Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-12-29, 16:45
Problemy z instalacją AutoMapy
Autor Wiadomość
skulim 
młodszy inspektor GPS
Akira MM512


Wiek: 28
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 6
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2008-06-13, 16:35   Problem z zainstalowaniem

Chcialem sobie zainstalować AutoMape EU i niestety po odpaleniu instalki nie moge ustawic aby zgrało mape na karte, mam Akire MM512 (Biedronka) a chodzi o to ze całą mape EU mam w formie instalki wiec jak ustawie zeby sie skopiowało przez AKIRE na karte to szacuje mi czas na 12h POMOCY
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-13, 16:48   

skulim napisał/a:
jak ustawie zeby sie skopiowało przez AKIRE na karte to szacuje mi czas na 12h POMOCY

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=23038#23038 - czytniki SD na USB coraz tańsze
 
 
skulim 
młodszy inspektor GPS
Akira MM512


Wiek: 28
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 6
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2008-06-13, 16:57   

Aha zapomniałem dodać ze wgrywam na NoteBooku i mam wbudowany czytnik 5 w 1, i jak wkładam karte do czytnika to ją normalnie widzi w Windowsie Vista ;) jako karte Secure Digital czyli SD
_________________
2 września zapis na prawko i moze ojciec kupi
Audi A4 B6 1.9 TDi 2002
Akira MM-512 (Biedroneczki są w kropeczki xP)
 
 
 
hwodar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-06-13, 19:37   

Wersje 4.1.2 i 5.0.5 instalujesz: podepnij gps'a do kompa, zainstaluj BEZ MAP, mapy dograj osobno przez czytnik, u mnie poszło
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2008-06-13, 23:11   SMART SG 320 a czytnik kart

chcę na smarcie 320 zainstalować poprzez czytnik AUTOMAPE , smart jest zsynchronizowany windows widzi czynik oraz znajdującą się w nim kartę , jednakże w instalatorze automapy instalacja poprzez czytnik nie jest podświetlona , nie mogę jej zaznaczyć
 
 
skulim 
młodszy inspektor GPS
Akira MM512


Wiek: 28
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 6
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2008-06-13, 23:18   

ETAP I

Podłaczyłem GPS z włożoną kartą pamieci do NoteBook'a odpaliłem AutoMape EU 5.0.5 o rozmiarze 1,39 GB (bajtów: 1 494 189 324) i zainstalowałem sam program i komponenty które mi sie przydadzą.

Kod:
Instalacja została zakończona pomyślnie

Zainstalowano następujące składniki:
Program AutoMapa
Język: Polski
Język: Deutsch
Skórka: AutoMapa
Głos: Marzena (Polski)
Głos: Kinga (Polski)
Głos: Mikołaj (Polski)
Głos: K.Hołowczyc (Polski)
Głos: Kamila (Deutsch)
Głos: Alexander (Deutsch)
Dodatek: Dodatkowe ikony
Dodatek: Dodatkowe komunikaty


ETAP II

Zainstalowanie mapy

Odrazu po zainstalowaniu wyjąłem karte pamieci, włożyłem do czytnika i odpalilem ten sam plik instalacyjny co poprzednio i opcja czytnik kart nadal jest niedostepna



AutoMape EU miałem z http://www.ufs.pl/forum/showthread.php?t=10021140


Jestem genialny i wpadłem na pomysł skopiowania mapy Europy z folderu tymczasowego czyli tempa i sie udało





Cytat:
Teraz mam pytanie dlaczego tylko Mapa Polski Czech i Słowacji jest dokładna a na innych pisze brak mapy szczegółowej
 
 
 
kurek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 47
Wysłany: 2008-06-14, 00:41   

1. podczas instalacji na pc możesz wybrać kartę jako ścieżkę instalacji (nie w menu gdzie wybierasz miejsce instalacji PC,PPC, SD - tutaj wybierasz PC) instalujesz i kasujesz wszystko z wyjątkiem map, mapy (katalog europe) przenosisz gdzie pasuje (lub zostawiasz) donavi i wskazujesz mape na karcie w katalogu jaki zrobiłeś.
2. z instalatora (temp czy po rozpakowaniu archiwum exe) możesz skopiować tylko całe mapy
3. inny sposób - instalujesz w navi program na kartę SD -uruchom na navi - wyłącz - wyjmujesz wkładasz do czytnika - teraz możesz robić instalację map na kartę (przy wyborze będzie dostępna karta SD)
4. instalujesz na PC - kopiujesz gotowe mapy na kartę

Miała być Akira :)
jeden kit.
 
 
skulim 
młodszy inspektor GPS
Akira MM512


Wiek: 28
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 6
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2008-06-14, 00:56   

Teraz mam pytanie dlaczego tylko Mapa Polski Czech i Słowacji jest dokładna a na innych pisze brak mapy szczegółowej???
_________________
2 września zapis na prawko i moze ojciec kupi
Audi A4 B6 1.9 TDi 2002
Akira MM-512 (Biedroneczki są w kropeczki xP)
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-14, 02:08   

mietek440 napisał/a:
jednakże w instalatorze automapy instalacja poprzez czytnik nie jest podświetlona , nie mogę jej zaznaczyć

Tu chyba jest odpowiedź - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=23426#23426
 
 
byku
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 86
Wysłany: 2008-06-14, 06:40   

dwie możliwości instalowałeś wersję z tymi mapami lub użyłeś witaminy z mapy z tymi krajami - z tego co napisałeś obstawiam to drugie. :)

trzeba było korzystać z wersji prawie jak legal.
 
 
skulim 
młodszy inspektor GPS
Akira MM512


Wiek: 28
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 6
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2008-06-14, 09:11   

Jak instalowałem to zaznaczyłem opcja instalacja calego obszaru czy coś takiego ;) A mógłbys mi dać samą witamine tą dobrą ;) prosze :mrgreen:

Dobra ściągam wersje bezinstalacyjną i zobaczymy czy pojdzie :PP i trzeba nowego cracka do map ^^ to moze wrzucisz na sendspace.pl czy cos :PP byle nie rapidshare

Ja cracka narazie wezme stad i zobaczymy czy pojdzie http://rapidshare.com/fil...e_0803.rar.html
To jest crack do całej Europy i wziąłem go stad:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2325



UDAŁO SIE 8-) 8-) 8-) 8-)
 
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
  Wysłany: 2009-02-15, 22:12   Problemy z instalacją AutoMapy

Ze strony , post chris-a
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=15748#15748
pobrałem mapy Central Europe i chciałbym dołożyć do tego jeszcze Polskę , gdyż w paczce jej nie ma ,mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam to zrobić . Mapy Central Europe urządzenie otwiera bez problemu natomiast mapę Polski która również jest dostępna na tej samej stronie już nie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-29, 16:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-02-15, 22:35   

A jakie są objawy: nie znajduje mapy, wyrzuca komunikat o złej wersji , czy cos innego?

Może witaminka do AM nie pasuje do mapy - tak często bywa z wersjami bezinstalacyjnymi (są one kopiowane z czyjegoś urządzenia i zawierają zmiany wprowadzane przez poprzedniego użytkownika).
Spróbuj wersję instalacyjna - możesz wygenerować sobie dowolny zestaw państw. Poza tym, jaki sens grzebać w wersji 5.0.5 - jeśli już, to skorzystaj z 5.3.0 (jest cała A1 i kupa nowych dróg w Polsce+ wyszukiwanie po kodach pocztowych). Szukaj tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=56639#56639
_________________

 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2009-02-15, 22:51   

jacku tak na początku chciałbym zapytać czymże zasłużyłem na te pozdrowienia w stopce ? wersji instalacyjnej nie mogę użyć bo nie uruchamia się na mio . program mam w urządzeniu , mapy na karcie , przy próbie otwarcia mapy Polski pojawia się błąd - nieobsługiwana wersja mapy , co dziwne bo wg chris_m mapa ta jest do 5.05

[ Dodano: 2009-02-15, 23:43 ]
już sobie poradziłem , wcześniej AM 5.3 nie uruchamiała mi się bo w całości zainstalowałem ją na karcie , teraz program mam w urządzeniu a mapy na karcie i śmiga :mrgreen:
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2009-02-16, 14:35   

mietek440 napisał/a:
jacku tak na początku chciałbym zapytać czymże zasłużyłem na te pozdrowienia w stopce ?


Nie Ciebie wita tylko mnie:


;-) :mrgreen: :mrgreen:

witam.JPG
Plik ściągnięto 15224 raz(y) 9,16 KB

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14