Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira MM-517 stoi na ekranie startowym
Autor Wiadomość
jacek1973
azymut


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 2
Wysłany: 2008-03-12, 16:04   

mam podobny problem ale widze ze jest taka droga wgrac pliki z blaupunkta , zgrac rom z dobrej akiry podlozyc sie pod *.bin blaupunkata zczytanym romem z akiry sprawnej i zrobic update

male ale potrzeba rom od akiry
i pytanie ktory bin z blaupunkta to obraz windowsa bo podlozylem sie pod xip.bin i dalej nic

narazie mamy wgrany rom z blaupunkta i sterownik obrazu jest nie taki jak trzeba bo obraz jest w negatywie

ja mam problem z akira 517
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2008-03-12, 18:48   

Po wgraniu Blaupunkta musisz jakos wklepac OS pod nazwa JASNY.Jak ten wejdzie to
nic dalej nie rob, tylko daj znac.Napisze jak go odblokowac.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
danielgor2 
Waypoint
Lucca 3.5B



Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 58
Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2008-03-12, 19:16   

Też myśle, że trzeba by było zmienić któreś z plików i podstawić OS navia lub akira, bo to wkońcu prawie to samo. Kto wie jak to zrobić ??? Jakoś idzie napewno, ale to może być juz zadanie dla profesjonalisty. U mnie paczka blaupunkta też się odpalała w negatywie tak, że mogłam wejść do systemu :-) , ale niestety trochę namieszałem i teraz Lipaaaaaa :-( :-( :-( Szkoda Jej :cry:

[ Dodano: 2008-03-13, 19:30 ]
Plik z Systemem to chyba NK.bin
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2008-03-13, 20:01   

Mysle ze jakiekolwiek podmianki nie sa mozliwe.
Albo calosc,albo nic. :evil:
Te pliki sa scisle powiazane ze soba.


Ale moze by jakos naprawic ten odwrocony do gory nogami Blaupunkt?

Mamy na forum kilku specjalistow od registry. ;-)
 
 
danielgor2 
Waypoint
Lucca 3.5B



Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 58
Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2008-03-13, 20:04   

W mojej sytuacji to Blaupunkt już nawet chyba nic nie poradzi, jak stawał na ekranie startowym tak staje i dalej nic :-( Rozkładam ręce
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2008-03-14, 18:58   

jacek1973 napisał/a:
i pytanie ktory bin z blaupunkta to obraz windowsa


Mysle ze to jest NK

[ Dodano: 2008-03-16, 22:33 ]
Chyba cos mam!Pracuje nad tym!

[ Dodano: 2008-03-22, 18:43 ]
Dorzucam jeszcze troche plikow do testu:

http://rapidshare.com/files/101519980/OS_a.zip
http://rapidshare.com/files/101522862/OS_b.zip
dodam jeszcze ze mozna podmieniac np. Drivers z innej paczki.Wtedy uzyskujemy nie
odwrocony obraz.Warto tez podmieniac Tinynk,by zmienic rozdzielczosc i kolory.

Testujcie sami.

Milej zabawy i kolorowych jajek.
 
 
kamileusz 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-06-15, 13:38   przeczytalem te posty na temat hard resetu

witam!
przeczytalem te posty na temat hard resetu ale u mnie to wszystko nic nie daj. pokazuje pierwszy ekran, pasek postepu zatrzymuje sie zaraz na poczatku io tak juz od tygodnia ja resetuje i zostawiam liczac na tego (cos)doga i nic. czy wam wszystkim udalo sie ja ozywic? czemu ja nie moge?
Ostatnio zmieniony przez navigator 2008-06-15, 15:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2777
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-15, 14:07   

kamileusz napisał/a:
juz od tygodnia ja resetuje i zostawiam liczac na tego (cos)doga i nic

Bo na hot doga to trzeba zasłużyć ;-)
Teoria z WatchDoga jest fascynująca ale ma wadę, nie udało się jeszcze wykryć sekwencji przycisków która ją wywołuje. Jedyna sprawdzona metoda na Hard Reset wymaga interwencji śrubokrętem i lutownicą - a jest to metoda jedynie na Hard Reset, niekoniecznie związana z działaniem paska postępu.
 
 
allprint 
Waypoint
Mio Moov 500PL


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 47
Skąd: Warszawa/Bemowo
Wysłany: 2008-10-26, 08:37   Akira Stadion - umarła?!?

Witam, mam mały problem.
Wczoraj bylem na grzybach i moja Akira pomogla mi trafic do samochodu.
Spisala sie genialnie, doprowadzila do celu.
Urzadzenie wylaczylem od razu, nie wychodzac z AM przyciskiem z tylu obudowy ON/OFF (moze to blad, ale zrobilem to z pospiechu).
Dzis rano chce wlaczyc Akire i kicha. Staje na ekranie powitalnym i nie chce sie urucomic.
Co moze byc przyczyna? Nie moge zrobic backupu, bo PC jej nie widzi.
Pomocy!!!

IMG_0081.jpg
Tak to wygląda :(
Plik ściągnięto 49 raz(y) 67,52 KB

 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-26, 09:13   

allprint napisał/a:
Pomocy!!!
Brak możliwości kontaktu z nawigatorem to jedna z najbardziej smutnych informacji dla użytkownika... :cry:
1. Spróbuj niejednokrotnie resetować we wszystkich dostępnych kombinacjach występujących klawiszy (o dziwo niektórym się udało)
2. Poczytaj http://ourniti.googlepages.com/akira - na wszelki wypadek
3. Spróbuj rozładować do 0, podłącz do ładowarki i po (powiedzmy) 3 godzinach uruchom
4. Może spróbuj reklamować? Tu często pada szczęśliwy numerek... :mrgreen:
_________________

 
 
allprint 
Waypoint
Mio Moov 500PL


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 47
Skąd: Warszawa/Bemowo
Wysłany: 2008-10-26, 09:26   

harry napisał/a:
1. Spróbuj niejednokrotnie resetować we wszystkich dostępnych kombinacjach występujących klawiszy (o dziwo niektórym się udało)


niestety nie pomogło

harry napisał/a:
2. Poczytaj http://ourniti.googlepages.com/akira - na wszelki wypadek


az tak to sie nie znam i chyba wole nie ryzykowac :)

Cytat:
3. Spróbuj rozładować do 0, podłącz do ładowarki i po (powiedzmy) 3 godzinach uruchom


tak sprobuje zrobic, mam nadzieje ze z wlaczonym ekranem powitalnym nie bedzie mi kazala dlugo czekac :)

Cytat:
4. Może spróbuj reklamować? Tu często pada szczęśliwy numerek... :mrgreen:


Kupilem ja w Auchan, masz moze jakies info jak tam przebiega reklamacja?
_________________
MIO Moov 500 PL + A-Data SDHC 8GB Class 6 + AM 5.5.2 EU + iGO EU 8.4 + CB UNIDEN 520XL + SIRIO TITANIUM
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-26, 09:33   

allprint napisał/a:
i chyba wole nie ryzykowac :)
Jak już nic nie pomoże, to "chyba" zaryzykujesz... :mrgreen:
Jeśli reklamacja zostanie odrzucona, to zapewne otrzymasz propozycję odpłatnej naprawy... :cry:
Nie wiem, jak przebiega reklamacja w Auchan - zapewne standardowo.
_________________

 
 
macgar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-26, 17:18   

W identycznym miejscu stanął pasek postępu w mojej Akirce stadion (też ją wyłączyłem podczas gdy pracował jakiś tam program), próbowałem miliony kąbinacji reset-on/off ale nic, rozładowanie nic nie da, ponieważ pliki zapisane są w pamięci (coś w rodzaju pendriva) czyli nie wymagającej zasilania. Nie chciałem rozbierać Akiry ponieważ utraciłbym gwarancje, postanowiłem oddać ją do serwisu, no i czeka mnie 2 tyg bez Akiry, zobaczymy co powiedzą panowie z serwisu, wcześniej napisałem do nich emaila z zapytaniem co z tym zrobić, Pan odpisał, że tylko serwis mi zostaje. Powodzenia kolego.

[ Dodano: 2008-10-27, 10:33 ]
allprint i jak z Twoją Akirą? są jakieś postępy?
 
 
allprint 
Waypoint
Mio Moov 500PL


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 47
Skąd: Warszawa/Bemowo
Wysłany: 2008-10-27, 15:49   

Cytat:
[ Dodano: 2008-10-27, 10:33 ]
allprint i jak z Twoją Akirą? są jakieś postępy?

Niestety nic nowego, chyba tez oddam do serwisu.
_________________
MIO Moov 500 PL + A-Data SDHC 8GB Class 6 + AM 5.5.2 EU + iGO EU 8.4 + CB UNIDEN 520XL + SIRIO TITANIUM
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-10-27, 22:16   

koledzy, tez mam "stadion" z Auchan, dziala OK, ale mam probelem polegajacy na nagminnym wieszaniu sie aplikacji np. AM, szczegolnie dzieje sie to podczas ladowania urzadzenia w samochodzie.

czy miewacie tego typu problemy? macie jakas podpowiedz na taki problem?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13