie dzieje.

Natomiast co do manuala, niestety nie znalazłem tam nic co mogło by mi pomóc :/
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-21, 13:30   

To dziwne. Jakie masz połączenie z nawigacją?? AS??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
perhydrol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-21, 15:16   

Przyznam że nie bardzo wiem, co masz dokładnie na mysli pytając o rodzaj połącznenia.

AS, pytasz o Active Sync ?

no i jakie ma znaczenie rodzaj połączenia? Czy po uruchomieniu instalatora "F10 Software Update (SP2)" i zakończeniu instalacji wymagane są jeszcze jakieś dodatkowe działania?

Pytam ponieważ na nawigacje TomTom, wystarczyło przekopiować pliki navcore, i system hulał.

Będę wdzięczny za jakąś pomoc ponieważ nie potrafię ruszyć z miejsca :/

-dzięki :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10