Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-06, 19:45
Odblokowanie Larka 43.2
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-04-05, 12:55   

Przyciski są programowe (naciśniecie nie wyłącza prądu fizycznie, tylko uruchamia program), więc wyłączając pewne procesy (związane być może z fabrycznym menu) wyłaczyleś ich obsługę.
Zrób test - uruchom fabryczne menu (plik Windows\startup.exe); przycisk powinien zacząć działać.
_________________

 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-05, 16:13   

jacekp1313 napisał/a:
Przyciski są programowe (naciśniecie nie wyłącza prądu fizycznie, tylko uruchamia program), więc wyłączając pewne procesy (związane być może z fabrycznym menu) wyłaczyleś ich obsługę.
Zrób test - uruchom fabryczne menu (plik Windows\startup.exe); przycisk powinien zacząć działać.


kolego jak to uruchomić? u mnie w folderze Windows nie ma \startup.exe
czy to możne być ukryte?

Boje sie ze jak padnie bat to nie wł urządzenia :/
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-04-05, 17:39   

Włącz pokazywanie plików ukrytych i systemowych.

Poza tym - niektóre odblokowania tworzą drugi folder Windows, np. w NANDFlash. Chodzi o Windows w folderze głównym Larka

Ale włączyć sie da - bo włączanie działa (raczej) normalnie
_________________

 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-05, 18:12   

Mam wł pokazywanie plików ukrytych.
Nie mogę tego znaleźć, albo zla szukam w załącznikach pokazałem jak to u mnie wygląda. Może po screenach coś wywnioskujesz.

[ Dodano: 2013-04-05, 19:17 ]





Nikt nic!? :(
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-04-06, 13:45   

Uruchom ITaskmanagera http://chomikuj.pl/dorjac...,2607631988.zip i podaj liste procesów.

[ Dodano: 2013-04-06, 14:46 ]
Co masz w folderze startup?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-06, 14:50   

w folderze startup nie ma nic.

poniżej fotki z procesami






??
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-04-07, 09:11   

Ale to chodzi o procesy w nieodblokowanym larku
_________________

 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-07, 16:38   

to jak mam go zablokować ponownie jak wracam do poprzednich ustawień ale one dopiero działają jak sie wył i wł sprzęt. reset powoduje to ze wraca to co było ustawione a nie to co sie ustawiło.
Chyba rozumiecie co pisze :)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-04-08, 06:04   

dril3 napisał/a:
jak mam go zablokować ponownie
Zrób tak, jak przy odblokowanniu, ale "od tyłu"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-08, 07:35   

jestem_ktoś napisał/a:
dril3 napisał/a:
jak mam go zablokować ponownie
Zrób tak, jak przy odblokowanniu, ale "od tyłu"


Kolego jak mam to zrobić? Zmieniam ustawienia w programie CeRegEditor gałęzi rejestru HKEY_LOCAL_MACHINE\init zmienić wartość dla Launch50 z explorer.exe na StartUP.exe
Czyli odwrotnie niż przy odblokowaniu.
Problem w tym ze urządzenie nie reaguje na nowe ustawienia.
Reset powoduje to ze ustawienia zostają stare, rozładowanie baterii tez nie pomaga. Przy ponownym uruchomieniu w gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\init zawsze jest explorer.exe

Gdzieś w którymś poradniku czytałem że aby urządzenie wprowadziło nowe zmiany trzeba je Wył i Wł ale jak mam to zrobić jak u mnie nie działa przycisk? :roll:
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-04-08, 07:56   

Dlatego nigdy nie polecamy odblokowania przez zmiany w rejestrze

Włącz pokazywanie plików systemowych i ukrytych oraz pokazywanie rozszerzeń.
Sądząc po wpisie w rejestrze - pulpit uruchamia się plikiem startup.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-09, 06:23   

Z ukrytych plików pokazał mi sie nowy folder o nazwie Recycled w którym nic nie ma.
Za to w folderze Windows/StartUp pojawił sie plik tekstowy o nazwie deskop.ini
o takiej zawartości : [.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@\Windows\ceshell.dll,-20490


Praktycznie pojawił się on w każdym z folderów w Larku oprócz folderu Test tylko ze zmienna zawartością.

Oprócz tego pojawiło sie mnóstwo innych folderów


 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-04-09, 07:35   

dril3 napisał/a:
pokazał mi sie nowy folder
Plik startup.exe również: http://chomikuj.pl/dorjac...,2617875212.jpg
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-09, 20:43   

kurde dopiero teraz wróciłem z pracy, faktycznie jest ten plik tylko ze klikam na kompie na niego i nic sie nie dzieje, trzeba odpowiedniego programu żeby go odpalić?
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-04-09, 21:10   

Na kompie nie uruchomisz niczego z nawigacji.

Uruchom go z Windowsa w larku, po odłączeniu od kompa
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10