Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-05-09, 19:35
Jaką nawigacje wybrać?
Autor Wiadomość
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 723
Wysłany: 2007-08-25, 00:01   Tania nawigacja.

W sieci Idiotów jest wyprzedaż niektórych " zakurzonych" nawigacji GPS. Najtańszą jaka widziałem w poznaniu to sprzęcik za 299 zł z 512 pamięci flach + komplet "jakichś" map. Za ok 600 zł sa TomTomy ONE I .
Co ciekawe pozbywają się masowo "markowych" Garminów, tych tańszych i brzydkich jak ...
Gdy ktos ma na zbyciu trochę grosza i duszę hardcorowca to warto skorzystać. W przypadku umiejętnego odblokowania można mieć pełnowartościowy sprzęt klasy Navia lub Akira !


Podsłuchana rozmowa : ... do nawigacji Garmina nie polecam. Tutaj jest xxxxx z bardzo dobrą mapą - MapaMap...
_________________

 
 
bonanza 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 235
Wysłany: 2007-08-25, 10:54   Re: Tania nawigacja.

navigator napisał/a:

Podsłuchana rozmowa : ... do nawigacji Garmina nie polecam. Tutaj jest xxxxx z bardzo dobrą mapą - MapaMap...


W sieci Idiotów :?: :?:

Tylko nie wpakuj się, kolego, w dziwoląga, którego już trzech niedoszłych nabywców zwróciło i jest sprzedawany jako ekspozycyjny!
 
 
mateusz477 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 07 Kwi 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-04-09, 20:23   

czesc jestem nowy.. i mam pytanie co polecacie
akira mm 517 odblokowana..
manta GPS 020 odblokkowana..
goclever 3520..
chodzi mi od w miare dobry sprzęt .. i zeby pare map , viedeo.. oraz mp3 smigało.. a i zeby sie nie wieszał.. :lol:
 
 
 
spajrek 
Waypoint



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 164
Skąd: Żmigród
Wysłany: 2008-04-09, 20:53   

Zastanów się nad tym http://www.euro.com.pl/na...m-3512-a3.bhtml Dobra cena a odblokowanie to pikuś :-P
_________________
GOCLEVER 5040

http://chomikuj.pl/spajrek
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-09, 20:57   

mateusz477 napisał/a:
czesc jestem nowy
Cześć - radzę najpierw poczytać forum; masz tu tyle wiedzy ile zapewne potrzebujesz...
_________________

 
 
mateusz477 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 07 Kwi 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-04-10, 20:01   

a co powiecie na akura mm517 lub Medion md 96800 .. chodzi mi o spzre do 350 zł ..

[ Dodano: 2008-04-10, 20:02 ]
sorka pomyłka "AKIRA"... zdadza sie .. ale tu nie o tym czekam na opinie..
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-10, 20:37   

mateusz477 napisał/a:
czekam na opinie..
Skoro nie chcesz poczytać, podrzucę Ci parę opinii:
- 517 SUPER, mediona nie chcę za darmo
- nie kupuj takich wynalazków, weź 3518
- odłoż więcej kasy i kup sprzęt markowy
- to wszystko ta sama chińszczyzna itd. itp.
_________________

 
 
Mikeyy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 26
Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-04-19, 20:33   Co wybrać

Witam! Jako że jestem nowy, Witam wszystkich.

Przejdźmy do rzeczy. Przeglądając oferte MM znalałem nawigacje za 299 zł. Okazała sie nią AKIRA MM 3512 A3. Pojechałem, obejrzałem, nie kupiłem. Nie kupiłem dlatego że promocja obowiązuje od przyszłego tygodnia :-P Ale kiedy sprawdzałem ją w MM wszystko było ok ale mapa nie miała mniejszych ulic, które np w tom-tomie już były. Czy można w nią wrzucić jakiś dobry program? Jeśli tak to jaki. A może polecice mi coś innego? do 350 zł. Znalazłem jescze coś takiego
link

Warto się w to pchać? Czy lepiej wziaść akire?

EDIT

kolejne

link


link
_________________
Nowy nie krzyczeć :p
 
 
 
Tracer 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 49
Wysłany: 2008-04-19, 21:16   

Można wgrać na karcie SD AutoMapę i to zdecydowanie zwieksza jej możliwości.
Po kontakcie z SonyEricsonem unikam wszelkich sprzętów z jostikami.
Dużo czytaj . Przejdz do działu AutoMapa ;-)
_________________
BLOW 50YBT +AM EU+kamera
Akira 3518-A3+4G AM5.5
E66+Garmin Mobil
 
 
german
Waypoint


Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-05-20, 14:17   aktualne promocje Akira, Lark inne

Witam wszystkich
szukam nawi w marketach i byłem w saturnie ,carfurze -ARKADIA nie mają
powiedzcie mi gdzie znajdę ( gdzie bedą dostępne jakieś tanie nawi )
i proszę mi powiedzieć czy wszystkie trzeba odblokować ,żeby wgrać np. Automapę 5.0
są jakieś trudności z którymś z urządzeniem z wgraniem autompay 5.0 z aktualizacją 5.05
?

pozdr
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-20, 14:35   

german napisał/a:
i proszę mi powiedzieć czy wszystkie trzeba odblokować ,żeby wgrać np. Automapę 5.0
są jakieś trudności z którymś z urządzeniem z wgraniem automapy 5.0 z aktualizacją 5.05
?

Już pędzę czytać forum - ale tu ogrom wiadomości o które Ci chodzi. Nie chce mi się wszystkiego przepisywać. Może rzuć okiem na tematy z Akirą i Automapą i powiedz co najbardziej Cię interesuje.
Problemów to nie ma - jeden gostek dziś napisał, że kupił w piątek po południu i od razu odblokował; cieszył się niepomiernie...
Napisz jeszcze co chcesz na śniadanko i o której podać do łóżka... :mrgreen:
_________________

 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-05-20, 14:42   

--- mozna skasować ---
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2008-05-20, 17:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
german
Waypoint


Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-05-20, 14:57   

harry napisał/a:
german napisał/a:
i proszę mi powiedzieć czy wszystkie trzeba odblokować ,żeby wgrać np. Automapę 5.0
są jakieś trudności z którymś z urządzeniem z wgraniem automapy 5.0 z aktualizacją 5.05
?

Już pędzę czytać forum - ale tu ogrom wiadomości o które Ci chodzi. Nie chce mi się wszystkiego przepisywać. Może rzuć okiem na tematy z Akirą i Automapą i powiedz co najbardziej Cię interesuje.
Problemów to nie ma - jeden gostek dziś napisał, że kupił w piątek po południu i od razu odblokował; cieszył się niepomiernie...
Napisz jeszcze co chcesz na śniadanko i o której podać do łóżka... :mrgreen:

już się precyzuję pewnie kupię Larka 35.3 w carfourze jak będzie - chce dokupić AM
i nie wiem czy bedą problemy z wgraniem mapy AM - chciałbym to tylko używać jako nawi - żadne dodatki mnie na razie nie kręcą - potrzebuję tego jako narzędzie pracy - jestem kierowcą :-P
proszę o poradzenie co zrobić -czy szukać na allegro larka 35.1 i jak potem wgrać automapę - wystarczy na sd i potem do nawi i już ją mam - czytałem ten długi wątek o larku 35.3 i FAX 35.1 , 35.3-ale dla mnie to czarna magia - prosiłbym łopatologicznie

pozdr
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-20, 15:23   

german napisał/a:
już się precyzuję pewnie kupię Larka 35.3
Nie znam Larka praktycznie, nawet nie miałem go w łapkach.
Gdybym miał wybierać - wziąłbym Akirę.
german napisał/a:
czy bedą problemy z wgraniem mapy AM
Nawet jak ktoś odpowie, że nie - to nic Ci to nie da. Wczytaj się jescze raz w ten wątek i pytaj o to co jest wątpliwe lub nie jasne.
Napewno jakiś szczęśliwy (lub nie) właściciel Larka 35.3 odpowie Ci na te ogólne pytania... :mrgreen:
_________________

 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-05-20, 17:15   

german napisał/a:
czy bedą problemy z wgraniem mapy AM

Nie. Wgranie to skopiowanie (zainstalowanie) jej na karcie SD. Żeby AutoMapę ruszyć, w 35.3 trzeba zmienić jakiś wpis w plikach (dlatego jest trudniej to zrobić, bo trzeba ingerować w soft, żeby to zrobić musisz dostać się do explorera Windowsa-CE, żeby to zrobić musisz pogrzebać.... etc, etc.), w 35.0 wystarczy wskazać który program ma pracować jako program do nawigacji. To wszystko.
jeśli jesteś zainteresowany tylko nawigacją, to 35.0 jest lepszy bo możesz mieć na karcie SD kilka programów do nawigacji a ich odpalenie to tylko wskazanie który ma pracować (wjeżdżasz do miasta, wskazujesz inny soft i uruchamiasz; kilka sekund roboty (nawet w czasie jazdy ;-) ). W 35.3 przed uruchomieniem musisz zmienić wpisy w pliku który uruchamia program do nawigacji - więc edycja pliku jest wymagana.
W sumie prostszy w uruchamianiu innych softów jest 35.0. Ale jak będziesz korzystał li tylko z AutoMapy, to wszystko jedno - ustawiasz raz i za każdym kliknięciem w "Nawigacja" uruchomi Ci się AutoMapa.
niestety - jak kiedyś zachce Ci się używać też pełnego Windowsa-CE, to w 35.0 go nie masz. 35.3 byłby lepszym wyborem do tego (da się w 100% odblokować; 35.0 - nie).

Mam nadzieję, że trochę to rozjaśniłem.

PS1: nie faworyzuję 35.0 bo go mam. Opisałem co jak przebiega. Wybrać musisz sam.
PS2: Posiadanie kilku softów nawigacyjnych nie jest takie dziwne - jedne lepiej się spisują w mieście, inne w trasie.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 11