Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-06, 19:45
Odblokowanie Larka 43.2
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-05-16, 15:02   

A poprawiałes pliki INI?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-05-16, 15:05   

a po co skoro jak napisał autor jest to zrobione pod larka i na kartę SD ? :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-05-16, 16:10   

Spróbuj uruchomic te programy nie z panelu, a wskaż je spod NAWIGACJA - zobaczysz, czy to błąd spowodowany panelem, czy sam program.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-05-16, 16:29   

spod nawigacji startują :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-05-16, 17:18   

Dlatego pisąłem o plikach INI
Zobacz, czy ściezki dostepu w schema.ini odpowiadaja położeniu plików w Twojej nawigacji
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-05-16, 18:01   

jestem_ktoś napisał/a:
Zobacz, czy ściezki dostepu w schema.ini odpowiadaja położeniu plików w Twojej nawigacji


a po co ja mam sprawdzać te ścieżki skoro za to jest odpowiedzialny Autor tego ,pasztetu,
Ja po prostu z czystej ciekawości sprawdziłem co kolega wyżej wymodził i podrzucił na forum :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-05-16, 19:24   

A gdzie masz wgrane to menu? Bo wg INI ma być na SD folder Lark 42.3 a w nim Foldery Programy i Schema oraz kilka plików
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-05-16, 19:52   

mam tak właśnie :-)nie inaczej ;-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
julianch315
azymut


Dołączył: 18 Kwi 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-17, 18:33   

Witam
Poprawiłem nazwę na Lark "43.2", pomimo że nazwa nie ma znaczenia, ale tylko dla jasności sytuacji.
Sprawdziłem wszystko jeszcze raz i działa bez problemów na modelu Lark "43.2".
Do folderu "Schema" dodałem jeszcze 11 tapet, można je zmienić w-
folder Schema-schema.ini-Background=tło0.bmp-wpisując tło1,lub2,lub3........
dodałem jaszcze jeden przycisk z alarmem + program.
Po każdorazowej zmianie czegokolwiek na SD trzeba zresetować urządzenie, ale to wszyscy wiedzą.
W tym panelu dla Lark 43.2 ścieżki do programów wykonywalnych są napisane w pliku schema.ini

SD=StorageCard
folder=Lark 43.2
folder=Programy
plik=nazwa pliku.exe

wizualnie ścieżka do explorer2.exe wygląda tak:
Action=\StorageCard\Lark 43.2\Programy\explorer2.exe
w innych modelach może być inna nazwa SD karty np:
\Storage Card\ ,albo \SDMMC\
Kod:
http://eupload.pl/files/0MJ5AGZL/Lark%2043.2.7z

rozpakowujemy plik i sam plik-Lark 43.2-kopiujemy na karte pamięci,
reset urządzenia,
w urządzeniu klikamy-ustawienia-nawigacja-mała strzałkę po prawej w ścieżce dostępu-
StorageCard-Lark 43.2-DShell.exe.
krzyżyk w dolnym prawym rogu,
autostart nawig. ustawiamy 0,
jaszcze 2 razy krzyżyk w dolnym prawym rogu,
a następnie klikamy Nawigacja.
I musi zadziałać.

Na końcu poprzedniego postu napisałem "Przyjemnej zabawy",
bo można w bardzo łatwy sposób wszystko zmienić wg. własnej wyobraźni i pomysłów.
Pozdrawiam

Ps. jak mi pasztecik nie smakuje to go nie papusiam.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-05-17, 20:08   

julianch315 napisał/a:
Na końcu poprzedniego postu napisałem "Przyjemnej zabawy",


no i dziś ja zjadłem pasztet,klops i co jeszcze kto woli :-)
wszystko działa wyśmienicie,zabawa stała się przyjemniejsza :lol: dzięki :-D
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
julianch315
azymut


Dołączył: 18 Kwi 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-17, 20:34   

pionaj napisał/a:
julianch315 napisał/a:
Na końcu poprzedniego postu napisałem "Przyjemnej zabawy",


no i dziś ja zjadłem pasztet,klops i co jeszcze kto woli :-)
wszystko działa wyśmienicie,zabawa stała się przyjemniejsza :lol: dzięki :-D


Bardzo się cieszę

Pozdrawiam
 
 
mireq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2010-06-21, 21:08   

Witaj Anymous możesz poprzez edycje rejestru tak jak chłopaki pisali zrobić zamieniając gpr2.exe na explorer.exe u mnie pomogło
_________________
Lark 43.3 + AM6.7pl + TT7.910 + LARKMAP
 
 
 
konustw
azymut


Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-06-21, 21:34   

mireq napisał/a:
Witaj Anymous możesz poprzez edycje rejestru tak jak chłopaki pisali zrobić zamieniając gpr2.exe na explorer.exe u mnie pomogło


Tylko że ja na przykład nie mam gpr2.exe tylko Startup.exe :-P

Po kilku godzinkach siedzenia nad Larkiem 43.2 zdołałem po częsci go odblokawać :D Być może już było ale ja nigdzie nie widziałem tego sposobu :-P
Efekt jaki uzyskałem przedstawiam na zdjęciu:



A teraz opis jak do tego doszedłem :-)
Pierwszym krokiem było dostać się do windowsa... Udało mi się to zupełnie przez przypadek.:mrgreen: Mianowicie wrzuciłem sobie program keyboard.exe (do pobrania tu: http://www.multiupload.com/Z048Q4NNFZ) i odpaliłem go tradycyjnie zmieniając ścieżkę do mapy na ten programik. Potem zupełnie przez przypadek nacisnąłem na klawiaturze 2 razy Escape i niespodzianka... pulpit Windows :mrgreen:
Następnie zabrałem się za układanie skrótów na pulpicie... niestety po wyłączeniu navi wszystko wróciło do punktu wyjścia... Zorientowałem się że Lark 43.2 po każdym wyłączeniu wczytuje początkowe ustawienia... :-/
Na szczęście i to da się obejść... Bowiem w paczce programów do której linka podałem wyżej jest także program do usypiania nawigacji... zrobiłem skrót na pulpicie i jakoś daje radę ;-)

Może nie zbyt profesjonalny sposób ale dla mnie narazie wystarcza :-) Może kiedy uda mi się coś innego wykminić :mrgreen:
 
 
gr.
azymut


Dołączył: 19 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-22, 21:25   

witam,
jestem posiadaczem larka 43.2lm. Zainstalowałem pakiet Cezarego, wszystko grało do momentu odpalenia nawigacji. pojawia się ekran ustawień dźwięku itp, niestety wtedy system przestaje odpowiadać. nie używam windowsa więc nie mam activesync. co najlepiej zrobić w tej sytuacji? dzięki za pomoc
 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-05, 12:49   

Koledzy odsmażę kotleta.
Dzis odblokowałem Larka 43.2 pierwszym sposobem z tego linku:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9815
Wszystko poszło bez problemu. Odblokowany win ale jest problem bo przyciski Power i Menu nie działają nie mogę urządzenia WYŁĄCZYĆ cały czas jest wł. Reset nic nie wnosi
Wiecie o co chodzi?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10