Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harry
2009-12-07, 14:37
Scedowanie Licencji z jedej Navi na drugą Navię
Autor Wiadomość
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2009-12-07, 18:55   

hipeck ja na razie czekam na odpowiedź na drugiego e-maila wysłanego do IMAGISU z konkretnymi danymi jakie im wysłałem , bo w 1-ym e-mailu zadałem pytanie retoryczne bez konkretów.
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-07, 19:08   

Ja przenosiłem z Akiry na Akirę i dało się bez problemu to zrobić telefonicznie. Procedura z serwisem została mi przedstawiona w momencie gdy chciałem przejść z Akiry na Larka.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-07, 19:30   

Z przenoszeniem skopali sprawę, ja bym już u nich kupił kilka aktualizacji ale nie można przenieś z navii na GC licencji wiec są jednego klienta w plecy (bo 199 za nową to drogo).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-07, 19:36   

krisp napisał/a:
Ja przenosiłem z Akiry na Akirę i dało się bez problemu to zrobić telefonicznie.

krisp hm a Kerik podaje, że chce z Manty na Mantę a oni, że dopiero po potwierdzeniu niesprawności :-?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-07, 19:43   

I powiem Ci że jest to niezrozumiałe bo skoro mam dwie nawigację i mam wykupioną licencję na mapę to przecież mogę w ramach tego samego typu urządzenia przenieść bez problemu przecież oba urządzenia chodzą na tym samym sofcie. Rok temu tę operację załatwiłem jednym telefonem ale teraz widzę są schody.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-07, 19:56   

krisp a może niech Kerik z nimi taktownie acz stanowczo pogada? Bo mi się też wydaje, że lecą w głąba.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-07, 20:02   

No raczej...

Swoją drogą to najłatwiej dać do zrozumienia że najlepiej jest kupić kolejną mapę.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2009-12-08, 15:05   

Koledzy miałem cichą nadzieję że w IMAGISIE pódą do mojej sprawy po ludzku ,ale okazuje się że byłem w dużym błędzie !!!! .Wysłałem im dwa numery urządzeń (niesprawnego i nowego) i nic to nie pomogło żądają dokumentu wymiany sprzętu na nowy !!! , a skąd JA IM TAKI DOKUMENT WEZMĘ . Manta 060 była prze ze mnie 2 razy odblokowana metodą 9 pin , więc wiadomo że gwarancja nie wchodzi w rachubę i jest niesprawna ( nie widzi karty SD ). Kupiłem nową Manta 440 . Chciałem przenieść licencję bo tam miałem prenumeratę za 59 zł , a teraz za upgrade do Manta 440 ( mam MMeasy 6.2.2 z mapami pl 1260_200906SE ) mapy 6.3.2 - 3034 do tej nowej Manta żądają 49 zł , tak więc chyba nici z promocji abonamentu. Po rozmowie z przedstawicielem Imagisu - wysłałem starą Mantę do serwisu celem potwierdzenia niesprawności i przedstawienia dokumentu IMAGISOWI>. Chyba nie zdążę się wyrobić w do końca grudnia ( promocję na abonament diabli wezmą!. screny korespondencji scren nr 003 propozycji IMAGISU (scren nr 004 dotyczy starego urządzenia Manta 060 ,a nr 005 nowej Manty 440 poniżej
Kerik

ScreenShot005.jpg
Plik ściągnięto 4552 raz(y) 11,11 KB

ScreenShot004.jpg
Plik ściągnięto 4552 raz(y) 22,22 KB

ScreenShot003.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 59,31 KB

_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2009-12-08, 15:13   

A próbowałeś zmienić serial w http://www.mapamap.pl/pl/sklep/katalog/mapy ?
_________________

 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-08, 15:24   

Zmieniając tu możesz tylko obejrzeć czy masz nową wersję mapy do aktualizacji.

Ja jak zmieniałem licencję z jednej Akiry na drugą to zmieniałem Nr urządzenia w panelu po zalogowaniu bo mi Imagis to umożliwił.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2009-12-08, 16:09   

krisp i właśnie tak jest jak piszesz bo dla mnie jest taki wpis < aktualnie nie mamy dla ciebie żadnej oferty., musi być zgoda IMAGISU na zamianę. >

jacekp1313 na tą stronę jak wejdę to są dla mnie takie oferty jak napisałem wyżej!? Natomiast jak zmienię numer to automatycznie zmienia się oferta j/w.
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
kojer
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2009-12-08, 21:27   

W sumie nie dziwie się im, że nie chcą zmieniać ot tak, kupujesz w końcu prenumeratę dla konkretnego egzemplarza urządzenia.

A ja nie mogę kupić prenumeraty aktualnie, pewnie dlatego, że wybrałem przy zmianie zasad (jak można było) prenumeratę do daty a nie na ilość. Kończy się niestety 15 lutego więc się na kolejną mapę raczej nie załapię. Ale i tak jestem jedną aktualizację do przodu. Własnie się pojawiła wersja na Akirę.
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2010-01-08, 20:51   

W dniu dziesiejszym po wymianie maili i jednym telefonie mam przeniesioną licencję z Akiry na Larka. Dostałem najnowszą mapkę 6.3.2 do aktualizacji teraz pozostanie mi przenieść kasę zapłaconą na poczet przyszłych aktualizacji ale już na Larka. Mi się to udało....choć może w tym być mały haczyk :-) Imagis chyba wie, że strona poi4mm.pl to moja strona. Promocja czyżby..... :-)

Jak wszystko zakończę to muszę spróbować załatwić by mi wypisali nowy certyfikat na nowy numer mapy.
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-08, 21:39   

Może komuś przyda się informacja z imagisu na temat przerejestrowania konta przy sprzedaży nawigacji. Na to pytanie odpowiedzieli mi tak:

Druga osoba musi zarejestrować adres email.
Po zarejestrowaniu należy napisać do nas, podać stary, nowy mail.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Zayoos 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 60
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-08, 22:31   

Tomasz_Chmiel napisał/a:
Druga osoba musi zarejestrować adres email.
Po zarejestrowaniu należy napisać do nas, podać stary, nowy mail.
Osobiście przy sprzedaży Navii w ustawieniach konta zmieniłem swój adres email na nowy email kupującego, z którym następnie on mógł się logować bez problemu (bez rejestracji) na konto z zarejestrowaną nawigacją. Ja potem mogłem zarejestrować swojego nowego Larka na pierwotny swój email. Żadnych przeszkód nie zaobserwowałem.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,47 sekundy. Zapytań do SQL: 14