Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-12-29, 16:45
Problemy z instalacją AutoMapy
Autor Wiadomość
mulczas
azymut


Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-10-28, 08:28   

Dzięki za info :) mam pytanie chcę sobie zrobić kopię zapasową za nim to wykonac. Pobrałęm active sync 4.5pl połączył mnie zaznaczyłem wszystkie pliki zaczął kopiować i po chwili active sync pisze rozłączony i nie kopiuje... kabel zmieniłem i dalej to samo...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2009-10-28, 08:35   

Sprawdź, czy opcjach AS masz odznaczone "konwertuj podczas kopiowania..."
_________________

 
 
mulczas
azymut


Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-10-28, 08:48   

jacekp1313 napisał/a:
Sprawdź, czy opcjach AS masz odznaczone "konwertuj podczas kopiowania..."


Odznaczone i nadal ten sam problem...A może zrobić inaczej wrzucić na kartę pamięci automapę samą wersję bezinstalacyjną jakaś i po prostu z menu larka zmienić nawigację przez wskazanie pliku odpali mi tak ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2009-10-28, 09:06   

Tak też można zrobić, ale z bezinstalacyjnymi są często kłopoty.
Włóż kartę SD do czytnika USB w kompie i zainstaluj AM na kartę - przez czytnik potrwa 20minut, do pamięci nawigacji - kilka godzin.
_________________

 
 
mulczas
azymut


Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-10-28, 09:20   

Oki i potem w nawigacji mam wskazać dokładnie który plik? wcAm.exe?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-10-28, 09:24 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-10-28, 09:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2009-10-28, 09:23   

Tak, wceAM.exe
_________________

 
 
KoD997

Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-10-28, 17:59   Automapa - problem z instalacją

Witam! Mam taki problem, że ściągnąłem ze strony Automapy wersję 5.5.3, jednak nie mogę jej zainstalować na kartę pamięci. Wyskakuje mi komunikat
"Brak możliwości instalacji programu na następującym urządzeniu:
PC\TABLET PC
POCKET PC\WINDOWS MOBILE
Powód:Brak plików konfiguracyjnych"

Już raz mi się to zdarzyło, ale nie pamiętam już co zrobiłem, że jednak się zainstalowała...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-28, 18:03   

Na jakie urządzenie (z jakim OS) chcesz zainstalować AM ?, jaką opcję dot. OS zaznaczasz podczas instalacji ?, spróbuj to zrobić w/g tej instrukcji.
Jest jeszcze możliwość że instalka AM uszkodziła się podczas ściągania.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2009-10-28, 18:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
KoD997

Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-10-28, 18:06   

Nawet nie mogę dojść do tego momentu. Zatwierdzam umowę, i komunikat wyskakuje przed wybraniem na co chcę zainstalować Automapę... wprawdzie opcje wyboru się pokazują... ale mogę zaznaczyć tylko kartę pamięci (czyli dobrze), ale "Dalej" już nie mogę kliknąć.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-28, 18:08   

Wygląda na uszkodzenie instalki AM, ściągnij jeszcze raz i spróbuj ponownie, możesz takową ściągnąć z forum.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13062
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12343

[ Dodano: 2009-10-28, 18:33 ]
Jest jeszcze jedna możliwość, jeżeli próbujesz zainstalować AM za pomocą laptopa to użyj czytnika zewnętrznego, nie wszystkie czytniki wbudowane w laptop prawidłowo współpracują z instalatorem AutoMapy.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
thanks
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 341
Skąd: Berlin - Deutschland
Wysłany: 2010-01-10, 15:51   

Czy PNA (Arival Standard WinCE 5) w sprawie MAP nie została znaleziona. Potrafi czynić to, czego chcę! 've już edycji rejestru! Wszystkie inne urządzenia działają dobrze z AM6.1a EU!

_________________
http://www.gsmfreeboard.c...83&postcount=45
 
 
radol97
azymut


Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-02-13, 22:09   Automapa - Krok po kroku

Witam :)

Mam problem:

Nie wiem jak zaiinstalować AutoMapę na mojego larka 35.8.

Proszę o instrukcję krok po kroku. Nie ogarniam, jak to z tym odblokowaniem itd. więc proszę o wytłumaczenie.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-02-13, 22:22   

_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
radol97
azymut


Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-02-13, 22:31   

Tak ?

To proszę znajdź mi.
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 812
Wysłany: 2011-02-13, 22:39   

Ale ile dajesz za szukanie? Biorę tanio, ale wiedza kosztuje.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11