Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harry
2009-12-07, 14:37
Scedowanie Licencji z jedej Navi na drugą Navię
Autor Wiadomość
erjot 
Navi Expert
MX2 + AM + MM


Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 423
Skąd: Wrocław - DW
Wysłany: 2010-11-05, 13:30   

jestem_ktoś napisał/a:
MM jest dedykowana pod konkretne urządzenia.

Czyli jednak muszę chyba najpierw podać do Imagisu Device ID i dostanę od nich nowy plik do ściągnięcia.
_________________
Aut viam inveniam aut faciam. Hannibal
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 559
Wysłany: 2010-11-05, 18:07   

Ja chciałem przenieść licencję z Manty na Goclevera. Dostałem odpowiedż, że tak się nie da. Zaproponowali MM przypisaną do karty z 50% . pozdr
 
 
erjot 
Navi Expert
MX2 + AM + MM


Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 423
Skąd: Wrocław - DW
Wysłany: 2010-11-09, 18:43   

Już mam wprowadzony na swoim koncie nowy nr urządzenia, wygenerowany nowy klucz ale dalej po próbie odpalenia mapy wyskakuje okienko "Invalid OEM Name". O co to może chodzić? Ten numer jest zakodowany w pliku programu? Powinienem mieć do dyspozycji odpowiedni plik programu z zakodowanym nowym nr urządzenia?
_________________
Aut viam inveniam aut faciam. Hannibal
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-11-09, 18:49   

erjot, musisz mieć instalkę przeznaczoną na twoje urządzenie. Instalka np. z Navii nie pójdzie na Mancie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
erjot 
Navi Expert
MX2 + AM + MM


Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 423
Skąd: Wrocław - DW
Wysłany: 2010-11-09, 19:11   

Dzakus, ale na moje urządzenie w sensie tylko marki czy na konkretne urządzenie z danym numerem? Zmieniłem Larka na Larka (35.6 -> 50.3) więc instalka jest dalej na tą markę ale nie odpala na tym nowym.
_________________
Aut viam inveniam aut faciam. Hannibal
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-11-09, 19:44   

erjot, to tylko kontakt z MapąMap. Coś skopane w programie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
erjot 
Navi Expert
MX2 + AM + MM


Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 423
Skąd: Wrocław - DW
Wysłany: 2010-11-09, 19:57   

Napisałem do nich. Tak na moje laickie oko to program się buntuje bo jest niezgodność Device ID między softem a navi i powinna być nowa instalka dla tego nowego urządzenia.
_________________
Aut viam inveniam aut faciam. Hannibal
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-11-10, 15:20   

erjot, instalka jest przypisana do producenta (dokładniej OEMInfo), a nie do DeviceID.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
erjot 
Navi Expert
MX2 + AM + MM


Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 423
Skąd: Wrocław - DW
Wysłany: 2010-11-10, 19:38   

Okazało się, że problem polega na tym, że jest to Lark 50.3. Jest to nowa navi i na razie soft Imagisu jej nie obsługuje. Myślą co z tym fantem począć. :-/
_________________
Aut viam inveniam aut faciam. Hannibal
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-10, 20:02   

Imagis zamiast robić dziwne wersje map może zrobić jedną wersję SDTOP dla wszystkich i było by po problemie. Tworzenie wersji niby dedykowanych dla nawigacji jest lekko powiedzieć chore i bez sensu. No ale cóż polityka chyba jest następująca: albo się do nas dostosujesz albo spadaj.... Kto tu jest dla kogo? Nie narzekam bo mi się mapa podoba ale polityka wydawnicza wymaga gruntownei poprawy.
 
 
kuba4 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 114
Skąd: W-w
Wysłany: 2016-05-13, 10:25   

Cześć
Dawno tu nie byłem i nie jestem zbyt na bieżąco, mam takie pytanie odnośnie kontaktu z nowym właścicielem MM. Jak wygląda kontakt z Emmapą.
Próbowałem kilka razy, a sprawie przeniesienia licencji i po prostu oni to olewają, zero odpowiedzi. Zaznaczę, że mam u nich wykupione 3 licencje do urządzeń z windowsem i jedna licencje z dożywotnią aktualizacją na androida.
Kontaktuje się przez ich stronę kontaktową i podane przez nich formy kontaktu.
Czy Wy macie też takie problemy.
Kuba
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2364
Skąd: Google
Wysłany: 2016-05-13, 20:08   

kuba4 napisał/a:
Próbowałem kilka razy, a sprawie przeniesienia licencji i po prostu oni to olewają, zero odpowiedzi. Zaznaczę, że mam u nich wykupione 3 licencje do urządzeń z windowsem i jedna licencje z dożywotnią aktualizacją na androida.
Kontaktuje się przez ich stronę kontaktową i podane przez nich formy kontaktu.
Czy Wy macie też takie problemy.
Ja akurat dostałem odpowiedź gdy chciałem przenieść licencję z Larka na kartę.
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4540
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-05-13, 20:31   

kuba4 napisał/a:
Jak wygląda kontakt z Emmapą.
Tak samo, jak było z Imagis .
kuba4 napisał/a:
Czy Wy macie też takie problemy.
Nie mam żadnego problemu, odpowiedzi dostaję bardzo szybko.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kuba4 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 114
Skąd: W-w
Wysłany: 2016-05-13, 23:16   

Właśnie chciałem przenieść licencję ze smarta na kartę i już pisałem do nich 4 razy. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Dlatego pytam na forum jak to u was wygląda.

[ Dodano: 2016-06-01, 10:30 ]
Po długich staraniach przenieśli mi wreszcie licencje ze Smarta na kartę SD. :-D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10