Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-06, 19:45
Odblokowanie Larka 43.2
Autor Wiadomość
misiu89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-02, 10:51   Odblokowanie Larka 43.2

Witam. Mam pytanie...Czy 43.2 odblokowuje sie tak jak 43.1? Znaczy sie wystarczy http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9815 ? Z gory dzieki za pomoc
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2009-12-02, 11:09   

Moim zdaniem to ten sam sposób,wielkich różnic między jednym ,a drugim Larkiem nie ma :lol: Pozdrawiam :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2009-12-02, 11:43   

Ale grzebanie w rejestrze jest ryzykowne - niewprawny użytkownik może uwalić sprzęt.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12803
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11298

Lepiej pomyśl nad alternatywnym pulpitem z działu http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
 
 
misiu89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-02, 11:52   

Najpierw wyprobuje tego: "Inny sposób, to uruchomić aplikację setting (oryginalnie na pulpicie) i wybrać aplikację explorer jako domyślną aplikację (był gps2.exe). " Zobaczymy co z tego bedzie. Zrobie tez kopie rejestru w razie czego...
 
 
tomekopol
azymut


Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-02, 19:15   

No i jak udało się odblokować ??
 
 
gradziu 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 41
Skąd: Szczecin/Legnica
Wysłany: 2009-12-03, 16:41   

misiu89 udało się :?: Jestem ciekaw, bo przymierzam się do jego zakupu.
_________________
GoClever 4366
 
 
misiu89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-05, 17:38   

niestety nie mam narazie dostepu do nawigacji...znajomy pozyczyl navi w trase. najprawdopodobniej jutro, najpozniej w poniedzialek bede sie bral za odblokowanie. Sory ze nie pisalem wczesniej ale zajeb w robocie i zwyczajnie czasu nie mialem. Pozdro

[ Dodano: 2009-12-06, 21:08 ]
Witam. Udało mi sie odblokowac nawigacje. Nie obylo sie bez strachu :shock: Przy pierwszej probie odblokowania tj.

"ściągasz Total Commander z : http://rapidshare.com/fil...l_Commander.rar
rozpakuj
skopiuj na kartę
wejdź w nawigację
wybierasz ustawienia
klepiesz w wybierz nawigację
klepiesz w strzałkę
szukasz na karcie sd... exe Total Commander

klepiesz w x na dole

przechodzisz x na górze do głównego menu

klepiesz nawigacja
odpala się Total Commander
ok teraz w totalu znajdź katalog Windows
w nim desktop
i klepnij go
4 pliki
klepnij setting
zmień zaznaczenie gps2 na explorer
klepnij reboot
UWAGA!!!
Pod żadnym pozorem nie zaznaczamy opcji gps1 bo będziemy mieli duże kłopoty z naszą nawigacją!!!!"

Navi nie chciala sie zalaczyc...Myslalem ze moze cos popier**-niczyłem ;-) ale na strachu sie skonczylo, bo po podpieciu zasilania przez usb zaskoczyla (dosc dziwne to bylo). Wszystko śmiga jak ta lala. Sposób sprawdzony także można działać. A co do samej nawigacji to Automapa na niej śmiga nawet, nawet. Troche dlugo trzeba czekac na pierwszy kontakt z satelita(ok 25sek), ale jak juz zlapie sygnal to bardzo rzadko go gubi. Jutro jade w dluzsza trase to dam znac jak sie sprawuje. Pozdrawiam

P.S. Link najprawdopodobniej nie działa ale znalezc totalcommandera nie jest trudno.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2009-12-07, 22:47   

misiu89
a po co tyle zachodu z jakimś odblokowywaniem?
do czego to niby potrzebne? :-o
przecież ten model nie ma blokady :-)


mam tylko pytanie jak długo ładowałeś larka do pełnego naładowania (na USB )
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
Ostatnio zmieniony przez pionaj 2009-12-07, 22:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2009-12-07, 22:50   

Na przykład do korzystania z każdego softu na tym forum lub wyrzucenia fabrycznego pulpitu i uruchamiania jak normalnego Windowsa
_________________

 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2009-12-07, 22:52   

no nie wiem :-)
ja z SD odpaliłem AM bez problemu więc myślałem że to wystarczy i nie ma blokady :oops:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2009-12-08, 07:15   

Ale ciągłe wskazywanie programu uruchamianego spod przycisku NAWIGACJA jest męczące - a z pulpitu Windowsa ze skrótami lub innego panelu uruchamiasz co chcesz zwykłym dwuklikiem.
A blokady w pewnym sensie nie ma - w wielu modelach nawi nie ma takiego wyboru.
_________________

 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2009-12-08, 16:29   

ależ nic nie wskazuję spod przycisku nawigacja :-D
naciskam Nawigacja i Automapa startuje :-)
a gdy ustawię w opcjach.. start nawigacji w momencie włączenia to nawet nic nie muszę klikać..wystarczy że uruchomię larka i już wita mnie Hołek

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-12-09, 11:09 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-12-09, 11:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2009-12-08, 16:56   

Myślałem o np. słowniku, kalkulatorze, grach typu Warcraft, czy szachy...
_________________

 
 
misiu89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-09, 10:27   

pionaj napisał/a:
misiu89
a po co tyle zachodu z jakimś odblokowywaniem?
do czego to niby potrzebne? :-o
przecież ten model nie ma blokady :-)

mam tylko pytanie jak długo ładowałeś larka do pełnego naładowania (na USB )


Na dwa pierwsze pytania już padły odpowiedzi ;-)
Ile ładowałem? Lark był częściowo naładowany...miałem podłączonego ok 1h i bateria była full.
Pozdrawiam.
 
 
Anymous
azymut


Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-09, 19:04   

Witam mam pytanko próbowałem tak odblokowac swoja navi lecz w katalogu windows\desktop jest pusto ?
_________________
Lark Free Bird 43.2
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11