Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-07-28, 22:56
Brak sygnału GPS w AM w nawigacji xxx
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-11-25, 13:44   

izaw, faktycznie kolega maro198805, dokonał odkrycia sezonu :-D :lol:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Procek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2012-01-02, 22:14   Pomocy Problem z Sygnałem GPS

Witam mam tą najnowsza auto-mape wszystko git zainstalowałem ale jest jeden problem nier pokazuje mi (jak mam mape) ze pisze brak sygnału gps i nie może mi znaleść HELP !!
 
 
totekk 
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 41
Wysłany: 2012-01-02, 22:26   

a na czym to instalowales? ciezko podpowiedziec jak nie wiadomo jaki sprzet i jakie masz ustawienia.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5718
Wysłany: 2012-01-02, 22:28   

temat będzie skasowany ( bo już tysiąc razy omawiany )
ale pomogę .. ( ten kubuś tak robi ;-) )
1. sprawdź na forum jaki port GPS i prędkość ma Twoja navi
2. wpisz " na sztywno" te wartosci w AM
3. ubierz się cieplutko.... i pod chmurkę :mrgreen:
4. Następnym razem trochę poczytaj zanim napiszesz.. a teraz czytaj szybko zanim moderacja wysle ten temat w niebyt ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Procek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2012-01-02, 22:30   

instalowałem na karte pamieci aa sygnał na balkonie szukalem bo mieszkam na 4 pietrze
i nie znalazlo

[ Dodano: 2012-01-02, 22:31 ]
A po drugie sory ze tak pisze ale sie spieszno bo tase mam do Krakowa Z Rzeszowa noi by sie cos przydało A nawigacje Mam MedionGoE3115 Taka Tandeta
 
 
Procek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2012-01-02, 22:32   

no ale wiesz nie mam dachu nad balkonem mam otwartą przestrzen ;p nad sobą ;p
 
 
totekk 
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 41
Wysłany: 2012-01-02, 22:38   

na tym sprzecie powinien pojsc comm 2 i rate 4800
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-01-02, 22:40   

Procek, najlepiej zejdź do piwnicy jak nie chcesz słuchać dobrych rad, sorry za cynizm, ale Ty chyba nie chcesz pomocy tylko sobie pogadać. :-/
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Procek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2012-01-02, 22:41   

noo spiesznoo spieszno bo sie po dziewczyne na balice jade ... ale nic thx za pomoc szczęsliwego nowego roku ;p

[ Dodano: 2012-01-02, 22:42 ]
jak bym chciał pogadać to bym na czata wszedł a tak to ja potrzebuje pomocy .... na szybkiego wiem ze powinno sie robic spokojnie ... oki thx za pomoc
 
 
Alfista
azymut


Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-16, 17:32   

Sorki ale nawet nie wiedziałem o tej stronce, jak mówiłem w tematyce nawigacji jestem bardzo początkujący:)

Udało mi się już uruchomić larka, mój bystry umysł już odkrył, że biały ekran z krzyżykiem to ekran kalibracyjny:)

Udało mi się też ruszyć AutoMapę z karty pamięci ale pozostał jeszcze jeden problem bo nie może znaleźć sygnału gps... To znaczy wyszukuje go w nieskończoność... Jak to naprawić?
 
 
Alfista
azymut


Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-16, 17:50   

Było ustawione COM auto, zmieniłem na COM2 i śmiga, dzięki wielkie:)
 
 
djmarco83
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2013-07-28, 22:29   

Witam.

Zainstalowałem AM na Navigonie Canada 310 (2100) wszystko ok. Ustawiłem na com7 i 4800. Widzi GPS ale nie widzi satelit. W pierwszym okienku w informacjach GPS są same zera. Normalnie powinny być jakieś cyferki. Czyli widzi GPS a nie łapie fixa. Ktoś może pomóc?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2013-07-28, 22:36   

Pisząc w dziale p.t. "na to PYTANIE jest już odpowiedź na forum" liczysz na uzyskanie odpowiedzi?
Przeciez Twój problem już został rozwiązany (jak wynika z działu, w którym napisałeś)

Lepszym miejscem byłyby wątki "Navigon i automapa problem z gps"
"AM NA NAVIGON 2100 CANADA 310 TUTORIAL"
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-28, 22:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
djmarco83
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2013-07-28, 22:40   

Tak. Licze na odpowiedz gdyz to co jest na forum tyczy sie nie wykrycia GPS. U mnie wykrywa GPS ale nie widzi satelit.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2013-07-28, 22:44   

Nie licz - przecież odpowiedz jest na forum. I niee pytaj gdzie, przecież sam wybrałeś ten dział na zadanie pytania.
A zakładam, że wybrałes świadomie, a nie na zasadzie "walnę posta gdziekolwiek, a wy go przenieście"
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 10